دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

شماره جدید فصلنامه «علوم انسانی اسلامی» منتشر شد

«اعتباریات، بهترین مدل مطالعات انسانی»، «فقدان مسأله، چالش پیش‌روی تحول‌گرایی»، «نسبت پراگماتیسم آمریکایی و فلسفه» و «احیای حکمت عملی، مسیر تحول علوم انسانی» از جمله تیترهای روی جلد این نشریه است.
کد خبر : 152321

به گزارش خبرنگار فرهنگی آنا، نوزدهمین شماره فصلنامه «علوم انسانی اسلامی»؛ ویژه پاییز 95 در 300 صفحه به انتشار رسید.


ظرفیت‌های نظریه اعتباریات در بومی‌سازی علوم انسانی، نسبت فلسفه با علوم انسانی در آمریکا، مناسبات فلسفه اسلامی و علوم انسانی، تاملات، تازه‌های نشر و رصد، سرفصل‌های این شماره از فصلنامه «علوم انسانی اسلامی» را تشکیل می‌دهند.


حجت‌الاسلام ابوالفضل کیاشمشکی در گفت‌وگویی که با او در این نشریه به انتشار رسیده است، درباره پیشینه بحث اعتباریات، گفته است: «بحث اعتبار و اعتباریات در فلسفه ما، از گذشته مطرح بوده است. در مباحث وجود ذهنی و بحث ادراک و عقل و عاقل و معقول، هنگامی که مسأله معقولات ثانی مطرح می‌شده، کم‌و بیش فیلسوفان ما به موضوع اعتبار و اعتباری توجه داشته‌اند؛ اگرچه توجه آنان به آنچه که ما در نظام فلسفی علامه {طباطبایی} و متاخرین می‌بینیم، قابل مقایسه نیست. از جمله شخصیت‌های متاخری که توجه جدی به این موضوع داشته و سرنخ‌هایی برای علامه فراهم کرد، مرحوم حاج شیخ‌محمد حسین اصفهانی معروف به کمپانی است که استاد علامه بودند و می‌شود گفت به طور جد به موضوع پرداختند. ریشه مبحث اعتباریات در حوزه بحث ادراک فلسفه و در سنت فرهنگی و نظری ما در علم اصول و فقه است....»


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب