دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
در کارگاه آموزشی واحد بندرعباس بررسی شد

نقش تغذیه در سلامت از دیدگاه طب سنتی اسلامی

کارگاه آموزشی «نقش تغذیه در سلامت از دیدگاه طب سنتی ـ– اسلامی» با حضور کارشناس طب سنتی-اسلامی، در دانشگاه آزاد اسلامی بندرعباس برگزار شد.
کد خبر : 146689

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، دکتر عبدالحسین نوروزی مدرس این کارگاه که به همت شورای زنان فرهیخته دانشگاه آزاد اسلامی استان هرمزگان برگزار شد، با توجه به نقش تغذیه در سلامت جوامع بشری، گفت: «امروزه در دنیا خوراکی‌ها و نوشیدنی‌ها را از روی ارزش غذایی، کیفیت و سایر ویژ گی‌های مفیدشان دسته‌بندی می‌کنند که این دسته‌بندی در مصرف و سلامتی جوامع انسانی نقش مهم و حیاتی دارد.»


این کارشناس تغذیه و طب سنتی با توجه به آیات الهی و احادیث معصومان (ع) در باره نقش تغذیه و سلامتی، گفت: «آیات و احادیث زیادی درباره تغذیه سالم و سلامتی داریم که می‌توانیم با توجه و تفکر در آنها به خوبی نقش تغذیه را در این خصوص دریابیم.»


نوروزی افزود: «معصومین (ع) نسبت به اهمیت تغذیه، تذکرات زیادی داده اند و آیات مختلفی نیز در این باب نازل شده تا بشر را به خوردن و آشامیدن سالم رهنمون باشد و این مهم باید در جوامع اسلامی به خوبی نهادینه و عمل شود.»



این استاد دانشگاه با توجه به چهار عنصر آب، خاک، آتش و باد (هوا) و چهار خاصیت گرمی، سردی ، تری و خشکی در این عناصر، گفت: «طب سنتی قدیم به چهار مایع اصلی در بدن انسان‌ها و حیوانات معتقد بود و پیدایش بیماری‌ها، تغییرات فیزیولوژیک وسایر حالات مختلف بدنی را در چهار طبع بلغم (سرد و تر)، صفرا (گرم و خشک)، سودا (سرد و خشک)، دم (گرم و تر) خلاصه می‌کرد.»


وی در ادامه افزود:«هرگاه یکی از این چهار مایع اصلی دچار نقصان یا کاستی شود حالت طبیعی و متعادل بدن دچار مشکل شده و بیماری و درد بر شخص غلبه می‌کند و حتی ممکن است فرد را دچار بیماری‌های صعب‌العلاج کند.»


نوروزی گفت:«در طب سنتی بدن افراد بر اساس مزاج، ظاهر و سایر نشانه‌ای که در چشم، زبان و نبض وجود دارد شناسایی می‌شود تا برای برای هر کدام از آنها در حالت تندرستی و بیماری با خوراکی‌ها و نوشیدنی سازگار با آنها چاره اندیشی شود.»


این کارشناس طب سنتی افزود: «طبع و مزاج، سرشتی مخصوص به خود دارند و در طول زندگی تحت شرایط مختلف جغرافیایی (آب و هوا) و حتی فصول و همچنین بسته به عوامل روحی و روانی، محیطی و بدنی تغییر می کنند


وی افزود: «هر فرد که الگویی ثابت و برنامه تغذیه ای ناهماهنگ با الگوهای طب سنتی داشته باشد قطعا دچار سوء مزاج خواهد شد و این مساله‌ای است که امروزه اکثر مردم دنیا، به خصوص در کشورهای جهان سوم و حتی توسعه یافته به آن دچار هستند.»


نوروزی توصیه کرد که با مطالعه در این زمینه یا گرفتن مشاوره از کارشناسان این علم راهنمایی لازم را برای کسب سلامتی دریافت نمایند و در طول زندگی با رعایت رژیم غذایی مناسب ، سلامتی خود را تضمین و استمرار بخشند.


وی در پایان توصیه کرد که با کمک طب سنتی به سمت فرهنگ پیشگیری از بیماری‌ها حرکت کنیم تا بتوانیم جامعه‌ای سالم و به دور از امراض داشته باشیم و جامعه را به سمت توسعه یافتگی پزشکی سوق دهیم.


پرسش و پاسخ شرکت کنندگان، پایان بخش این جلسه سخنرانی بود.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب