دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

آملی لاریجانی: ضرورت تسری نگاه توحیدی به سیاست خارجی/ مخالف دیپلماسی نیستیم

آیت الله آملی لاریجانی با تاکید بر ضرورت تسری نگاه توحیدی به سیاست خارجی گفت: نگاه کسانی که تمام همّ و ذهن و فکرشان این است که با یک کشور قدرتمند ارتباط بگیرند، توحیدی نیست.
کد خبر : 144668

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا از مهر، آیت‌الله آملی‌لاریجانی در سومین نشست هم‌اندیشی اساتید بسیجی دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور که در دانشکاه علوم پزشکی برگزار شد، اظهار کرد: نگاه توحیدی در تمام ساحت‌های زندگی فردی، اجتماعی و حرفه‌ای ما دخالت دارد با این همه زندگی امروزه ما با کسری‌هایی همراه شده، کسری‌هایی که موجب غفلت شده است.


وی تصریح کرد: هر چه دنیا به سوی امکانات جدید سیر می کند این کسری‌ها بیشتر می شود. این کسری‌ها گاهی آدمی را از حیات معنوی باز می‌دارد، گاهی هم در ساحت دین اثر می‌گذارد و متدینین به غفلت می افتند که شاید این مشکل امروز ما باشد.


آملی‌لاریجانی افزود: اگرچه پیشرفت انسان در علم و ساحت های تفکری فرصت‌های جدیدی را به وجود آورده، ولی این فرصت ها غفلت هایی را به وجود می‌آورد. آنچه می‌تواند حجاب این غفلت‌ها را در هم بدرد نگاه توحیدی است.


وی افزود:ما در حیات ایمانی خود مسائل اعتقادی را قبول داریم، اما این که این قبول داشتن چقدر در ذهن و عمل ما متجلی است بسته به این است که چقدر این غفلت ها را کنار زده‌ایم. نگاه توحیدی به فکر، روح، عمل و زندگی حرفه‌ای ما سامان می‌دهد، به عزت سامان می دهد؛ چرا که نگاه توحیدی عزت‌آور است.


رییس قوه قضاییه با اشاره به ریشه و اصل نگاه توحیدی، اظهارداشت: ریشه و اصل این نگاه این است که آدمی به حقیقت مطلق توجه داشته باشد.حقیقت مطلقی که مبداء تمام حقایق در دنیا و عوامل است. هر چیزی از وجود اوست. سلطان حقیقی است و هر چیزی به او قائم است. او مالک تمام ملک است. مالکیت خدا حقیقی است نه مثل مالکیت ما که اعتباری است. در دعای جوشن کبیر در این باره ده مضموم وجود دارد. آنچه هست ظهور حق است. حق متعال اول و آخر و ظاهر و باطن است. در قرآن نگاه توحیدی موج می زند.


آملی‌لاریجانی تصریح کرد: این نگاه توحیدی که در قرآن و کلمات امیرالمومنین علی (ع) موج می‌زند بیانگر این است که حقیقت خداوند بدون حد است. در ادعیه می خوانیم که هیچ حدی او را محدود نمی کند. اگر مقتضیات آیات قرآن را اخذ کنیم همه ما را در حقیقت متعالی و بی حد که تمام قدرت ها به او منتهی می‌شود و تمام نورها به او منتهی می‌شود و جایی برای «من» نمی گذارد، می رساند.


وی با اشاره به آیه «الله نور سماوات و الارض» عنوان کرد: قرآن کتاب شوخی نیست؛ آنچه می گوید واقعیت است و باطل به ساحتش راه ندارد. قرآن می گوید خداوند نور آسمان ها و زمین است. این نور خود ظاهر و مظهر چیزهای دیگر است. چرا ما این نور را نمی بینیم؟ نوری که خود ظاهر است. خداوند از کسی در حجاب نیست، بلکه این اعمال ماست. کلمات پیامبر اکرم (ص)، امیر المومنان و ائمه اطهار حق متعال را اشاره دارند و فلسفه و عرفان همین را می گوید. نگاه توحیدی زندگی آدمی را تغییر می دهد و همه جا حضور دارد.


رییس قوه قضاییه با اشاره به نگاه توحیدی در ساحت سیاست، بیان کرد: همه جامعه انسانی به حضرت امام (ره) مدیون هستند. شخصی بود با نگاه توحیدی که اگر گفت آمریکا هیچ غلطی نمی تواند، این سخن تعارف نبود. یک انسان موحد که نگاهش توحیدی است، نگاهش به این مسائل این چنین است و می گوید در مقابل سلطنت حق تعالی، آن‌ها هیچ کاری نمی توانند بکنند. در مقابل شیطنت ها، گاهی تحریم‌ها و اینگونه مسائل وقتی انسان مومن به قدرت الهی مستحضر است، این مسائل را چیزی نمی بیند.


رئیس دستگاه قضا بر ضرورت تسری این نگاه به سیاست خارجی ما تاکید کرد و گفت: این نگاه کسانی که تمام همّ و ذهن و فکرشان این است که با یک کشور قدرتمند ارتباط بگیرند و فکر می کنند تمام مشکلات اینگونه حل می شود، نگاه توحیدی نیست.


وی ادامه داد: ما نمی گوییم دیپلماسی نداشته باشیم، چراکه حق متعال تکلیف کرده است به انسان ها که اسباب آنچه را که می خواهند، فراهم کنند؛ اما نگاه توحیدی نگاه استقلالی به اسباب ندارد و نگاه اینکه این اسباب نتایج را خلق می کند، نگاه توحیدی نیست.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب