دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
وزیر ارتباطات خبر داد

نسل چهارم تلفن همراه در 350 شهر کشور/ افزایش پهنای باند کشور به 10 هزار گیگابیت تا پایان امسال/ 40 میلیون تلفن هوشمند در دست مردم

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه اکنون در 700 شهر کشور نسل سوم تلفن همراه را داریم، گفت: تلفن‌های همراه نسل چهارم نیز به 350 شهر رسیده است.
کد خبر : 147762

به گزارش خبرنگار اقتصادی آنا، محمود واعظی در ششمین همایش سالانه بانکداری الکترونیک و نظام پرداخت در برج میلاد تهران با تاکید بر اینکه پهنای باند کشور در ابتدای آغاز دولت یازدهم 625 گیگابیت بر ثانیه بود، افزود: این میزان اکنون به 4 هزار گیگابیت بر ثانیه رسیده و تا پایان سال نیز به 10 هزار گیگابیت بر ثانیه می‌رسد که رشد 2.5 برابری خواهد داشت.


وی تصریح کرد: دولت یازدهم یک دولت توسعه ای است و در سه سال گذشته با همه محدودیت ها و بعد از برداشته شدن تحریم ها همه شاخص های اقتصادی رو به رشد و مثبت شد.


واعظی با بیان اینکه در دولت علاوه بر توسعه اقتصادی باید به دنبال توسعه اجتماعی، فرهنگی و دیگر بخش ها باشیم، تاکید کرد: امروز در دنیا تعداد کاربران اینترنت از ٣ میلیارد نفر عبور کرده و ضریب نفوذ باند پهن سیار حدود ٥٠ درصد است و تعداد مشترکان تلفن همراه ٧ میلیارد نفر است و فکر می کنیم تحولات بسیار سریعی در حال وقوع است.


وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات عنوان کرد: در گذشته در حوزه ICT هر 6 ماه یک بار شاهد تحول از نظر سخت افزار بودیم اما بعد از این در حوزه نرم افزار تحولات رخ داد و هم اینک حوزه خدمات در فضای جهانی تحول ایجاد کرده است.


این عضو کابینه دولت تدبیر و امید ابراز کرد: در سال ٢٠١٥ درآمد پرداخت موبایل٤٥٠ میلیارد دلار بوده و پیش بینی می شود در سال ٢٠١٩ این رقم به بیش از هزار میلیارد دلار برسد.


واعظی با بیان اینکه در دنیا و کشورهای صنعتی پدیده هایی رخ می دهد که باید به استقبال آنها رویم، اظهار کرد: در غیر این صورت این پدیده ها به ما تحمیل می شود.


وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات درآمد جهانی ict را ٤٤٠٠میلیارد یورو در سال ٢٠١٩ پیش بینی کرد و گفت: پدیده های جدیدی در راه است که در کار ما تاثیرگذار است.


واعظی با اشاره به نسل سوم و چهارم تلفن همراه خاطرنشان کرد: در چند سال آینده با نسل پنجم مواجهیم که ١٠ برابر نسل چهارم سرعت دارد.


وی با بیان اینکه تا سال ٢٠٢٥ در حوزه اینترنت اشیا ٥٠ تا ١٠٠ میلیارد انسان و شیء به اینترنت متصل می شوند، افزود: لازم است بازنگری در این خصوص در کار خود داشته باشیم و تلاشمان این بوده که از دنیا عقب نیفتیم.


عضو کابینه دولت یازدهم در مورد هزینه کرد در زیر ساخت گفت: در 3 سال گذشته ١٢هزارمیلیارد تومان هزینه کرده‌ایم که ٤هزار میلیارد توسط بخش دولتی و ٨هزار میلیارد توسط بخش خصوصی بوده است و در برنامه ششم توسعه داریم که ٦٠هزار میلیارد تومان دیگر هزینه شود که ٢٠هزار میلیارد آن توسط بخش دولتی و ٤٠هزار میلیارد تومان توسط بخش خصوصی هزینه می شود.


واعظی با تاکید بر اینکه علاوه بر این ارقام 50هزار میلیارد تومان دیگر نیز توسط صنایع مرتبط با حوزه ICT سرمایه گذاری می شود، گفت: سرمایه گذاری صورت گرفته برای فراهم کردن زمینه هاست تا کار مستمری بتوانیم در حوزه های مختلف مثل بانکداری الکترونیکی بوجود آوریم.


وی بستر را برای ورود به تحولات عصر جدید فناوری اطلاعات فراهم دانست و تصریح کرد: این بستری که در شبکه باندپهن و شبکه ملی اطلاعات فراهم می کنیم می تواند زیرساخت های الکترونیکی کردن را دگرگون کند تا توسعه اقتصاد دانش بنیان، افزایش کارآفرینی و اشتغال را در پی داشته باشد.


واعظی خطاب به مسئولان بانکی و مالی کشور افزود: اگر بتوانیم بیشتر با هم همکاری داشته باشیم، رفع گلوگاه ها، ایجاد یکپارچگی، افزایش بهره وری، افزایش امنیت تراکنش ها و افزایش دسترسی مردم برای استفاده از خدمات، حذف مقررات زائد و کاهش نظام بانکی را شاهد خواهیم بود.


واعظی با اشاره به اینکه امروز با بانکداری مواجهیم که از نظر الکترونیکی نسبت به جهان و حتی منطقه کهنه است، گفت: در گذشته دوستانی با زحمت توانستند چهارچوب بانکداری الکترونیکی را ایجاد کنند که نسبت به منطقه جلوتر بود اما اتفاقات دنیا در عرصه الکترونیکی کردن و همچنین احتیاط رگولاتوری بانکی باعث ایجاد تاخیر شده است.


40 میلیون تلفن هوشمند در دست مردم


وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از ارتباط خوب با بانک مرکزی برای پیشبرد همکاری ها خبر داد و بیان کرد: امروز عملا باتوجه به تحولات ایجاد شده همچون عرصه نسل سوم و چهارم تلفن همراه شاهدیم که نزدیک به 40 میلیون تلفن هوشمند در دستان مردم است که هر تلفن هوشمندی می تواند نقش یک کارت بانکی و دستگاه کارت خوان را داشته باشد. بنابراین فکر می کنیم رگولاتوری ICT و رگولاتوری بانکی باید ارتباط نزدیکتری را داشته باشند تا بتوانیم در عرصه تحولات الکترونیکی گام مثبتی را برداریم.


بالاترین مقام مسوول حوزه ICT کشور با بیان اینکه هم اکنون وزارتخانه ها، دستگاه ها و نهادهای مختلفی در حال استفاده از شبکه باند پهن کشور و شبکه ملی اطلاعات هستند، گفت: در پی راه اندازی باند پهن کشور و شبکه ملی اطلاعات امسال بیش از 100هزار شغل در این حوزه ایجاد شده و علاوه بر آن 100هزار اپلیکیشن نیز نوشته شده است.


وی با تاکید بر اینکه برای افتتاح دولت الکترونیک در دهه فجر لازم است بانک ها سرعت عمل بیشتری از خود نشان دهند، افزود: این آمادگی را داریم تا همه امکانات زیرساختی را برای این منظور فراهم کنیم تا بتوانیم خود را برای تحول آماده کنیم.


عضو کابینه دولت تدبیر و امید با ارایه آماری تصریح کرد: شبکه انتقال داده کشور از ابتدای احداث آن طی سه و نیم سال گذشته 5 برابر شده است و شبکه باند پهن کشور 7 برابر رشد داشته است. ضمن اینکه کسانی که از اینترنت استفاده می کنند از ابتدای دولت یازدهم که 3.5 میلیون نفر بوده اند تا کنون به بیش از 40 میلیون نفر رسیده اند.


واعظی با بیان اینکه همچون دنیا باید به سمت پرداخت موبایل برویم، اظهار کرد: اطمینان می دهم که از نظر امنیت شبکه وزیرساخت ها و سرعت دسترسی هیچ مشکلی برای اینکه وارد این حوزه شویم وجود ندارد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب