جشنواره تئاتر فجر در مسیر کمال و رشد
به گزارش گروه فرهنگی آنا از مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی، در ابتدای این جلسه که به روند برگزاری سیوپنجمین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر اختصاص داشت؛ مهدی شفیعی مدیرکل مرکز هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ضمن اشاره به نیاز تئاتر ایران در بازنگری و تصویب سند تئاتر و همچنین بازنگری در آییننامه شورای نظارت و ارزشیابی، در مورد جشنواره تئاتر فجر گفت: مهمترین نکته در برگزاری جشنواره تئاتر فجر، این است که با توجه به ادامه دبیری دکتر اسدی ما توانستیم جشنواره امسال را در ادامه و استمرار جشنواره سال گذشته برگزار کنیم و به این دلیل سیاستهایی که در دوره پیش نهاده شده بود، امسال به تکامل و شکوفایی رسید.
وی در ادامه به معرفی بخشهای مختلف جشنواره تئاتر پرداخت و ضمن اشاره به برگزاری سمینار «شهر، شهروند و تئاتر» و همچنین برگزاری کارگاههای مختلف پیش از برگزاری جشنواره تئاتر فجر، گفت: امسال همراه با برگزاری سی و پنجمین جشنواره تئاتر فجر در تهران، در 7 استان دیگر نیز جشنواره تئاتر فجر برگزار میشود.
مدیر مرکز هنرهای نمایشی افزود: امسال بیش از 130 نمایش در قالب 3 بخش مرور آثار صحنهایی، بخش مسابقه ملل و بخش تئاتر محیطی و فضای باز اجرا خواهند شد. همچنین در جشنواره تئاتر امسال «یوجینو باربا» یکی از بزرگترین کارگردانان صاحب سبک تئاتر دنیا به اجرای نمایش خواهد پرداخت.
شفیعی در پایان تاکید کرد: امسال پس از برگزاری جشنواره تئاتر فجر، سمیناری با موضوع ظرفیتهای تئاتر غیردولتی و مدیریت آن برگزار میشود و سپس از فروردین و اردیبهشت بازار مستقل تئاتر ایران با حضور مدیران کمپانیهای بزرگ تئاتر جهان برگزار خواهد شد.
در ادامه جلسه سعید اسدی دبیر جشنواره بینالمللی تئاتر فجر در سخنانی گفت: جشنواره بینالمللی تئاتری فجر باید کل فعالیتهای یک ساله تئاتر کشور را رصد کند تا جشنواره بینالمللی تئاتر فجر به ویترین بهترین نمایشهای یک ساله تئاتر کشور تبدیل شود.
وی افزود: ما سعی میکنیم که تئاتر ایران را به جهان معرفی کنیم زیرا آینده تئاتر ایران به حضور بینالمللی آن وابسته است و ما در این راه سعی در اعتلای فرآیندههای کلامی، بصری و بازاریابی گروههای تئاتر داریم که این کار را در جشنواره تئاتر فجر با برگزاری سیمنارها و کارگاههای آموزشی و با حضور مدیران جشنوارهها و کمپانیهای بزرگ تئاتر جهان انجام میدهیم.
اسدی ادامه داد: برای اجرایی شدن این نگاه ما به این نتیجه رسیدیم که جشنواره تئاتر فجر نباید تولیدکننده آثار نمایشی باشد، زیرا این مسئله آفات زیادی در پی دارد.
وی افزود: با توجه به افزایش چشمگیر تولید تئاتر در ایران ما در این جشنواره بالاخره توانستیم 100 درصد آثار بخش مرور و ملل را از آثاری که در سال گذشته اجرا شده بود انتخاب کنیم و تنها در بخش تئاتر محیطی و تعاملی تولید اثر داشته باشیم.
دبیر جشنواره بینالمللی تئاتر فجر در مورد دیگر بخشهای این جشنواره گفت: در این دوره جشنواره با هدف تربیت نسل جدید تئاتر ایران، بخش ویژهایی برای جوانان در نظر گرفتهایم که فکر میکنیم این بخش در کنار بخش «به اضافه فجر» جزو بخشهای جذاب جشنواره امسال است.
اسدی تاکید کرد: در جشنواره تئاتر فجر امسال ما توجه ویژهایی به اسناد بالادستی در حوزه فرهنگ داشتیم و با این نگاه در محورهای اعلام شده در جشنواره و در انتخاب موضوعی آثار سعی کردهایم که هنرمندان تئاتر هرچه بیشتر با اهداف این اسناد آشنا کنیم.
در ادامه جلسه، اعضای کمیسیون هنر و معماری دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی ضمن تشکر از فعالیتهای انجام شده و ابراز رضایت از آن، به ارائه پیشنهاداتی برای برگزاری هرچه باشکوهتر جشنواره پرداختند.
در انتهای جلسه نیز دکتر ایمانی خوشخو رئیس کمیسیون هنر و معماری دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی ضمن ابراز رضایت از فعالیتهای یک سال گذشته تئاتر، گفت: امسال جشنواره تئاتر فجر برخلاف جشنواره فیلم، درگیر مشکلات و حواشی نشده است و جشنواره تئاتر توانسته روند رشد و اعتلای خود به سوی کمال را به خوبی طی کند.
وی ادامه داد: با گزارشهایی که در این جلسه داده شد و همچنین رشد چشمگیر اجرای تئاتر در ایران آینده بسیار روشنی برای این هنر میتوان متصور شد.
ایمانیخوشخو در پایان جلسه ضمن تشکر مجدد از تمامی دستاندرکاران جشنواره و تئاتر ایران، برای هنرمندان تئاتر ایران آرزوی موفقیت در جشنواره تئاتر فجر کرد.
انتهای پیام/