دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

فاطمه معتمدآریا امروز با یک فیلم آذربایجانی به جشنواره فجر می‌آید

«آرمان شهر»، «نبات»، «ملاقات با شاعر جوان»، «اهل پرواز»، «ملکه کوهستان» و «خداحافظی طولانی» در سومین روز از سی و سومین جشنواره بین‌المللی فیلم فجر (دوشنبه هشتم اردیبهشت ماه) در پردیس ملت نمایش داده می‌شوند.
کد خبر : 14951

به گزارش گروه فرهنگی آنا و به نقل از ارتباطات و اطلاع‌رسانی سی و سومین جشنواره بین‌المللی فیلم فجر، در سومین روز از برگزاری بخش بین‌الملل جشنواره، ۶ فیلم از سه بخش رقابتی در «پردیس ملت» به نمایش در می‌آیند.


«آرمان شهر» به کارگردانی حسن ناظر از بخش جلوه‌گاه شرق ساعت ۱۵ در سالن ملت ۲، «نبات» ساخته موسی‌اوغلو از بخش جلوه گاه شرق ساعت ۱۸ در سالن ملت ۲، «ملاقات با شاعر جوان» به کارگردانی رودی باریچلو از بخش هنر و تجربه ساعت ۲۱ در سالن ملت ۲ و «اهل پرواز» به کارگردانی پاسکال فران ساعت ۱۵ در سالن ملت ۴، «ملکه کوهستان» به کارگردانی صدیق شر نیاز ساعت ۱۷ سالن ملت ۴ نمایش داده می‌شوند.


همچنین فیلم ایرانی «خداحافظی طولانی» به کارگردانی فرزاد موتمن از بخش مسابقه جشنواره ساعت ۲۰ در سالن ملت ۴ اکران می‌شود.


فاطمه معتمدآریا با «نبات» به فجر بین‌الملل می‌آید


«نبات» فیلمی به کارگردانی الچین موسی‌اوغلو و محصول ۲۰۱۴ کشور جمهوری آذربایجان است. این فیلم که سال گذشته نماینده جمهوری آذربایجان در جوایز اسکار بود، روایت زندگی نبات و شوهرش اسکندر است. اسکندر، جنگلبان سابق پیر و مریض احوالی است که همراه با نبات در کلبه‌ای دور افتاده از دهکده زندگی می‌کنند. آنها فرزند خود را در جبهه‌های جنگ از دست داده‌اند و تنها دلیل بقای‌شان، ارتزاق از طریق فروش شیر گاوشان است. متعاقب افتادن سایه‌ی جنگ بر منطقه‌ی آنها و مرگ اسکندر، نبات برای زنده ماندن در دهکده‌ی متروکه‌ی کنونی زیر نگاه خیره یک گرگ ماده به زندگی ادامه می‌دهد.


در «نبات» که فاطمه معتمدآریا به عنوان نقش اصلی بازی می‌کند، ویدادی علیف، سبیر مامادف و فرها اسرافیلف از دیگر بازیگران آن هستند.


موسی‌اوغلو کارگردان این فیلم حاضر در بخش جلوه گاه شرق، تاکنون نویسندگی و کارگردانی بیش از پنجاه فیلم مستند را در کارنامه داشته است.


«اهل پرواز» نماینده سینمای فرانسه در ایران


«اهل پرواز» به کارگردانی پاسکال فران؛ فیلمساز زن فرانسوی و تهیه‌کنندگی دنیس فرید، در جشنواره فیلم کن (۲۰۱۴) حضور داشت و پیش از این جوایز زیادی از جمله جایزه لویی دلوک (۲۰۱۴) را کسب کرده است.


«اهل پرواز» با بازی جاش چالرز، آنه دموستیه، رچدی زم و کاملیا جوردانا داستانی است که در حومه پاریس و بین یک هتل و فرودگاه می‌گذرد و به امید و رویاهای در هم آمیخته شده دونفر می‌پردازد. در فرودگاه پاریس، دو غریبه می‌کوشند تا معنایی برای زندگیشان بیابند. یک مهندس آمریکایی که تحت فشار‌های احساسی و شغلی قرار دارد و تصمیم گرفته تا تغییری اساسی در خویش ایجاد کند و یک خدمه جوان هتل که وقایعی ماورالطبیعه را پشت سر گذاشته و روند زندگی‌اش مختل شده است.


پاسکال فران ۵۴ ساله کارگردان کم کاری است که در میان فیلم‌های او در کارنامه هنری‌اش از جمله «بانو چترلی» (۲۰۰۶)، «نژاد پرنده» (۲۰۱۴) و «توافقات کوچک با مردگان» (۱۹۹۴)، «خانم شاتر لی» نزد منتقدان و تماشاگران از محبوبیت بیشتری برخوردار است . فیلمی که توانست برنده پنج جایزه سزارشود. فران با فیلم اولش به نام «ساخت و پاخت‌های کوچک با مرگ‌ها» در سال ۱۹۹۴ جایزه دوربین طلائی کن را از آن خود کرد.


رودی باریچلو در «ملاقات با شاعر جوان» رویارویی با ساموئل بکت را روایت می‌کند


رودی باریچلو به واسطه تازه‌ترین ساخته سینمایی‌اش «ملاقات با شاعر جوان» نماینده کشور کانادا در سی و سومین جشنواره بین‌المللی فلیم فجر است. باریچلو به همراه مارسل بولیو فیلمنامه‌ای را تدوین کرده که روایت رویارویی شاعری جوان به نام پل ساسر، با ساموئل بکت؛ نویسنده بزرگ در دو دهه آخر زندگی اش است. آشنایی که سبب شکل‌گیری دوستی پیچیده‌ا ی میان آن دو می شود و آینده پل را برای همیشه تغییر می‌دهد.


وینسنت هاس-دسماریاس، ماریا دی مدییرو، استفان ماکاتی در این فیلم به تهیه‌کنندگی پیر ایون به ایفای نقش پرداخته‌اند. این کارگردان کانادایی علاوه بر ساخت «ملاقات با شاعر جوان» فیلم‌های «چشم گربه» (۲۰۰۴) و « اسماعیل» (۲۰۰۱) را تاکنون کارگردانی کرده است.


«ملکه کوهستان» روایتگر حماسه‌ای اسطوره‌ای از سرزمین قرقیزستان


این فیلم اولین ساخته بلند سینمایی «صادیق شرنیاز» فیلمساز و چهره‌ی سیاسی و فرهنگی مطرح در جمهوری قرقیزستان است که نویسندگی فیلمنامه را نیزبر عهده داشته است.


«ملکه کوهستان» که در بخش سینمای سعادت جشنواره فجر به رقابت با رقبای خود می پردازد، در ۱۳۱ دقیقه روایتگر داستانی حماسی اسطوره‌ای است و در قرن ۱۹ در قرقیزستان اتفاق می‌افتد . شرنیاز داستان واقعی زنی به نام کارمانجان داکتا را به تصویر می‌کشد. زنی قوی و با اراده از مردمان آسیای مرکزی که حکمرانی کشورش را بر عهده می‌گیرد و آن را از سقوط حتمی نجات می‌دهد.


«اتوپیا» و قصه زنان آسیب دیده از جنگ


«اتوپیا»؛ تنها فیلم خارجی جشنواره بین‌المللی فیلم فجر که نویسنده ایرانی دارد، در اسکاتلند،انگلیس، افغانستان، پاکستان وهند روایت می‌شود و داستانی کاملا غیر ایرانی دارد. فیلمنامه «اتوپیا» توسط امیر آقایی بازیگر ایرانی به نگارش درآمده و توسط حسن ناظر کارگردانی شده است که بیش از دو دهه در اسکاتلند زندگی می‌‌کند.همایون ارشادی بازیگر ایرانی نیز یکی از نقش‌های قصه را به تصویر می‌کشد. قصه «اتوپیا» درباره جنگ است و زنی که در آستانه ۴۲ سالگی می‌خواهد مادر شود و به رغم تمام مسائل اجتماعی، اعتقادی و خانوادگی برای خواسته‌اش تلاش می‌کند.


تهیه کنندگی این فیلم بر عهده محسن علی اکبری است که پیش از این فیلم فاخر «استرداد» به کارگردانی علی غفاری را تهیه کرده بود. کریس راب هم تهیه‌کنندگی بخش‌های خارجی را عهده‌دار بوده است. بازیگر نقش اصلی فیلم «اتوپیا»، ملالای ذکریا، بازیگر افغان است که برای اولین بار جلوی دوربین رفته و بازی متفاوتی از خود ارائه کرده است.


نخستین اکران جهانی این فیلم در سی و سومین جشنواره فیلم فجر خواهد بود.


آیا «خداحافظی طولانی» در فجر بین‌الملل هم مورد توجه قرار می‌گیرد؟


«خداحافظی طولانی» به تهیه‌کنندگی و کارگردانی فرزاد موتمن روایتگر داستان مردی است که از اتهام یک قتل جنجالی تبرئه شده ولی جامعه و اطرافیانش هنوز به عنوان مجرم نگاهش می‌کنند. مرد که درگیر یک رابطه عاطفی‌ست، برای تداوم عشق و زندگی باید بر این بحران غلبه کند.


جدیدترین ساخته موتمن فیلمی است درباره زندگی آدم‌های طبقه فرودست در یک ساختار کاملا مینی‌مالیستی که به گفته این کارگردان در اصل یک مثلث عشقی است.. این فیلم که در آن سعید آقاخانی، ساره بیات و میترا حجار بازی می‌کنند، با نامزدی در هفت بخش اصلی سی و سومین جشنواره فیلم فجر، توانست برنده سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد برای بازی قابل توجه آقاخانی و بهترین طراحی صحنه و لباس باشد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب