مکانیسمی برای پایش رشد بهرهوری نداریم
به گزارش خبرنگار اقتصادی آنا، حسن فروزانفرد، عضو هیات نمایندگان اتاق تهران در نشستی خبری با بیان این مطلب افزود:در سالهای پیش از بحران افزایش قیمت نفت، فعالیتهایی در زمان تنظیم بودجه برای ارتقای سهم بهرهوری انجام شد اما با سرازیر شدن دلارهای نفتی، افزایش سهم بهرهوری به فراموشی سپرده شد.
وی ادامه داد:البته فارغ از قیمت نفت، تحریمها نیز به دو شکل بر بهرهوری تاثیر منفی گذاشت. در گام اول، ورود تکنولوژی به کشور با مشکل روبرو شد و در گام بعد میزان ارزشافزوده و سطح تولید را کاهش داد.
دبیر کمیته علمی هشتمین جشنواره ملی بهره وری با اشاره به اینکه دولت یازدهم توانست از ابتدای حضور،فضای آرامی را برای اقتصاد ایجاد کند، گفت: کاهش نرخ تورم و ایجاد امیدواری عمومی به اقتصاد باعث تقویت ارزشافزوده تولیدی و توسعه و رشد اقتصادی در کشور شد.
وی افزود: مفهوم پسابرجام نیز هرچند هنوز نتوانسته مبادلات بزرگ اقتصادی را ایجاد کند، اما با کاهش هزینه مبادلات و بهبود نگاه بینالمللی در اقتصاد موثر بوده است.
فروزانفرد به اهداف برنامه ششم اشاره کرد و گفت: در صورت بهبود مستمر فضای کسب و کار و تسهیل سرمایهگذاری داخلی و خارجی در کشور، میتوانیم امیدوار باشیم که 35 درصد رشد اقتصاد از محل بهرهوری محقق شود. در همین راه، برنامه ششم توسعه زمینه سرمایهگذاری خارجی را فراهم کرده و توجه ویژهای به این امر داشته است.
به گفته وی سرمایهگذاری خارجی تنها ورود سرمایه نیست، بلکه تکنولوژی و نگاه مدیریتی نیز باید به کشور وارد شود تا بهرهوری را افزایش دهد.
عضو هیات نمایندگان اتاق تهران،شرایط موجود بهرهوری در کشور را بحرانی توصیف کرد و گفت: تا کنون با افزایش سرمایهگذاری، سهم بهرهوری نیز پوشش داده شده است اما اگر در این مورد فکر جدی انجام نشود، تجهیز سرمایه دیگر توان جبران کاهش بهرهوری را نخواهد داشت و منابع کشور اجازه این جبران را نمیدهند.
وی در پایان گفت: اگر در 4 سال آینده با تکیه بر سرمایه خارجی این روند اصلاح نشود، افت بهرهوری عمومی را شاهد خواهیم بود زیرا بهرهوری تا کنون رشد نداشته اما ادامه وضعیت موجود رشد بهرهوری را منفی خواهد کرد.
انتهای پیام/