دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

مدیرعامل شرکت فرودگاه‌ها: ایرلاین‌های بدهکار ابتدا طلب شرکت فرودگاه‌ها را بدهند/ بدهی 500 میلیارد تومانی شرکت‌های هوایی به شرکت فرودگاه‌ها

مدیرعامل شرکت فرودگاه‌ها میزان بدهی شرکت‌های هواپیمایی به این شرکت را بالغ بر 500 میلیارد تومان عنوان کرد و گفت: ایرلاین‌ها تمایل دارند تا ابتدا بدهی‌های خود بابت سوخت‌گیری را به شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی بپردازند اما بهتر است ابتدا بدهی‌ها با شرکت فرودگاه‌ها تسویه شود.
کد خبر : 144603

رحمت‌الله مه‌آبادی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه اقتصادی آنا با بیان اینکه این مطلب افزود: مجلس در قانون بودجه سال جاری پیش بینی کرد که بدهی‌های خطوط هوایی با بدهی‌های شرکت فرودگاه‌ها، وزارت نفت و... به دولت تسویه شود. غالب تسویه‌ به این شکل است که اگر بدهی مانند بدهی‌های مالیاتی به دولت و یا استقراض از بانک مرکزی داشته باشیم، دولت مطالبه خود را می‌بخشد و در مقابل نیز طلب ما با خط هوایی تسویه می‌شود اما زمانی که ما بدهی نداشته باشیم، سازوکار متفاوت خواهد بود.


وی تصریح کرد: اکنون شرکت فرودگاه‌ها نه‌تنها بدهی به دولت ندارد بلکه طلبکار نیز هستیم چرا که سالانه حدود 400 میلیارد تومان خدمات تکلیفی به صورت رایگان نیز ارایه می‌کنیم و برخلاف آنچه در ماده 161 قانون برنامه 5 ساله توسعه تصویب شده است، هنوز دریافتی به عنوان یک شرکت از دولت نداشته‌ایم.


مه‌آبادی ادامه داد: بر این اساس در این وضعیت دولت باید اوراق خزانه را در اختیار شرکت‌های بدهکار بگذارد و آن شرکت‌ها نیز با این اوراق بدهی‌هایشان را با ما تسویه کنند. این اتفاق هنوز نیفتاده است. ما اعلام آمادگی کرده‌ایم اما شاید شرکت‌ها تمایل داشته‌اند تا ابتدا بدهی‌های خود را برای سوخت‌گیری با شرکت ملی پخش تسویه کنند.


وی اظهار کرد: البته اگر بنده در نقش یک ایرلاین بودم ابتدا بدهی خود را با شرکت فرودگاه‌ها تسویه می کردم چرا که شرکت فرودگاه‌ها به محض دریافت مطالبات خود در ابتدا منابع را برای ارایه تسهیلات و امکانات بهتر به خطوط هوایی هزینه می‌کند. خطوط هوایی اکنون مشکلات متعددی را در فرودگاه‌ها دارند که محدودیت منابع مانع از این می‌شود که مشکلات را مرتفع کنیم.


مدیرعامل شرکت فرودگاه‌ها درباره میزان بدهی‌های ایرلاین‌ها به این شرکت نیز بیان کرد: در زمانی که اداره شرکت فرودگاه‌ها را بر عهده گرفتم، میزان بدهی خطوط هوایی به این شرکت بالغ بر 700 میلیارد تومان بود که با تذاکرات صورت گرفته با ایرلاین‌ها سعی کردیم تا میزان بدهی را افزایش ندهیم. اکنون این رقم به 500 میلیارد تومان کاهش پیدا کرده است.


وی خاطر نشان کرد: مشکل اصلی ما بیش‌تر خطوط هوایی دولتی هستند. به طور مثال شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی (هما) منابع لازم برای اداره خود را ندارد و تنها راه‌حل رفع مشکل بدهی های آن از سوی دولت است، اتفاقی که اکنون در سازمان تامین اجتماعی در حال رخ دادن است.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب