دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
05 ارديبهشت 1394 - 14:26

فرمانده نداجا: خلیج عدن را ترک نمی‌کنیم

فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران گفت: نیروی دریایی با اقتدار در خلیج عدن و مسیر عبور و مرور کشتی‌های تجاری برای تأمین امنیت به گشت‌زنی ادامه خواهد داد.
کد خبر : 14648

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا، امیر دریادار حبیب‌الله سیاری، فرمانده نیروی دریایی ارتش، در برنامه «من طهران» شبکه خبری العالم با بیان اینکه «نیروی دریایی با اقتدار در خلیج عدن و مسیر عبور و مرور کشتی‌های تجاری برای تأمین امنیت به گشت‌زنی ادامه خواهد داد»، تأکید کرد: به هیچ‌کس اجازه نمی‌دهیم که بی دلیل کشتی‌های ما را بازرسی کند.


سیاری گفت: محور گشت ناوهای نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران مطابق قوانین و مقررات بین‌المللی و برای برقراری امنیت کشتی‌هاست.


وی درباره تعداد ناوها و کشتی‌ها در هر ناوگروه اظهار کرد: ناوگروه ما معمولاً 2 فروند ناو است البته بیشتر هم بوده و سه فروند و چهار فروند هم بوده است.


تکذیب ادعای ارسال سلاح به یمن


دریادار سیاری در پاسخ به این سؤال که «آمریکا و عربستان ادعا می‌کنند ناوگروه ایران جهت ارسال سلاح برای انصارالله اعزام شده است»، اظهار داشت: وقتی که من مأموریت ناوگروه را اعلام و منطقه حضور آن را معلوم کردم و کاری که اکنون در حال انجام است مشخص کردم، اینها جوابی قاطع به همه آنهایی است که این حرف‌ها را می‌زنند.








ما مأموریت برقراری امنیت در خلیج عدن را داریم و بی‌دلیل هم به هیچ‌کس اجازه نمی‌دهیم که از ما بازرسی کند، چون همه چیز مطابق قانون انجام می‌شود و این چنین نیست که کسی از کشتی نظامی ما بازدید کند

وی در ادامه گفت: این چنین نیست، و (مأموریت این ناوگروه) کاملا مشخص است؛ یعنی چیزی نیست که قابل رصد کردن نباشد. اما این که بخواهیم به خاطر حرف‌هایی که اینها می‌زنند منطقه را ترک کنیم و امنیت کشتی تجاری‌مان را از دست بدهیم، نه این‌طور نیست.


دریادار سیاری اظهار داشت: ما در منطقه حضور داریم، امنیت کشتی‌هایمان را برقرار می‌کنیم، چون به هر صورت مسیر عبور و مرور کشتی‌های ماست.


وی تأکید کرد: ما که نمی‌توانیم مسیر عبور و مرور کشتی‌هایمان را فراموش کنیم و کنار بیاییم تا آسیب پذیری مان بالا نرود.


دریادار سیاری گفت: ما با اقتدار در منطقه هستیم و گشت‌مان را انجام می‌دهیم؛ در بحث برقراری امنیت، نه تنها برای جمهوری اسلامی ایران بلکه به دیگر کشورهای جهان هم کمک کردیم.


دریادار سیاری در پاسخ به این سؤال که آیا نیروی دریایی ایران هشداری از آمریکا درباره نزدیک شدن به سواحل یمن دریافت کرده است، اظهار داشت: خیر. ما به عنوان مسئولان نیروی دریایی، از سلسله مراتب‌مان دستور و پیام می‌گیریم، از جای دیگر دستور نمی‌گیریم، ما کار خودمان را انجام می‌دهیم.


دریادار سیاری درباره اینکه «آیا بین ایران و شناورهای دریایی آمریکایی و سعودی هیچ تماسی رد و بدل نشده است»، گفت: خیر. هیچ‌گونه تماس و برخوردی وجود نداشت و دلیلی هم ندارد.


وی با این حال گفت: البته نوعی تماس در دریا وجود دارد، هر کشتی که از کنار یک کشتی دیگر می‌گذرد، با هم ارتباط برقرار می‌کنند و مبدأ و مقصد و ملیت یکدیگر را می‌پرسند. چنین ارتباطی میان همه کشتی‌ها در همه عرصه‌های دنیا وجود دارد.


دریادار سیاری در پاسخ به این سؤال که با توجه به اعزام ناو هواپیمابر روزولت آمریکا به منطقه نزدیک باب‌المندب، موقعیت این ناو در مقایسه با موقعیت ناو ما چگونه است و آیا به ناوهای ما نزدیک است، می‌توان آن را با چشم غیرمسلح دید، اظهار کرد: دریا بسیار گسترده است، مگر ما با چشم غیرمسلح تا کجا را می‌توانیم ببینیم؟ 10 کیلومتر، بیست کیلومتر؟ در دریای به این گستردگی و با حضور تعداد بسیار زیادی ناو در دریا، همه حضور دارند.


دریادار سیاری تأکید کرد: غیر از ما خیلی از کشورهای جهان هستند که در خلیج عدن برای برقراری امنیت حضور دارند.


دریادار سیاری درباره ادعای عربستان که بر اساس قطعنامه شورای امنیت، حق بازرسی کشتی های ایران را دارد، گفت: این‌طور نیست. من عرض کردم که حضور ما در آب‌های آزاد دنیا بر اساس قوانین و مقررات بین‌المللی است.








ین برداشت که جمهوری اسلامی ایران همزمان با حمله عربستان به یمن ناوگان خود را به سمت خلیج عدن اعزام کرده است، درست نیست. فکر کنم از سال 86 تاکنون در منطقه شمال اقیانوس هند، خلیج عدن و تتگه باب‌المندب و دریای سرخ حضور داریم و علت حضور ما هم در این منطقه وسیع و گسترده بنا به دلیل مهم بودن این منطقه است.

دریادار سیاری تأکید کرد: ما مأموریت برقراری امنیت در خلیج عدن را داریم و بی‌دلیل هم به هیچ‌کس اجازه نمی‌دهیم که از ما بازرسی کند، چون همه چیز مطابق قانون انجام می‌شود و این چنین نیست که کسی از کشتی نظامی ما بازدید کند.


دریادار سیاری ادامه داد: البته آنها حتی اجازه گفتن چنین حرف‌هایی هم ندارند.


وی افزود: آنها گفته‌اند سواحل یمن؛ سواحل یمن در کنار آب‌های آزاد دنیاست، مگر می‌توانند در آب‌های آزاد دنیا چنین کاری کنند؟ این طور نیست.


دریادار سیاری در پاسخ به سؤالی درباره اعزام تعدادی از کشتی‌های جنگی ایران به شمال دریای عرب و خلیج عدن همزمان با تجاوز نظامی عربستان به یمن و ادعای طرف مقابل که هدف از اعزام این کشتی‌ها همان بحث‌های مربوط به یمن است، تصریح کرد: این برداشت که جمهوری اسلامی ایران همزمان با حمله عربستان به یمن ناوگان خود را به سمت خلیج عدن اعزام کرده است، درست نیست. فکر کنم از سال 86 تاکنون در منطقه شمال اقیانوس هند، خلیج عدن و تتگه باب‌المندب و دریای سرخ حضور داریم و علت حضور ما هم در این منطقه وسیع و گسترده بنا به دلیل مهم بودن این منطقه است.


وی افزود: می دانید که شمال اقیانوس هند و خلیج عدن و باب المندب یکی از بزرگترین راههای آبی دنیا است که بیش از یک‌سوم تجارت جهانی در این منطقه انجام می شود؛ یعنی عبور و مرور تمام کالاهای آسیای جنوب شرقی به سمت خلیج عدن، باب‌المندب، دریای سرخ، کانال سوئز، مدیترانه و اروپا و از جبل‌الطارق به سمت قاره آمریکا. این مسیر عبور کالاست. بنابراین این مسیر اصلی عبور و مرور کالا به اهمیت این منطقه می‌افزاید.


دریادار سیاری گفت: از سال 86 بحث تروریسم دریایی و دزدی دریایی در این منطقه بوجود آمده و این امر در بعد اقتصادی ضربات زیادی به بدنه اقتصاد جهان وارد کرده است.


دریادار سیاری با اشاره به درخواست سازمان جهانی دریانوردی از کشورها برای تأمین امنیت خلیج عدن تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران از اولین کشورهایی بود که به این خواسته جهانی سازمان دریانوردی پاسخ مثبت داد، زیرا توانمندی حضور در آن منطقه را داشت؛ بنابر این ناوگروه خود را به منطقه خلیج عدن و باب‌المندب و قسمتی از دریای سرخ اعزام کرد که در مبارزه با دزدی دریایی فعال باشد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب