تورم شهری 7.2 درصد شد
به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی آنا، این رقم برای تورم آذر ماه در حالی اعلام میشود که روز گذشته بانک مرکزی،نرخ تورم ماه آذر سال جاری را 8.6 درصد اعلام کرده بود.
کاهش روند تورم با روی کار آمدن دولت یازدهم آغاز شد.
پیش از آنکه حسن روحانی راهی پاستور شود و در آخرین روزهای دولت دهم،تورم ایران تا بیش از 45 درصد افزایش پیدا کرده بود اما اکنون بعد از گذشت بیش از سه سال از دولت یازدهم، شاهد تداوم نرخ تک رقمی تورم در چند ماه اخیر هستیم.
در برنامه ششم توسعه نیز برای تورم عدد 8 درصد در نظر گرفته شده که اگر بتوان تورم را تک رقمی نگهداشت میتوان امیدوار بود که ایران رشد پایدار اقتصادی را تجربه کند.
مرکز آمار شاخص قیمت کالاها و خدمات مصرفی خانوارهای شهری در آذرماه را منتشر کرده که براساس آن شاخص کل در این ماه عدد 225.5 را نشان میدهد که نسبت به ماه پیش 0.8 درصد افزایش نشان میدهد.
همچنین افزایش شاخص کل نسبت به ماه مشابه پارسال (تورم نقطه به نقطه)5.7 درصد است که نسبت به ماه گذشته(6.1 درصد) چهار دهم درصد، کاهش نشان میدهد.
شاخص گروه عمده خوراکیها، آشامیدنی ها و دخانیات در آذرماه امسال به رقم 277.1 رسید که نسبت به ماه پیش 2 درصد افزایش داشته است.
همچنین شاخص گروه اصلی خوراکی ها در ماه مورد بررسی به عدد 274.8 رسید که نسبت به ماه پیش2.1 درصد افزایش داشته است. شاخص گروه اصلی خوراکی ها نیز نسبت به ماه مشابه پارسال 7.1 درصد افزایش نشان می دهد و نرخ تورم 12ماهه این گروه 6.8 درصد است.
شاخص گروه عمده خوراکیها، آشامیدنی ها و دخانیات نسبت به ماه مشابه پارسال 7.2 درصد افزایش نشان می دهد و درصد تغییرات این گروه در 12 ماه منتهی به آذرماه امسال نسبت به دوره مشابه پارسال 6.9 درصد است که نسبت به آبانماه امسال (6.8 درصد) یک دهم درصد افزایش داشته است.
گزارش مرکز آمار ایران حکایت از این دارد که شاخص گروه عمده کالاهای غیرخوراکی و خدمات در آذرماه امسال به رقم 221.2 رسید که نسبت به ماه پیش، سه دهم درصد افزایش داشته است.
میزان افزایش شاخص گروه عمده کالاهای غیرخوراکی و خدمات نسبت به ماه مشابه پارسال نیز 5.1 درصد بوده و نرخ تورم 12 ماه منتهی به آذرماه امسال نسبت به دوره مشابه سال گذشته این گروه، 7.3 درصد است که نسبت به تورم 12 ماهه منتهی به آبانماه امسال (7.8 درصد)، پنج دهم درصد کاهش یافته است.
انتهای پیام/