دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

قبادی: صیانت نکردن از مد و لباس مشکلات جدی به همراه دارد/ نماینده دادستان: حجاب ذاتا مقوله فرهنگی است

هم‌اندیشی ششمین جشنواره بین‌المللی مد و لباس فجر، امروز 27 دی‌ماه در موزه هنرهای معاصر برگزار شد.
کد خبر : 151478

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری آنا، حمید قبادی، دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس گفت: «جشنواره بهانه‌ای است که هرسال گرد هم جمع شویم و نواقص و مشکلات را بازنگری کنیم. حوزه مد و لباس در کشور ما در حال باز کردن جای خود است. برخلاف گذشته که نگاه تجملی به آن وجود داشت و از سوی دیگر پاسخگوی نیازها نبود امروزه شاهدیم که حوزه مد و لباس نه تنها تجملاتی نیست، بلکه مشروط به داخلی بودن، پاسخگوی بسیاری از نیازهای جامعه امروز است.»


وی ادامه داد: «حوزه مد و لباس کاملا فرهنگی است و اگر مراقب آن نباشیم و از آن صیانت نکنیم، چه به لحاظ اجرایی و چه طراحی و خلاقیت می‌تواند مشکلات جدی را فراهم کند.»


دبیر کارگروه مد و لباس عنوان کرد: «اگرچه نتوانسته‌ایم بزنگاه طرح و تولید را به درستی به اطلاع عموم رسانیم، اما تاکنون اقدامات خوبی در این زمینه انجام شده است. نگاه کشور ما بر این است که نیاز جامعه را براساس تنوع و شاخص‌ها و نگرش‌های هنجارمند پاسخگو باشیم.»


وی ادامه داد: «موسسات مد و لباس تلاش می‌کنند همپای فعالیت‌ها پاسخگوی نیاز جامعه باشند، چرا که زمانی می‌توانیم از مد و لباس پاسداشت کنیم که به آن توجه و اعتقاد داشته باشیم. سند چشم‌انداز، شاخص‌های مد و لباس اجتماعی بانوان را تفکیک کرده و اولین مبنای آن لباس اجتماعی بانوان خواهد بود.»


قبادی اعلام کرد: « طراحی 3 هزار مدل لباس ایرانی- اسلامی در سال اتفاق مبارکی است، البته پاسخ به نیاز جامعه ما چیزی معادل 40 میلیون مدل است. بنابراین این میزان تولید اگرچه بسیار خوب و موفقیت‌آمیز بوده، اما کافی نیست. 3000 مدل عدد قابل توجهی است ولی ما به تعداد بیشتری از آن نیازمند هستیم. بیش از 38 نمایشگاه استانی در کشور برگزار شده که فراگیر شدن آن از اتفاقات درخشان حوزه مد و لباس است. ما پیش‌بینی می‌کنیم این عدد از 50 نمایشگاه هم عبور کند.»


وی در ادامه تصریح کرد: «37 نمایشگاه عفاف و حجاب تاکنون برگزار شده و 45 همایش در همین زمینه با حضور گروه‌های غیردولتی برپا شده است. ما تاکنون بالغ بر 400 مرکز مولد حوزه مد و لباس را سامان داده‌ایم که مجوز فعالیت گرفته‌اند و پیش‌بینی می‌کنیم این روند ادامه پیدا کند. صدور مجوز خانه‌های مد و مزون‌ها هم شکل گرفته که به خوبی ساماندهی شده است.»


وی در ادامه سخنانش به بانک اطلاعاتی اشاره کرد و افزود: «ما در مجموعه وزارت فرهنگ و ارشاد جزو سه نهاد فعال در اختصاص مالکیت معنوی هستیم و بیش از 250 نشان مالکیت معنوی تاکنون ارائه شده است. همچنین مشارکت بیش از 20 اتحادیه و انجمن، شکل‌گیری انجمن مد و لباس و راه‌اندازی 31 کارگروه استانی مد و لباس از جمله فعالیت‌های حائز اهمیت در این بخش است.»


وی ادامه داد: «فعالیت‌های حوزه اقتصاد مقاومتی با کمک تلاشگران این حوزه انجام شده به طوری که می‌توانیم بگوییم مد و لباس می‌توانند نقشی جدی، مستمر و پایداری در بازار ایفا کنند. بازار 50 هزار میلیارد تومانی در کشور عدد بزرگی است که طبعا پرداختن به این موضوع، وابستگی ما را کاهش می‌دهد و به تولید محصولات اولیه کمک می‌کند.»


وی در ادامه سخنانش به انتشار اخبار و برنامه‌های رادیویی و تلویزیونی به مدت 2500 ساعت در سال گذشته اشاره کرد و یادآور شد: «تاکنون 5 انیمیشن و 10 عنوان کتاب منتشر شده که به طور گسترده در بخش‌های مختلف تلویزیونی پخش شده است.»


وی در ادامه به فرهنگسازی در مقابل پدیده قاچاق اشاره کرد و افزود: «برخی معتقدند قاچاق هنوز نهادینه شده پیش می‌رود، اما اطلاعاتی را کارگروه آماده کرده و در اختیار مراجع قضایی قرار داده که حجم عرضه قاچاق تکان‌دهنده است. ما تلاش کردیم این امر را مضموم بشماریم و بعد نیاز را توسط هنرمندان داخلی تامین کنیم.»


قبادی تاکید کرد: «راه‌اندازی مجتمع‌های عرضه لباس‌های ایرانی- اسلامی در دستور کار است و از سیاست‌های مهم کارگروه محسوب می‌شود که نتایج آن نیز متقابلا اعلام خواهد شد. 7 رویداد بین‌المللی از سال گذشته داشته‌ایم و وقتی محصول را در قالب لباس حلال به نمایش درآوردیم واکنش خارجی‌ها را دیدیم که مورد توجه قرار گرفته است.»


جشنواره متعلق به تمام فعالان این عرصه است


جواد صادقی، مدیر دبیرخانه ششمین جشنواره مد و لباس فجر که دیگر سخنران این نشست بود، گفت: «جشنواره متعلق به تمام فعالان این عرصه است و سربلندی آن سربلندی حوزه مد و لباس است. خوشبختانه در این دوره با استقبال خوبی مواجه شده‌ایم.»


وی افزود: «در زمان برنامه‌ریزی برای این جشنواره نظرات بسیاری از بزرگان را جویا شده‌ایم و با انتشار فراخوان به معدلی رسیده‌ایم که جشنواره را ممتاز کرد. این جشنواره اگر دستاوردش ارتباط زنجیره تولید باشد و از نیازهای هم مطلع شویم، می‌توانیم بگوییم که به بخش عمده‌ای از اهداف رسیده‌ایم.»


صادقی اظهار کرد: «اعتقاد کارگروه بر این است که نمود فعالیت باید در جامعه دیده شود، بنابراین با همکاری اتحادیه و اصناف مرکزی تلاش کردیم تا عرضه محصولات ایرانی- اسلامی را داشته باشیم.»


وی در ادامه با اشاره به بخش‌های مختلف فراخوان جشنواره تصریح کرد: ـامسال این تغییر وجود داشت که برخلاف دوره گذشته شرکت‌کنندگان طراح، الگوساز و دعوت‌کننده در قابل یک تیم با هم به رقابت بپردازند. تمامی نشست‌ها و کارگاه‌های جشنواره با هدف ایجاد ارتباط صحیح در زمینه تولیدات و شناسایی نیازها است و من اعتقاد و ایمان دارم که امسال جشنواره بسیار موفقی خواهیم داشت، چرا که سعی کرده‌ایم نظرات دوستان را به نحو احسنت اجرایی کنیم.«


نماینده دادستان: حجاب ذاتا مقوله فرهنگی است


حمزه، نماینده دادستان نیز اظهار کرد: «مقوله مد و لباس زیرمجموعه دو ارزش انسانی حجاب و عفاف است. ارزش عفاف در تمامی ادیان مورد پذیرش قرار گرفته و مقوله دیگر هم که عجین با عفاف است، حجاب است که افراد حاضر در این جلسه در اجرای آن دخیل هستند.»


وی ادامه داد: «در هر حکومت به حجاب پرداخته می‌شود و این پرداختن بسته به اندیشه و تفکر متفکرین هر حکومت است و حکومت ما که حکومت اسلامی است بیشترین دغدغه را دارد و به دنبال این است که در این مورد سرآمد باشد.»


نماینده دادستان تاکید کرد: «حجاب ذاتا مقوله فرهنگی است. سندی در سال 1384 توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی مصوب شد که در آن 27 دستگاه اجرایی مکلف به پرداختن به مقوله عفاف و حجاب شدند، اما در حال‌حاضر تنها دو دستگاه قضایی و نیروی انتظامی به این موضوع می‌پردازند. البته به تازگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هم همسو با دو دستگاه نامبرده شده تا در این راستا به دادستانی کمک کند.»


وی خطاب به حاضران در سالن عنوان کرد: «شما با طراحی مد و لباس‌هایی که در شأن حکومت است، به حفظ حجاب و عفاف کمک می‌کنید. وقتی شهروندی از کشوری به کشور دیگر می‌آید، به قانون آن کشور احترام می‌گذارد. ما باید لباسی داشته باشیم که وقتی توریست‌ها وارد کشور می‌شوند با مدهای مردان و زنان به سطح فرهنگی ما پی ببرند.»


وی در پایان سخنانش ضمن اشاره به اینکه علم حقوق برخلاف علم اخلاق دارای ضمانت اجرایی است و همچنین تبصره ماده 638 قانون اسلامی که ناظر به بحث حضور زنان بدون حجاب شرعی در اماکن عمومی است، گفت: «آزادی باید توأم با مسئولیت و قانون‌مداری باشد.»


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب