علی رویینتن 8 سال پس از توقیف فیلمش: من «زمهریر»را ساختم و تاوانش را هم پس دادم
علی رویینتن در گفتوگو با خبرنگار فرهنگی آنا درمورد فیلم «زمهریر» گفت: «من عاشق «زمهریر» هستم و به ساختش افتخار میکنم. اگر تاریخ تکرار میشد و باز هم جوان بودم و جسارت گذشته را داشتم، دوباره این فیلم را میساختم. مطمئن باشید تغییری هم در فیلم به وجود نمیآوردم اما «زمهریر» را در شرایط دیگری جلوی دوربین میبردم. منظورم از شرایط دیگر، تصمیمهاییست که باعث میشد حاشیههای این فیلم از بین برود. بگذارید حرفم را اینطور کامل کنم که اسلام دین بزرگ و کاملی است اما حاشیههای اسلام حضرت علی(ع) را خانهنشین کرد.»
سینمای آرمانی است که میتوانم با آن رویاهایم را به تصویر بکشم
رویینتن در ادامه گفت: «باید به گذشته خود برگردیم و ببنیم چه کاشتهایم و چه درو کردهایم. «زمهریر» مرا 8 سال خانهنشین کرد. هیچکس از من برای ورود به سینما دعوت نکرده بود؛ عشق من سینما مرا به اینجا کشاند. سینمای آرمانی است که میتوانم با آن رویاهایم را به تصویر بکشم.»
گواه من و شما در «زمهریر» است
کارگردان «دلشکسته» در ادامه گفت: « 8 سال دوری از سینما تقاص این فیلم بود و گلایهای هم ندارم، چون هرچیزی تاوان دارد و من «زمهریر»را ساختم و تاوانش را هم پس دادم. اما تاریخ گواه من و شما در «زمهریر» است. مطمئن باشید این فیلم روزی اکران خواهد شد، چون هیچ فیلمی تا ابد توقیف نمیماند و بالاخره روی پرده میرود.»
فرماندهای که دورهگردی میکند و ساز میزند
علی رویینتن در انتهای صحبتهایش به فیلم اشاره کرد و گفت: «این فیلم روایتگر دختری است که پدر رزمندهاش به او میگوید: «اگر زنده ماندم که هیچ، اما اگر من نبودم برای هرکاری سراغ آسید علی _ فرمانده دوران جنگ _ برو و از او کمک بخواه...» دختر پس از سالها سراغ آسید علی میرود که دیگر حرف نمیزند و کنار کارون دورهگردی میکند و ساز میزند... داستان فیلم بازسازی خاطرههای آسید علی است که حالا مرور گذشتهاش و حرف زدن از دوران جنگ، دغدغه دختر شده است. «زمهریر» فیلمی دفاع مقدسی است و تمام لوکیشنهایش در شهرک سینمایی بازسازی شده است که روایتگری است که از امروز زمان جنگ میرود و از جنگ به امروز بازمیگردد...»
فیلم سینمایی «زمهریر» که سال 1388 به کارگردانی علی رویینتن و تهیهکنندگی سید ضیاء هاشمی ساخته شد، پس از نمایش در جشنواره دوره بیستوهشتم فجر توقیف شد و هرگز رنگ پرده به خود ندید.
نمایش این فیلم در بیست و هشتمین جشنواره فیلم فجر با موضعگیریهای متفاوتی از سوی اصحاب رسانه و منتقدها همراه بود. این فیلم روایتگر زندگی یک فرمانده جنگ بود که حالا پس از سه دهه مشغول به دورهگردی و ساززدن در خیابانها است...
جمشید مشایخی، داوود رشیدی، ابوالفضل پورعرب، اکبر عبدی، سارا خوئینیها، افسانه بایگان، بیتا بادران، امین تارخ، محسن تنابنده، محمود پاکنیت، مهرداد صدیقیان، وحید جلیلوند، رحمان حقیقی، محمدهادی دیباجی، رضا رویگری، فرود روئینتن، جمشید شاهمحمدی، علی صادقی، مهوش صبرکن، مریم کاویانی، میرطاهر مظلومی و نیوشا ضیغمی بازیگران این فیلم هستند.
انتهای پیام/