کارشناس بازار پولی: تغییر ریال به تومان تاثیر کوتاهمدت دارد
اسماعیل صابری در گفتوگو با خبرنگار گروه اقتصادی آنا با بیان اینکه حذف یک صفر از واحد پولی تنها میتواند فرآیندهای حسابداری را تسهیل بخشد، افزود: حذف یک صفر به لحاظ اقتصادی تاثیر آنچنانی ندارد و تنها میتواند فرآیندهای مالی را در دفاتر حسابداری و صورت و ترازهای مالی آسانتر کند چرا که یک صفر کمتر در اسناد وارد میشود.
وی ادامه داد: اگر قرار است صفر از واحد پولی ملی کم شود، باید به طور همزمان 3 صفر حذف شود تا حداقل با توجه به بار مالی که بر دوش دولت گذاشته خواهد شد، افتصاد را نیز متاثر کند.
صابری با بیان اینکه اگر 3 صفر از واحد پولی ایران حذف شود میتواند ارزش پول ملی را بالا ببرد، اظهار کرد: سالهاست که مردم خود یک صفر را از واحد پولی حذف کردهاند و این امر در معاملات روزمره آنها قابل مشاهده است. پیش از حذف صفر از واحد ملی ترکیه نیز مردم باید یک گونی لیر را برای خرید به فروشگاه میبردند. اما این مشکل اکنون با حذف صفرها حل شده است.
این کارشناس بازار پولی و بانکی با بیان اینکه حذف 3 صفر از واحد پولی کشور میتواند تاثیر بسزایی در اقتصاد به لحاظ بالا بردن ارزش پولی ملی و کنترل تورم داشته باشد، بیان کرد: این در حالی است که حذف یک صفر نمیتواند هدفی را که همه کشورها با این اقدام دنبال میکنند، محقق کند و نتیجه مورد انتظار از این اقدام را پاسخ دهد.
وی تاکید کرد: تاثیر حذف یک صفر بسیار کوتاه مدت است و به فاصلهای اندک باز همه چیز به حالت اولیه خود باز میگردد.
صابری بیان کرد: تغییر واحد پولی و حذف صفرها به جهت جمع آوری اسکناسهاس قدیمی و چاپ اسکناس جدید، بار هزینهای بسیار زیادی برای دولت دارد و حالا در نظر بگیریم که این اتفاق با حذف یک صفر بیفتد که تاثیر چندانی بر اقتصاد ندارد. آیا چنین رویکردی با توجه به بار هزینهای آن منطقی است؟
گفتنی است، تاکنون کشورهای آرژانتین 4 صفر، برزیل 3 صفر، مکزیک 3 صفر، ترکیه 6 صفر و آذربایجان 2 صفر از واحد پولی خود را حذف کردهاند.
انتهای پیام/