۸۶ ریسک در تهران شناسایی شده است/ 8 درصد جامعه آمادگی مقابله با بحران دارد
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آنا، معصومه آباد در نشست خبری کمیسیون سلامت محیط زیست و خدمات شهری در جمع اصحاب رسانه، گفت: یکی از معضلاتی که در بحث کاهش ریسک در تهران وجود دارد مربوط به موضوعات سازهای و غیر سازهای است و برای مقابله با آن با تشکیل «گروههای دوام» سعی کردیم آمادگی را در شهروندان برای مواجهه با این ریسکها افزایش دهیم.
وی افزود: با این وجود متاسفانه تنها ۸ درصد از جامعه شهری ما آمادگی مقابله با بحران را دارند و این عدد برای شهری که گسلهای بسیاری آن را تهدید میکنند به هیچ وجه آمادگی خوبی محسوب نمیشوند.
آباد تصریح کرد: معضل مهم دیگر ما در این خصوص وجود بافتهای فرسوده است که باید از اولویتهای اصلی در شهر تهران باشد چرا که با وجود ۲۵ سازمان برای نوسازی بافت فرسوده هنوز اقدام مناسبی در خصوص نوسازی این بخشها صورت نگرفته است.
وی یادآور شد: نگرانی دیگر ما سازههای غیر مقاوم و سست امروزی است که با بروز حادثهای جان مردم را به خطر میاندازد و باید به این موضوع نیز رسیدگی ویژهای شود.
این عضو شورای چهارم در پاسخ به این سوال که پس از بروز حادثه جمهوری و علتیابی آنکه نشان داد، نقص در تجهیزات ایمنی باعث مرگ دو زن سرپرست خانوار شد چه اقدامی برای نوسازی و تامین تجهیزات در سازمان آتش نشانی صورت گرفته است؟ توضیح داد: بعد از این حادثه ردیف بودجه و برش سالانهای برای به روز رسانی تجیهزات آتش نشانی در نظر گرفته شد با این وجود هنوز اقدام اساسی در این خصوص صورت نگرفته زیرا به بودجه هزار میلیارد تومانی نیاز دارد که بخشی از آن مربوط به سازمان مدیریت بحران است و به همین علت سعی کردیم پیشنهاد آتش نشانی در این خصوص را روی ریل خود سازمان نگه داریم تا تضادی در این خصوص وجود نداشته باشد.
وی در ادامه در خصوص اقدام کمیته ایمنی شورای شهر در واکنش به اتفاقی که برای مرحوم علی چراغی در درگیری با پیمانکار شهرداری افتاد گفت: بعد از این اتفاق جلساتی با معاون خدمات شهری شهرداری داشتیم و آنها را ملزم کردیم تا در اجرای قراردادهایشان با پیمانکاران سخت گیرانهتر عمل کرده تا کمتر با چنین حوادثی مواجه باشیم.
وی افزود: همچنین آنان را ملزم کردیم تا حمایتهایی از این خانواده داشته باشند اما متاسفانه هنوز چنین اتفاقی نیفتاده است.
آباد در خصوص مرگ عموی هادی ساعی عضو دیگر شورای شهر گفت: آقای ساعی از من خواستهاند تا اعلام نتیجه پزشکی قانونی در این خصوص صحبت یا قضاوتی نشود.
این بهشت نشست در ادامه اظهار کرد: با افزایش تعداد اعضای شورای شهر در دوره چهارم توانستیم به صورت تخصصیتر به مشکلات شهری بپردازیم و ذیل آن کمیتههایی تشکیل شد که ایمنی و مدیریت بحران بود و کارگروههای ویژهای زیر مجموعه آن ایجاد شد تا به طور خاص به این موضوعات در شهر رسیدگی کند.
وی افزود: با آغاز به کار کمیته ایمنی و مدیریت بحران که بنده ریاست آن را به عهده دارم حادثه جمهوری و آتشسوزی و مرگ دو زن سرپرست خانوار اتفاق افتاد که این خود بر ضرورت تشکیل این کمیته تاکید دارد و ما به دنبال این بودیم که پس از این حادثه ایمنی را به صورت یکی از مطالبات اجتماعی در شهر در آوریم.
آباد موضوع مهمی که در شهر مغفول مانده را ایمنی شهر تهران عنوان کرد و گفت: با همه تلاشهایی که با دورههای گذشته شورای شهر قابل قیاس نیست ما هر روز شاهد پیشرفتهای زیادی در خصوص ایمنی در تهران هستیم اما متاسفانه نداشتن یک پیوست مدیریت بحران در پروژههای کلان شهری مشکلاتی را برای ما ایجاد کرده است.
انتهای پیام/