فرانسویها با دو نمایش به ایران میآیند
به گزارش گروه فرهنگی آنا از روابط عمومی سیوپنجمین جشنواره تئاتر فجر، دو نمایش«جهش» و«شاخص» آثاری هستند که ازکشور فرانسه در بخش بینالملل این دوره از جشنواره تئاترفجر به صحنه میروند.
«جهش» کاری از گروه تئاتر«تاک اُ تاک» به نویسندگی و کارگردانی بریس بوتان است و سرگذشت سه کاوشگر روسی را روایت میکند که میخواهند اولین انسانهایی باشند که به کره ماه پا میگذارند. این نمایش یک کار خیابانی و سرگرم کننده است که با استفاده از تکنیکی ساده و جدید و با استفاده از پاهای هیدرولیکی اجرا میشود.
عوامل اجرایی این نمایش به شرح زیر هستند:
نویسنده وکارگردان: بریس بوتان، بازیگران: کریم رانده، بریس دوراند، مهدی رانده، مدت نمایش: 25 دقیقه
بریس بوتان فرانسوی کارگردان، طراح حرکات، نویسنده، طراح صحنه و آکروباتباز است. او همچنین نویسنده و کارگردان نمایشهای «جهش» و «اژدها» و مدیر و مدرس کارگاه آموزشی بینالمللی کار با چوبپا و مدرس اولین کارگاه آموزشی کار با چوبپا در کمپانی شوالیه اژدهای آمریکا و موسس اپرای هلیدرا در یونان است.
همچنین نمایش«شاخص» دیگر نمایشی است که ازکشور فرانسه و گروه نمایش «پیرامید» بهعنوان کار گروهی از کشور فرانسه به صحنه میرود.
این نمایش متکی بر زبان بدن است و قوت توانایی کار معطوف به تصاویری است که از سوی گروه اجرا کنندگان پدید آمده است. این اثر نمایشی بدون دیالوگ اجرا میشود و به سمت تئاتر فیزیکال میل بیشتری پیدا کرده است.
در خلاصه داستان این نمایش آمده است: در سالنی که یک کتابخانه بزرگ در داخل آن قرار گرفته است، 5 قهرمان این نمایش، درباره نقش کتاب در زندگی خود صحبت میکنند.
گروه نمایش پیرامید سال 1999 تاسیس شده و اجرای نمایشهای «سلولها» (2001)، برنده جایزه مکاشفه در جشنواره لا ویت، «ما کلیشه نیستیم»، (2008) «ساختمان»(2009، برنده جایزه مردمی و جایزه سوم هیات داوران جشنواره سینودال، «مونیما»،«کافه باله» و ... را در کارنامه خود دارد.
رضا گوران: جشنواره تئاتر فجر اسیر نگاه تکراری داوران نشود
رضا گوران معتقد است: جشنواره تئاتر فجر برای قضاوت آثار نیازمند نظریات و نگاههای نو از سوی پیشکسوتان بوده و در زمینه انتخاب و داوری نیازمند همکاری با جوانان مستعد در این عرصه است.
این کارگردان تئاتر که در چندین دوره جشنواره تئاتر فجر حضور داشته، افزود: متاسفانه هر جشنوارهای به مرور زمان در بخش داوری دچار دیدگاههای تکراری میشود و در همه این سالها قضاوت آثار نمایشی با یک نگاه خاص جلو میرود که چنین رویدادی باید به طراوت و تازگی برسد.
وی ادامه داد: هیچ الزامی ندارد که همیشه در ترکیب هیات داوران هنرمندان پیشکسوت حضور داشته باشند بلکه باید از جوانهای مستعد در این عرصه هم استفاده کرد تا نگاه آنان هم به این بخش اضافه شود. درواقع جشنواره نیازمند حضور پیشکسوتانی برای نقد آثار است که نگاهشان را بهروز کرده باشند تا دیگر شاهد این روند تکراری نباشیم.
گوران با بیان اینکه باید برای رقابت با دیگر آثار بینالمللی، امکانات موجود تئاتر خودمان را در نظر بگیریم، یادآوری کرد: در جشنوارههای دوره قبل یکی از آثاری که در بخش بینالملل بهترین اجرا را داشت، نمایش «هملت» بود، اما برای رقابت با چنین آثاری باید حتما امکانات موجود در کشور خود را برای فعالیت در این عرصه در نظر گرفت.
کارگردان نمایش «شب آوازهایش را میخواند» با اشاره به تاثیر جشنواره در تئاتر کشورمان اضافه کرد: برگزاری جشنواره تئاتر فجر به مراتب همیشه تاثیرات مثبت خود را داشته و تا کنون توانسته راهی را برای جوانان مستعد و فعال در این عرصه باز کند تا بیشتر شناخته شوند.
رضا گوران در پایان درباره بودجه جشنواره تئاتر فجر بیان کرد: بودجه جشنواره تئاتر فجر به اندازه تولید یک فیلم سینمایی هم نیست به همین منظور دولت نباید از لحاظ مالی جشنواره تئاتر فجر را در این مسیر رها کند، حمایت از تئاتر وظیفه دولت است.
سیوپنجمین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر به دبیری سعید اسدی از اول تا دوازدهم بهمن ماه برگزار میشود.
انتهای پیام/