دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

مهمانی صنعت نفت ایران با حضور 29 شرکت خارجی + جدول

شرکت ملی نفت ایران در نظر دارد برای تعدادی از پروژه های اکتشاف و تولید نفت و گاز ایران، طی چند دوره مناقصه برگزار کند از این رو از شرکت های اکتشاف و تولید (E&P) خارجی معتبر و واجد شرایط دعوت به عمل آورد تا در فرآیند ارزیابی صلاحیت شرکت کنند.حدود یکسال از این اقدام می‌گذرد و امروز شرکت ملی نفت لیست 29 شرکت دارای صلاحیت را اعلام کرد.
کد خبر : 147854

به گزارش خبرنگار اقتصادی آنا، برجام بهانه‌ای شده تا ایران ساده‌تر و روان‌تر با شرکت‌های خارجی وارد مذاکره شود. هیات‌های خارجی از گشایش پیش آمده نهایت استفاده را کرده و به ساختمان وزارت نفت رفتند تا سهم خود را از کیک نفت ایران به دست آورند.


با این وجود ایران اعلام کرده که همگی این شرکت‌های خارجی صلاحیت حضور در صنعت نفت ایران را ندارند. این صنعت تشنه سرمایه‌گذاری و تکنولوژی بود و شرکایی را برای کار می‌طلبید که بتوانند این نیازها را مرتفع کنند.


بنابراین وزارت نفت ایران اقدام به بررسی صلاحیت خارجی‌هایی کرد که می‌خواهند در سرزمین پارس فعالیت کنند.


شرکت ملی نفت ایران در نظر دارد برای تعدادی از پروژه های اکتشاف و تولید نفت و گاز ایران، طی چند دوره مناقصه برگزار کند. از این رو از شرکت های اکتشاف و تولید (E&P) خارجی معتبر و واجد شرایط دعوت به عمل آورد تا در فرآیند ارزیابی صلاحیت شرکت کنند.حدود یک سال از این اقدام می‌گذرد و امروز شرکت ملی نفت لیست 29 شرکت دارای صلاحیت را اعلام کرد.


این لیست در حالی منتشر شده که در زمان تحریم‌های ایران بجز چینی‌ها،‌هیچ یک از شرکت‌های بین‌المللی و مطرح جهان در ایران حاضر نمی‌شدند.


ژاپنی‌ها در راس صاحب صلاحیت ها


بر اساس این لیست،‌ بیشترین تعداد شرکت‌های دارای صلاحیت به ژاپنی‌ها تعلق دارد. اینپکس، ‌ایتاچو، ‌ژاپکس، ‌میتسوبیشی و گروه میتسویی شرکت‌هایی از کشور آفتاب تابان هستند که مجوز حضور در صنعت نفت ایران را به دست آورده‌اند.


بعد از ژاپن،‌ چینی‌ها با بیشترین تعداد شرکت در مناقصات نفت ایران حضور خواهند داشت. سرزمین اژدهای زرد با 4 شرکت در ایران حاضر می‌شود که شامل ساینوپک،‌ سی ان پی سی، ‌CNPW و ‌CNOOC خواهد بود.


چینی‌ها در زمان تحریم به دلیل بی‌رقیب بودن در ایران در مواقعی کارنامه قابل قبولی از خود ارائه نکردند و از همین رو برای جلب اعتماد مجدد ایرانی‌ها تلاش خواهند کرد که عملکرد مناسب‌تری داشته باشند.


با وجود برخی کارشکنی‌ها و بدقولی چینی‌ها اما ایران بعد از برجام اعلام کرد که قدردان حضور آنها در زمان تحریم بوده و از همین رو همکاری با آنها ادامه‌دار خواهد بود.


روسیه نیز با 2 نماینده به ایران باز می‌گردد. لوک اویل و گازپروم به نمایندگی از این کشور راهی ایران می‌شوند تا فرصت از دست رفته سال‌های تحریم را به نوعی جبران کنند. روسیه پیش از اعمال تحریم‌ها علیه ایران در صنایع نفت و گاز این کشور فعالیت می‌کرد و اکنون سودای حضور در صنایع بالادستی را دارد.


کره جنوبی نیز همانند روسیه 2 نماینده در مناقصات نفتی ایران خواهد داشت. شرکت گاز کره و شرکت دوو اینترنشنال در ایران حاضر می‌شوند تا توسعه بخشی از صنعت نفت ایران را بر عهده گیرند.


بقیه کشورها هر کدام با یک شرکت به دنبال شرکت در ضیافت میادین نفت و گاز ایران هستند.


CEPSA اسپانیا، DNO نروژ، انی ایتالیا، ‌او ام وی اتریش،‌ او ان جی سی هند، پرتامینا اندونزی، PTTEPتایلند، پتروناس مالزی،‌ پی جی نیگ لهستان،‌ وینتر سهل آلمان و مرسک دانمارک از دیگر شرکت‌هایی هستند که اجازه خواهند داشت در مناقصات نفتی ایران شرکت کنند.


شرکت‌های پرنکو و پلاس پترول نیز به عنوان دو شرکت دیگر حاضر خواهند بود.


علاوه بر این شرکت‌ها، شل،‌ توتال و شلمبرژه نیز در ایران مجوز حضور دارند. البته برخی از این شرکت‌ها پیش از اعلام رسمی صلاحیت،‌ فعالیت خود را برای مطالعات اولیه میادین مشترک ایران آغاز کرده‌اند.


تاکنون تفاهمنامه‌های متعددی با شرکت های بین‌المللی برای توسعه میدان‌های نفت و گاز کشور به امضا رسیده اما قرار است نخستین مناقصه بین‌المللی صنعت نفت در ماه های آتی برای توسعه میدان نفتی آزادگان برگزار شود.





























































































































































کشور



نام شرکت



ردیف



اسپانیا



CEPSA



1



چین



CNOOC International Limited



2



چین



سی ان پی سی (CNPC)



3



چین



CNPW



4



چین



ساینوپک (Sinopec International (SIPC)



5



نروژ



DNO



6



ایتالیا



انی (Eni)



7



روسیه



گازپروم(GASPROM)



8



روسیه



لوک اویل (LUKOIL)



9



ژاپن



اینپکس (INPEX CORPORATION)



10



ژاپن



ایتاچو(ITOCHU)



11



ژاپن



ژاپکس (Japan Petroleum Exploration)



12



ژاپن



میتسوبیشی (Mitsubishi Corporation)



13



ژاپن



گروه میتسویی(MITSUI)



14



کره جنوبی



شرکت گاز کره جنوبی


(Korea Gas Corporation)



15



کره جنوبی



دوو (POSCO DAEWOO)



16



دانمارک



شرکت مرسک(Maersk)‌



17



اتریش



او ام وی (OMV)



18



هند



او ان جی سی (ONGC VIDESH LIMITED)



19



انگلیسی- فرانسوی



پرنکو (PERENCO Holding)



20



اندونزی



پرتامینا(PERTAMINA)



21



مالزی



پتروناس (PETRONAS)



22



لهستان



پی جی نیگ (PGNiG)



23



آرژانتین ( چند ملیتی)



پلاس پترول (Plus Petrol)



24



تایلند



PTTEP



25



فرانسوی- آمریکایی



شلمبرژه (Schlumberger)



26



انگلیسی- هلندی



رویال داچ شل (Shell)



27



فرانسوی



توتال (TOTAL)



28



آلمان



وینتر سهل (Wintershall)



29




انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب