دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس اعلام کرد؛

مخالفت مجلس با راه‌اندازی سامانه مرکز تجارت الکترونیک درسازمان برنامه

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: باتوجه به اینکه سامانه مرکز تجارت الکترونیک توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت راه‌اندازی شده و فعال است، با راه‌اندازی دوباره آن در سازمان برنامه و بودجه مخالفیم.
کد خبر : 144295

به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی آنا، محمدرضا پورابراهیمی در ارتباط تلفنی با بخش خبری 21 شبکه یک سیما افزود: در سال 90 زحمات بسیاری برای راه اندازی مرکز تجارت الکترونیک کشیده شده و شاید تا کنون حدود 30 میلیارد تومان برای آن هزینه شده است.


وی ادامه داد: تا کنون 61 هزار مزایده و 30 هزار خرید جزئی در این سامانه انجام شده و این سامانه در حال کار و فعال است.


پورابراهیمی گفت: اگر این سامانه نقاط ضعفی دارد باید همان مجموعه وزارت صنعت، معدن و تجارت این ضعفها را برطرف کند نه اینکه سامانه ای جدید در سازمان برنامه و بودجه راه‌اندازی شود.


رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان اینکه وقفه در کار سامانه مرکز تجارت الکترونیک به صلاح کشور نیست، افزود: در ماده 9 برنامه ششم توسعه باید حکم تکلیف این سامانه را به مجموعه وزارت صنعت، معدن و تجارت و مرکز تجارت الکترونیک محول کنیم.


در همین رابطه معاون تسهیل تجاری و توسعه کاربردها در مرکز توسعه تجارت الکترونیکی نیز گفت: در بررسی مواد موجود در لایحه برنامه ششم توسعه کشور و طبق نظر کارشناسان خبره، متأسفانه و به طور مجدد شاهد بروز پیشنهاد احکامی دارای ویژگی دائمی، مشابه با قوانین موجود و همچنین احکام دارای بار مالی مضاعف و موازی کاریهای مکرر هستیم.


فرانک رازقی اسکویی با بیان این مطلب افزود: لازم است مجلس شورای اسلامی برای جلوگیری از سردرگمی نظام اجرایی کشور، دقت لازم را در بررسی لایحه پیشنهادی به عمل آورده و با حذف بخشی از احکام مشابه، لایحه را اصلاح و نسبت به کاهش حجم قانون برنامه، بالاخص با عنایت به تصویب قانون احکام دایمی برنامه های توسعه کشور که در حال نهایی شدن است، اقدام کند.


وی افزود: به عنوان نمونه آشکار، در ماده 9 لایحه پیشنهادی، سازمان برنامه و بودجه مکلف شده است تا پایان سال دوم برنامه، سامانه تدارکات الکترونیکی دولت را دقیقا برای همان معاملات مشابهی که از بدو امر تاکنون در سامانه تدارکات الکترونیکی دولت با تولی گری وزارت صنعت، معدن و تجارت، مرکز توسعه تجارت الکترونیکی و در راستای تکالیف قانونی مقرر انجام می شود، مجددا پیاده سازی کند که نمونه ای بارز از موازی کاری و یا دوباره کاری ها در بدنه دولت محسوب می شود.


معاون تسهیل تجاری و توسعه کاربردها در مرکز توسعه تجارت الکترونیکی، اظهار کرد: اکنون مطابق با مصوبه هیئت محترم دولت 1390، تبصره 5 ماده 169 قانون مالیاتهای مستقیم 1394 و ماده الحاقی 19 احکام دائمی توسعه برنامه کشور1395، سامانه تدارکات الکترونیکی دولت از سال 1390 در این مرکز راه اندازی و به بهره برداری دی نفعان امر رسیده است.


فرانک رازقی اسکویی گفت: همچنین مطابق ماده 3 اساسنامه مرکز توسعه تجارت الکترونیکی که به تصویب شورای نگهبان نیز رسیده است، این مرکز موظف به توسعه فعالیتهای تدارکاتی و معاملاتی به صورت الکترونیکی است.


وی افزود: مطابق احکام قانونی وزارت صنعت، معدن و تجارت، مرکز توسعه تجارت الکترونیکی متولی ایجاد و توسعه سامانه تدارکات الکترونیکی دولت است و اکنون نیز به صورت الکترونیکی انواع خریدهای دولتی اعم از کالا و خدمات شامل معاملات کوچک، متوسط و بزرگ (مناقصات و مزایده ها) در بستر سامانه انجام می‌گیرد.


معاون تسهیل تجاری و توسعه کاربردها در مرکز توسعه تجارت الکترونیکی خاطر نشان کرد: تاکنون بیش از 2500 مناقصه، 61 هزار مزایده و 30 هزار خرید جزیی در سامانه انجام شده است. در این سامانه صرفا ثبت انجام نمی شود بلکه تمامی مراحل خرید ها در بستر سامانه با استفاده از امضاء الکترونیکی مطابق با قانون تجارت الکترونیک و با رعایت قانون برگزاری مناقصات صورت می‌گیرد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب