دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

توسعه روابط اقتصادی ایران و سوئیس در دستور کار بخش خصوصی

در دیدار رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران با هیات تجار کشور سوئیس به سرپرستی خانم لیویا لوی سفیر اسبق این کشور، افزایش ارتباط و بررسی راهکارهای توسعه همکاری‌های اقتصادی بین تجار دو کشور مورد مذاکره قرار گرفت.
کد خبر : 15162

به گزارش گروه اقتصادی آنا و به نق از روابط عمومی اتاق ایران، در این نشست غلامحسین شافعی رئیس اتاق ایران این سفر را مبنای آغاز ارتباطات بلندمدت فعالان اقتصادی دو کشور ارزیابی کرد و گفت: روابط پیشین دو کشور در زمینه های اقتصادی، فرهنگی و علمی باید در شرایط جدید دو کشور مدنظر قرار گیرد.


وی به آثار همکاری‌های دو جانبه در زمینه‌های مختلف ماشین آلات صنعتی اشاره کرد و گفت: ماشین آلات با کیفیت تولید شده کشور سوئیس در صنایع ایران مانند صنایع غذایی، دارویی و نساجی کار می‌کنند که استفاده از توانمندی و تجربه شرکت های سوئیسی در ساخت و تولید سایر محصولات صنعتی متکی به تکنولوژی نظیر ساعت هم می‌تواند زمینه مناسبی برای احیای این صنعت در ایران واقع شود.


شافعی با اشاره به رویکرد بی طرفی کشور سوئیس در عرصه دیپلماتیک تلاش‌های بخش خصوصی این کشور برای ایجاد ارتباط در شرایط قبلی را ارج نهاد و افزود: دولت آقای روحانی فصل جدیدی از روابط دیپلماتیک را رقم زد و در حال حاضر با درخواست‌های بسیاری از کشورهای جهان برای برقراری مناسبات و روبه‌رو هستیم.


وی برنامه‌ریزی اقتصادی دولت در راستای تسهیل قوانین سرمایه گذاری در ایران را گامی موثر برای توسعه اقتصادی عنوان کرد و افزود: با توجه به شرایط خاص جغرافیایی ایران و تاثیر آن در اقتصاد کشورهای منطقه و عضو اکو، نه تنها روابط دو جانبه بلکه روابط سه جانبه و چند جانبه می تواند به ارتقاء سطح مناسبات اقتصادی دو کشور کمک کند.


رئیس پارلمان بخش خصوصی زمینه‌هایی مانند صنایع دارویی، تجهیزات پزشکی، صنایع غذایی، انتقال تکنولوژی و توریسم را از جمله جذابیت های ایران برای همکاری های اقتصادی تصریح کرد و گفت: با توجه به کمبود منابع آبی در کشور برای ارتقای مراحل زراعت و تغییر نوع آبیاری کشور شرکت‌های سوئیسی می توانند این حوزه را برای همکاری و سرمایه گذاری های بیشتر مدنظر قراردهند.









دولت آقای روحانی فصل جدیدی از روابط دیپلماتیک را رقم زد و در حال حاضر با درخواست‌های بسیاری از کشورهای جهان برای برقراری مناسبات و روبه‌رو هستیم



وی گفت: همچنین بر اساس مطالعات جهانی اخیر برخی ذخایر طبیعی کشور سوئیس نیز در حال کاهش‌اند و ایران با برخورداری از منابع معدنی و زیرزمینی می‌تواند شریک تجاری مناسبی برای تامین نیاز های بخش های صنعتی این کشور باشد.


شافعی فعالیت‌های ارزشمند کمیسیون مشترک دو کشور در روابط اقتصادی را مفید ارزیابی کرد و افزود: تجار دو کشور با عضویت در این کمیسون می‌توانند از مزایای تبادل اطلاعات و پیدا کردن همکاران اقتصادی بهره‌مند شوند.


در ادامه این دیدار، پدرام سلطانی نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران ضمن اشاره به فرصت‌های سرمایه‌گذاری دست نخورده ایران در زمینه‌های مختلف، منابع ملی و اجتماعی و همچنین بازار بزرگ ایران با فرصت های مهم اقتصادی و بازرگانی را حائز اهمیت دانست و گفت: اکنون زمان سخت تحریم‌ها را پشت سر گذاشته‌ایم و آینده روشنی پیش روی اقتصاد ایران است.


در ادامه خانم لیویا لوی، رئیس بخش اقتصادی دو جانبه و نماینده شورای فدرال در امور قراردادهای بازرگانی کشور سوئیس که سرپرستی هیات تجاری را بر عهده داشت به پذیرایی کشور سوئیس از هیات مذاکره کننده ایرانی و دیپلمات های کشور های 1+5 اشاره کرد و گفت: ما همواره از صلح و ادامه مذاکرات دیپلماتیک بین کشورها حمایت می‌کنیم و منتظر رسیدن خبر توافق نهایی از طرفین هستیم تا با رفع موانع موجود روابط اقتصادی میان ایران و سوئیس به سطح قابل قبول قبلی ارتقا یابد.


او که دو سال از آخرین سفرش به ایران می‌گذرد هدف از این سفر را بررسی و ایجاد بسترهای همکاری های مشترک با ایران عنوان کرد و افزود: آمار و ارقام روابط اقتصادی میان دو کشور کاهش چشم‌گیری داشته که باید با برنامه‌ریزی و رفع موانع، همکاری‌های مشترک بین شرکت های ایرانی و سوئیسی فعال در زمینه های غذایی و دارویی را افزایش دهیم.


حسین سلیمی رئیس کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و سوئیس نیز در این دیدار سابقه تاریخی ایران در جاده ابریشم و ایجاد پل ارتباطی میان شرق و غرب را ارزشمند توصیف کرد و گفت: هیات سوئیسی فردا از چند بخش تولیدی ایران بازدیدهایی به عمل خواهند آورد و ماشین آلات صنعتی این کشور را در خط های تولید کارخانه های ایرانی مشاهده می‌کنند.


وی نیاز اکنون کشور را سرمایه‌گذاری در بخش‌های صنعتی و پروژه های بزرگ زیرساختی تصریح کرد و افزود: هدف گذاری دولت جمهوری اسلامی ایران، افزایش سهم بخش خصوصی از اقتصاد و واگذاری بخش های مهم اقتصادی به بخش های خصوصی است و برای 15 سال آینده 175 میلیارد دلار صادرات غیر نفتی برنامه ریزی شده‌است.








روابط اقتصادی میان دو کشور کاهش چشم‌گیری داشته که باید با برنامه‌ریزی و رفع موانع، همکاری‌های مشترک بین شرکت های ایرانی و سوئیسی فعال در زمینه‌های غذایی و دارویی افزایش یابد

جولیو هاز، سفیر مقیم سوئیس در تهران هم تغییر شرایط دیپلماتیک کشور با روی کار آمدن دولت آقای روحانی طی دو سال اخیر را مثبت عنوان کرد و گفت: در روابط بین دو کشور همواره اعتماد متقابل را مدنظر قرارداده‌ایم و با به نتیجه رسیدن مذاکرات نه تنها منافع ملی ایران بلکه کشور های منطقه نیز ارتقا خواهد یافت.


حسین نقره کار شیرازی دبیرکل اتاق ایران هم به تجربیات و بررسی‌های خانم لیویا لوی در حوزه های نفت، گاز و پتروشیمی و همچنین مذاکرات شرکت سوئیسی طی سالهای قبل برای انتقال گاز ایران به اتحادیه اروپا با مدیریت خانم لیویا لوی سفیر سابق این کشور در ایران اشاره کرد و گفت: بهره‌گیری از معادن بسیار زیاد و موقعیت ژئواستراتژیک ایران برای آینده همکاری‌ها بسیار مفید خواهد بود و با توجه به حضور پررنگ خانم لوی در بخش‌های دیپلماتیک امیدوارم ایشان کارهای ناتمام قبلی را به سرانجام رسانند.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب