کانالهای غیرقانونی، آثار ایرانی و خارجی را بدون سانسور انتشار میدهند/ مهمترین چالشمان تولید محتواست
به گزارش خبرنگار فرهنگی آنا، صبح امروز، دوشنبه، 4 بهمنماه، خانه هنرمندان ایران میزبان اولین نشست خبری انجمن شرکتهای نمایش ویدئویی آنلاین IPTV و VOD با حضور محسن صراف، رئیس انجمن، سید رضا منظری، مدیر پروژه، احمدعلی فرهودی، عضو هیات رئیسه و جمعی از اهالی رسانه بود.
35 درصد برنامههای تصویری آمریکا آنلاین هستند
در ابتدای این نشست که با تاخیر آغاز شد، محسن صراف، رئیس انجمن شرکتهای نمایش ویدئویی آنلاین گفت: «اولین جرقههای این اتفاق سال 93 خورد و این حرکت شروع شد. میدانیم نمونههای موفقی از این شبکه آنلاین در کشورهای دنیا وجود دارد که بسیار هم موفق هستند. جالب است بدانید در کشور آمریکا، 35 درصد برنامههای تصویری از شبکه آنلاین اینترنتی پوشش داده میشود. نشانهای که اهمیت این موضوع را نشان میدهد. خوشبختانه مشکلاتی که در ابتدای مسیر وجود داشتند با حمایتهای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و صدا و سیما کنار زده شدند و ما به راهمان ادامه دادیم.»
کانالهای غیرقانونی و تولید محتوا
صراف با اشاره به مشکلات این حوزه صحبتهایش را ادامه داد: «کانالهای غیر قانونی توزیع فیلم مشکل بزرگ دیگری است که با آن مواجه هستیم. ساماندهی این مشکلات با حمایتهای سازمانهایی چون صدا و سیما و وزارت ارشاد تا حدودی برطرف شده است و حالا با مهمترین چالشمان مواجه هستیم: تولید محتوا که مهمترین بخش کار شبکههای آنلاین است. از طرفی کانالهای غیرقانونی، بیشتر آثار ایرانی و خارجی را بدون سانسور و با ایجاد هزینه بانکی کم برای مخاطب، انتشار میدهند و باید با آنها مقابله کرد.»
فعالیت رسمی
وی درباره شکلگیری تشکل صنفی گفت: «تصمیم گرفتیم سمت تشکیل صنف برویم و تلاش کنیم تا همصدایی و همبستگی ایجاد کنیم. 200 میلیارد تومان توسط 14 شرکت تأمین شد و و صنف ما شکل گرفت. خوشبختانه پس از سه سال تلاش بیوقفه، انجمن صنفی ما کار خود را رسما آغاز کرده است.»
مسدود کردن کانالهای غیر قانونی و همراهی مردم
رئیس انجمن شرکتهای نمایش ویدئویی آنلاین در ادامه گفت: « توسعه عدالت فرهنگی در کشور یکی از اهداف مهمی است که مد نظر داریم. آدمهای زیادی دور از تهران زندگی میکنند و باید به تولیدات قانونی روز سینما و دیگر حوزهها دسترسی داشته باشند. دیگر برنامه ما از بین بردن کانالهای غیر قانونی است. کانالهایی که کالاهای فرهنگی را غیرقانونی توزیع میکنند. البته برای این کار فرهنگسازی نیاز است تا کاربر برای استفاده از محصولات فرهنگی از راه قانونی اقدام کند. این بخش به همراهی مخاطبان نیاز زیادی دارد. برای این کار تصمیم گرفتهایم خدمات ارزانی ارائه دهیم تا کاربران در رفاه بیشتر سمت استفاده از این سیستم بروند. بالا رفتن کیفیت خدمات نیز در دستور کار قرار گرفته، صیانت از حقوق مردم را نیز مد نظر داریم و شفاف سازی قوانین نیز صورت خواهد گرفت.»
معضل کمبود محتوا
صراف در انتهای صحبت هایش درمورد تاریخ راهاندازی شبکه ملی اطلاعات هم گفت: « 16 بهمنماه تاریخی است که قرار شده شبکه ملی اطلاعات را رونمایی کنیم. مشکلمان کم بودن تولید محتواست و باید کاری کنیم تا این حوزه امن شود و تا سرمایهگذارها بیشتر سراغ این حوزه نوپا بیایند. البته تاکنون سینماگرانی چون غلامرضا موسوی و منوچهر شاهسواری به ما کمکهای زیادی کردهاند.»
پیش از این اعلام شده بود که حجتالله ایوبی، رییس سازمان سینمایی و مصطفی ابطحی، مدیر موسسه رسانههای تصویری هم در این نشست حضور خواهند داشت که این اتفاق نیافتاد و با انتقاد برخی از خبرنگاران هم مواجه شد.
انتهای پیام/