دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
12 بهمن 1395 - 11:18
حجت‌الاسلام‌ طالقانی در گفت‌وگو با آنا:

انقلاب ایران، انقلابی توحیدی بود/ قدرت نرم باعث پیروزی انقلاب اسلامی شد

مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ آزاد اسلامی استان همدان گفت: مهم‌ترین ویژگی انقلاب اسلامی ایران به رهبری حضرت امام خمینی (ره) الهی بودن آن است، یعنی محور در این انقلاب خداوند متعال بوده و هست و به تعبیری این انقلاب توحیدی بود.
کد خبر : 155102

حجت‌الاسلام‌ حمیدرضا طالقانی با توجه به آغاز ایام‌الله دهه فجر و سی و هشتمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری آنا اظهار کرد: «پیام اصلی مردم در سال ۱۳۵۷ را می‌توان از شعارهایی که در راهپیمایی‌ها و در تظاهرات‌ها علیه شاه و حکومت شاهنشاهی سر می‌دانند، فهمید.»


وی گفت: «یکی از این شعارهای معروف استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی بود. یعنی مردم خواهان استقلال کشور بودند و خواهان این‌که کشور از یوق سلطه ابرقدرت‌ها خارج بشود و در واقع ایران حیات خلوت آمریکا در کشورهای خاورمیانه نباشد و نکته دوم این شعار، آزادی است که مردم در بیان اندیشه‌ها و عقایدشان آزاد باشند و نکته سوم جمهوری اسلامی است.»


طالقانی بیان کرد: «در انقلاب اسلامی ایران مردم توانستند خودشان سرنوشت خودشان را تعیین و در سرنوشت خودشان نقش ایفا کنند؛ جمهوریتی که در قالب اسلامت تبیین و معنا شد.»


مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ آزاد اسلامی استان همدان بیان کرد: «حرکت انقلاب در محور توحید و کلمه‌ الله آغاز شد، شکل گرفت و به پیروزی رسید؛ در بیانات حضرت امام (ره) هم وجود دارد که ما به دنبال حکومت الله هستیم. یعنی ما به دنبال حکومت طبقه‌ای خاص بر مردم نیستیم، یا دنبال حاکمیت صرف مردم منهای خداوند نیستیم. بلکه ما دنبال حاکمیت الله هستیم.»


مهم‌ترین ویژگی انقلاب اسلامی به رهبری حضرت امام خمینی (ره) الهی بودن آن است یعنی محور در این انقلاب خداوند متعال بوده و هست و به تعبیری این انقلاب توحیدی بود

طالقانی گفت: «امام خمینی (ره) علی‌الظاهر قدرتی ندارند، نه قدرت نظامی و نه تسلیحات نظامی، یک روحانی سال‌خورده با آن لباس روحانیت در ظاهر چیزی از ایشان توقع نمی‌رود که مقابل یک حکومت تا دندان‌ مسلح بخواهد ایستادگی بکند. اما امام (ره) با توکل به خدای متعال و خیلی شجاعانه در بحث نهضت انقلاب ورود پیدا می‌کنند و چون حرکت توحیدی است و الهی و حرکات توحیدی و الهی مطابق ساختار فطری بشری است، همه‌ مردم به امام (ره) پیوستند و تبعیت کردند و در نهایت انقلاب را به پیروزی رساندند.»


مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی استان همدان ادامه داد: «نیت الهی، وحدت کلمه و تبعیت از رهبری و ولایت فقیه سه عاملی بود که موجب شکل گیری و پیروزی انقلاب اسلامی ایران شد و تبعا بقای جمهوری اسلامی به این سه عامل وابسته است.»


وی با توجه به ابعاد بین‌المللی حرکت امام خمینی (ره) و وقوع انقلاب اسلامی در سال ۱۳۵۷ گفت: «استکبارستیزی یکی از ابعاد بین‌المللی انقلاب اسلامی است؛ تا قبل از انقلاب اسلامی هیچ فردی حق نداشت نسبت به مستکبران عالم (آمریکا، اسرائیل، انگلیس) بگویند بالای چشمتان ابرو است. امروزه به‌راحتی در کشورها زمانی که تظاهرات و راهپیمایی انجام می‌دهند، تصاویر و پرچم‌های رهبران کشورهای مستکبر را می‌سوزانند و به آتش می‌کشند.»



وی بیان کرد: «روحیه استکبارستیزی و استعمارستیزی از انقلاب اسلامی ایران به همه‌ کشورها منتقل شده است؛ یکی از مبانی نظری انقلاب اسلامی، حمایت از مظلومین عالم است. نکته مهم اینکه انقلاب اسلامی امید را در دل‌های مستضعفان و مظلومان عالم ایجاد کرده و امیدواریم این امید توسعه پیدا کند و مردم آن منجی و در واقع موعود امم را تقاضا کنند و ان شاءالله حضرت ولی‌عصرع) در ظهورشان تعجیل کنند.»


طالقانی اظهار کرد: «در پیروزی انقلاب اسلامی قدرت نرم باعث پیروزی شد، آنچه که از بزرگان انقلاب نقل‌شده این است که حضرت امام خمینی (ره) با جنگ مسلحانه و جنگ سخت موافق نبودند که مثلاً قیام مسلحانه‌ای صورت بگیرد، بلکه آنچه که صورت گرفت بحث جنگ نرم بود.»


وی تاکید کرد: «طاغوت و حکومت شاهنشاهی اصلاً تصوری از این انقلاب نداشت و تصور نمی‌کرد که حکومت یا رژیم شاهنشاهی تغییر ماهیت پیدا کند و به واسطه‌ انقلاب مردمی تبدیل به حاکمیت اسلامی و حکومت الله بشود.»


مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ آزاد اسلامی استان همدان به جوانان نسل سومی که نه انقلاب را دیده‌اند و نه امام (ره) را بیان کرد: «نوجوانان و جوانان می‌توانند به تاریخ‌های شفایی مراجعه داشته باشند و یا با مراجعه به اسناد رسمی موجود که از ساواک به دست آمده است هم می‌توانند پاسخ سؤالات خود را درباره انقلاب پیدا کنند و ببینند حکومت و حاکمیت قبل چگونه بوده است، الان چگونه است؟ چی بودیم؟ به کجا رسیدیم؟ از چه عزتی برخوردار بودیم؟، آیا اصلاً عزت داشتیم؟»


گفت‌وگو: مهدی صفرزاده


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب