حاشیههای مراسم شب هفتم آیتالله هاشمی رفسنجانی/ از اشکهای ناطق تا اشارات محسن طاهری به رنج تهمتها
به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری آنا، حجتالاسلام محمدیگلپایگانی رئیس دفتر مقام معظم رهبری، حجتالاسلام حسن روحانی رئیسجمهوری، اعضای بیت امام خمینی(ره) از جمله حجج اسلام سیدحسن، سیدعلی و سیدیاسر خمینی، علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی، اسحاق جهانگیری معاون اول رئیسجمهوری، محمدجواد ظریف وزیر خارجه، دکتر حمید میرزاده و دکتر طه هاشمی رئیس و معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی، سیدرضا صالحیامیری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، عبدالله نوری، اعضای هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی، نمایندگان ادوار مجلس، سیدحسین هاشمی استاندار تهران، محسن رضایی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام، محسنی اژهای سخنگوی دستگاه قضا، محمدرضا نعمتزاده وزیر صنعت، معدن و تجارت، بهرام قاسمی سخنگوی وزارت خارجه، حسن قشقاوی معاون کنسول و امور ایرانیان وزارت خارجه، حمید بعیدینژاد سفیر ایران در انگلیس، عبدالرضا رحمانیفضلی وزیر کشور، حسین جابری انصاری معاون عربی و آفریقایی وزیر امور خارجه، مرتضی بانک، محمد دادکان معاون ورزش دانشگاه آزاد اسلامی، محمدرضا باهنر، غلامحسین کرباسچی، سرلشکر حسن فیروزآبادی و دیگر شخصیتهای سیاسی و مسئولان در این مراسم حضور داشتند.
از یک ساعت پیش از شروع مراسم، حرم مطهر امام خمینی(ره) مملو از جمعیت دوستداران آیتالله هاشمی رفسنجانی بود. انبوه جمعیت بهحدی است که ناطق نوری به زحمت توانست خود را از میان جمعیت به داخل حرم برساند و محافظان به سختی از میان جمعیت برای او راه باز کردند تا به سمت جایگاه برسد.
حجتالاسلام علیاکبر ناطق نوری سخنران این مراسم بود.
روحانیون سایر ادیان و مذاهب از جمله روحانیون زرتشتی و کلیمی در این مراسم حضور داشتند.
از ویژگی های کم سابقه این مراسم آن بود که بسیاری از مقامات و شخصیت هایی که از در جداگانه حرم وارد شدند نیز هنگام ورود یا خروج، لحظاتی به شدت تحت فشار جمعیت ماندند.
در ابتدای این در، محسن و مهدی فرزندان، محمد هاشمی، برادر و برخی نوه ها و دیگر نزدیکان آیت الله هاشمی ایستاده بودند و حاضران به آنها تسلیت می گفتند. یاسر هاشمی نیز در داخل حرم در کنار حجج اسلام سید علی خمینی و محمدی گلپایگانی مستقر بود و حضار به او تسلیت می گفتند.
شمار زیادی از علمای قم نیز با توجه به نزدیکی حرم امام به قم، از این شهر در مراسم شرکت کرده بودند.
محسن طاهری: ما هنوز نمیدانیم چه بلایی بر سرمان آمده است
دقایقی پیش محسن طاهری از مداحان اهل بیت به ذکر مصیبت در حرم امام خمینی(ره) پرداخته بود و پس از وی نیز علی انسانی از دیگر مداحان، از مصائب اهل بیت علیهمالسلام گفت.
محسن طاهری در سخنان کوتاهی که در بخشی از مداحی داشت، گفت: هاشمی از آن همه رنج تهمت راحت شد. و ما هنوز نمیدانیم چه بلایی بر سرمان آمده است. گویی آیتالله هاشمی میدانست سفر نزدیک است و باید جان کلام را بگوید، برای همین گفت در تمام دنیا عاشقتر از من به رهبری نیست.
بعد از محسن طاهری، حاج علی انسانی، شاعر و مداح اهل بیت که در زمان حیات آیت الله هاشمی نیز در حضور وی مدیحه سرایی می کرد، ابتدا غزلی از حافظ به یاد آن مرحوم خواند و سپس با اشاره به روضه خوانی خود در حضور آقای هاشمی، یادی از مصائب حضرت زهرا(س) کرد.
بعد از حجت الاسلام ناطق نوری نیز نوای حاج مهدی منصوری، مداح روشندل پایان بخش برنامه بود.
روایت ناطقنوری از آرامترین شب هاشمی
مراسم با سخنرانی حجتالاسلام ناطق نوری، در حرم مطهر امام خمینی(ره) ادامه یافت که از ردصلاحیت آیتالله هاشمی رفسنجانی سخن گفت و دیدار خود با هاشمی را بعد از ردصلاحیت در سال 92 روایت کرد.
به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری آنا، رئیس دفتر بازرسی دفتر مقام معظم رهبری که سخنان خود را با این بیت شعر آغاز کرد که: خوشا آنان که با عزت ز گیتی، بساط خویش برچیدند و رفتند، در ادامه درگذشت رئیس فقید مجمع تشخیص مصلحت نظام را به محضر امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف، امام خمینی(ره)، رهبر معظم انقلاب، خانواده آیتالله هاشمی رفسنجانی و به ویژه همسر وی تسلیت گفت.
ناطق نوری که سخنران مراسم هفتمین شب رحلت آیتالله هاشمی رفسنجانی در مرقد مطهر امام خمینی(ره) بود، همچنین عفت مرعشی، همسر آیتالله هاشمی رفسنجانی را، یار دوران مبارزه و دوران ناملایمات بعد از انقلاب خواند.
هاشمی مصداق کدام آیه است؟
او با اشاره به حضور گسترده مردمی در همه مراسمهای مربوط به رحلت آیتالله هاشمی رفسنجانی در سراسر کشور، گفت: دیشب با خود می گفتم آیتالله هاشمی مصداق کدام آیه قرآن است؟ وی سپس با اشاره به اجتماع امروز، اجتماع مراسم تشییع، اجتماع مراسم ختم در دفتر رهبر انقلاب، اجتماع مردمی در مراسم قم و اجتماعات مراسم استانها پرسید: آیا هاشمی مصداق آیه «إِنَّ الَّذِینَ آمَنُوا وَ عَمِلُوا الصَّالِحاتِ سَیَجْعَلُ لَهُمُ الرَّحْمنُ وُدًّا» (کسانی که ایمان آوردند و عمل صالح کردند، خدا آنان را محبوب می کند) نیست؟
در اوایل سخنان ناطق نوری، بعد از جمله او از امام درباره هاشمی، فردی تکبیر گفت که حجت الاسلام ناطق از جمعیت خواست تا پایان برنامه از گفتن تکبیر خودداری کنند تا رشته سخن از دستش در نرود.
هاشمی صبر را ذله کرده بود
وی درس مهم هاشمی رفسنجانی را صبر و مقاومت خواند و گفت: من گاهی اوقات در این همه صبر و مقاومت این مرد میماندم. هاشمی صبر را ذله کرده بود.
ناطق نوری افزود: هاشمی از دو چهره بودن متنفر بود اما متأسفانه امروز برخیها هزار چهره هستند.
وی تأکید کرد: آیتالله هاشمی رفسنجانی نزد مردم عزیز است. هاشمی زنده است همانطور که امام فرمود هاشمی زنده است تا نهضت زنده است. هاشمی زنده است. او هم با روش، منش و صحبتش آموزههایی به ما میدهد و هم با فوتش. دیشب فکر میکردم از سال 42 با این مرد بزرگ تاریخ معاصر معاشر بودم.
کجا مانند او خواهیم یافت؟
ناطق نوری، در چند بخش از سخنان خود بغض کرد یا به گریه افتاد، یکی زمانی که خاطره ملاقات با زندانیان سیاسی را تعریف کرد و این که آقای هاشمی به دلیل شکنجه ها به بیمارستان منتقل شده بود و پشت میله ملاقات نیامد. همچنین زمانی که خاطره اعلام آمادگی هاشمی برای پذیرش مسئولیت پذیرش آتش بس و محاکمه و اعدام شدن به امام اعلام آمادگی کرد و گفت: کجا مانند هاشمی پیدا خواهیم کرد؟!
وی در روایت خود از دیدارش با هاشمی رفسنجانی بعد از ردصلاحیت سال 92، گفت: صبح رد صلاحیت آقای هاشمی سفرم را لغو کردم و به خانهاش رفتم، آقای هاشمی را عبا بر دوش در حیاط منزل دیدم، گفتم چه میکنی؟ گفت: وقتی برای نامزدی به وزارت کشور رفتم، تعداد زیادی خبرنگار آنجا حاضر بودند که اشک شوق میریختند؛ در مقابل ساختمان وزارت کشور تعداد زیادی جمع شده بودند، مردم خوشحال بودند. آنجا فهمیدم توقع زیاد است و کشور ویرانه و خزانه خالی. بار سنگینی را بر دوش خود حس کردم و فهمیدم وظیفه سنگینی خواهم داشت اما دیشب که رد صلاحیت شدم با خیال راحت خوابیدم چراکه هم به وظیفهام عمل کرده بودم هم این بار سنگین از شانهام برداشته شده بود.
ناطق نوری همچنین در این مراسم، بدون ذکر نام، از غلامحسین کرباسچی دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی به دلیل حمایت از آیتالله هاشمی رفسنجانی در پاسخ به بی بی سی فارسی تشکر کرد.
انتهای پیام/