دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
مدیرعامل نفت و گاز پارس اعلام کرد:

درآمد 378 میلیارد دلاری از پارس جنوبی/ تولید 680 هزار بشکه میعانات گازی تا پایان سال

به گفته مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس،‌ مجموع ارزش محصولات تولیدی از میدان مشترک پارس جنوبی از ابتدا تا پایان سال 94، 374 میلیارد دلار بوده که از تولید 879 میلیارد متر مکعب گاز حاصل شده است.
کد خبر : 144063

به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی آنا،‌ محمد مشکین فام،‌مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس در نشستی خبری با خبرنگاران،‌ گفت:‌ تنها در سال گذشته،‌ 131 میلیارد متر مکعب گاز از این میدان تولید شده که ارزش آن حدود 46 میلیارد دلار می شود.


مشکین فام ارزش روزانه محصولات تولیدی از این میدان مشترک را 272 میلیون دلار اعلام کرد و گفت: ارزش سالانه محصولات تولیدی با اتمام تمامی فازها را 90 میلیارد دلار با قیمت هر مترمکعب 25 سنت و میعانات 50 دلار و برای اتان هر تن 250 دلار است.


وی ادامه داد: بودجه کل مصوب توسعه پارس جنوبی و تاسیسات جانبی 91 میلیارد دلار در نظر گرفته شده که تا کنون برای پروژه های خاتمه یافته 30.7 میلیارد دلار سرمایه گذاری انجام شده است.


مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس افزود: بودجه پروژه‌های در حال اجرا نیز 60 میلیارد دلار است که از این میزان تا کنون 39 میلیارد دلار مصرف شده است.


وی با اشاره به اینکه میدان گازی پارس جنوبی در کل 9700 کیلومتر مساحت داشته که 3700 کیلومتر از آن سهم ایران و در کل 14 تریلیون متر مکعب ذخیره گازی و 18 میلیارد بشکه میعانات گازی در خود جای داده است اظهار داشت: حجم ذخایر گاز درجای پارس شمالی 1.6 تریلیون مترمکعب، میدان گلشن 640 میلیارد مترمکعب، میدان فردوسی 250 میلیارد مترمکعب، فرزادA، سیصد میلیارد مترمکعب، فرزاد B سیصد و پنجاه میلیارد مترمکعب است و پیش بینی می شود که هر کدام از این میادین به ترتیب روزانه 100 میلیون مترمکعب، 56.6 میلیون مترمکعب، 14 میلیون مترمکعب، 28.3 میلیون مترمکعب، 31 میلیون مترمکعب تولید داشته باشند.


وی افزود: در مجموع در این میدان 13 پالایشگاه 3150 کیلومتر خط لوله دریا، 40 سکوی دریایی و 450 حلقه چاه موجود است که از این مجموع تاکنون 10 پالایشگاه اجرا شده 2400 کیلومتر خط لوله احداث شده 25 سکوی دریایی نصب شده 258 حلقه چاه تحویل بهره بردار شده 3 پالایشگاه 750 کیلومتر خط لوله 15 سکو و 157 چاه باقی مانده که تا پایان سال 96 کامل می شود.


مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس ادامه داد: تا پایان سال 95، تولید روزانه گاز از این میدان به 550 میلیون مترمکعب می‌رسد. تولید کنونی این میدان در حال حاضر 500 میلیون مترمکعب است که تا دو روز آینده به 515 میلیون مترمکعب خواهد رسید. همچنین تا اکنون روزانه 600 هزار بشکه میعانات گازی تولید می کنیم که این رقم تا پایان سال به 680 هزار بشکه خواهد رسید.


وی گفت: میزان تولید اتان از پارس جنوبی تا پایان سال 95، 6 میلیون تن در سال خواهد بود و تا پایان سال جاری تولید سالانه گاز مایع به 6.6 میلیون تن و میزان تولید روزانه گوگرد 3800 تن می رسد.


مشکین فام ادامه داد: با تکمیل فازهای در حال اجرا،‌200 میلیون متر مکعب به تولید روزانه گاز طبیعی این میدان افزده می شود و در مجموع شاهد تولید 750 میلیون متر مکعب گاز از پارس جنوبی خواهیم بود.


وی گفت: میزان تولید میعانات گازی نیز با اجرای طرح های در حال اجرا 250 هزار بشکه اضافه می شود و در مجموع تولید میعانات از این میدان مشترک به مرز یک میلیون بشکه در روز خواهد رسید. همچنین تولید سالانه اتان نیز 3 میلیون تن افزوده خواهد شد و سالانه شاهد تولید 9 میلیون تن اتان در پارس جنوبی خواهیم بود.


مشکین فام با اشاره به اینکه تولید گاز مایع نیز 3.7 میلیون تن در سال افزوده می شود،‌ادامه داد: سالانه 10.3 میلیون تن از پارس جنوبی گاز مایع تولید خواهد شد. همچنین روزانه 1400 تن به تولید گوگرد افزوده می شود که در نهایت تولید آن را به 5200 تن در روز خواهد رساند.


بهره برداری از فاز 17 و 18 تا پایان سال


مشکین فام درباره آخرین وضعیت فازهای 17 و 18 پارس جنوبی اظهار داشت: این دو فاز به طور کامل در مدار است و فقط برخی مسایل جزیی باقی مانده که باید تکمیل شود و با توجه به اینکه وزارت نفت تکلیف کرده که تا زمان نهایی شدن کامل پروژه افتتاح نشود ما منتظریم که واحد گوگرد سازی نیز تکمیل شود و به این ترتیب تا اسفندماه این دو فاز افتتاح خواهند شد.


وی درباره پروژه های فازهای 13 و 14 نیز گفت: با توجه به شرایط تحریم پروژه ال ان جی این فازها متوقف شد و روی تولید گاز در شبکه متمرکز شدیم و پالایشگاه ها به صورت معمولی کار خود را ادامه دادند.


وی درباره تکمیل فازهای 15 و 16 نیز اظهار داشت: با توجه به اینکه مجری این فازها قرارگاه خاتم بوده و شرایط تحریم برای این پیمانکار نظامی مضاعف بود این فازها با یکسال تاخیر وارد مدار می شود.


مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس خاطرنشان کرد: همچنین باید گفت شرکت ملی نفت طی این سالها با کمبود نقدینگی مواجه بود لذا تمام منابع مالی روی پروژه هایی که زودهنگام به تولید می رسیدیم متمرکز شد لذا سیاست این بود که منابع روی پروژه های اولویت دار متمرکز شود.


وی درباره افت فشار برخی فازها اظهار داشت: افت فشار پدیده طبیعی است اما ما از قبل برنامه ریزی کردیم که با یک مشاور فرانسوی که قبلا هم در برخی فازها با ما همکاری داشته مشورت داشته باشیم لذا سعی می کنیم که طراحی مفهومی داشته باشیم و در این رابطه اگر پیشرفت خوبی داشتیم طراحی پایه انجام شده سپس طراحی پیشرفته و بعد سکوی تقویت فشار نصب خواهیم کرد.


وی ادامه داد: در فاز 11 تقویت فشار جزو شرح کار شرکت توتال است و ما می توانیم از این الگو برای بلوکهای دیگر استفاده کنیم و دانش فنی را منتقل کنیم.


مشکین فام درباره پروژه فرزاد B تصریح کرد به لحاظ فنی و مالی و همکاری که با NIOC داریم کار روند خوبی دارد و بنابراین تا پایان سال تکلیف این پروژه مشخص شده و قرارداد آن با ONGC هند منعقد می شود ضمن اینکه ما برخی شروط را مطرح کردیم که اگر طرف هندی بپذیرد به نتیجه خواهیم رسید.


وی ادامه داد: البته پروژه فرزاد B به لحاظ تاسیسات گوگردی و فشار مخزن با پارس جنوبی متفاوت است و کاندنسیت و معیانات ندارد و به لحاظ توسعه نیز پیچیده تر است درکل اگر به لحاظ مالی در مذاکرات به نتیجه برسیم قرار داد نهایی خواهد شد.


مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس درباره تاخیر در نصب سکوی 17 B گفت: این سکو آماده است اما با توجه به شرایط جوی برنامه به تاخیر افتاد که ظرف هفته آینده نصب خواهد شد.


وی درباره مشکلات شرکت صدرا نیز تصریح کرد: با توجه به شرایط بین المللی دنبال این هستیم که تمام کالاها در اسرع وقت وارد شود و به پیمانکاران نیز تزریق مالی کرده ایم که بتوانند کالای مورد نیاز خود را وارد کنند و در این راستا تا کنون 140 میلیون دلار به صدرا ترزیق مالی داشته ایم که تا 200 میلیون دلار هم می رسد و به این ترتیب می توانیم 10 سکوی مورد نیاز را وارد کنیم.


وی درباره قرارداد منعقد شده با کنسرسیونی با لیدری توتال برای توسعه فاز 11 گفت: تاکنون 80 درصد کار جمع بندی شده و قرار است درفت نهایی را ما ارائه دهیم درحالی که در قراردادهای قبلی قبل از اجرایی شدن IPC پیمانکار قراردادهای مربوط به درفت را آماده می کرد.


مشکین فام ادامه داد: همانگونه که پیش بینی شده بود ما در حال تهیه درفت هستیم که مراحل پایانی خود را می گذراند و تا سه ماه آینده نیز تحویل شرکت توتال می شود.


وی درباره پاداش پیمانکاران توضیح داد: پاداشت پیمانکاران ربطی به افزایش تولید ندارد و پیمانکار از محل عایدات سود خود را برداشت می کند و اگر طی مدت 20 سال تولید یک میدان افت تولید داشته باشد هم ما و هم پیمانکار متضرر می شود لذا به نفع هر دو است که کمک کنیم تولیدات در حد ممکن بالا برود ضمن اینکه باید گفت در این پروژه ها پیمانکار ریسک می کند.


مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس با اشاره به مقایسه تولید در ایران، قطر گفت: در حال حاضر قطر از میدان مشترک پارس جنوبی 21 میلیارد فوت مکعب ظرفیت تولید دارد که معادل 6002 ملیلون متر مکعب می شود. اگر بازار ال ان جی به هم بخورد میزان تولید این کشور نیز کاهش می یابد درحالی که ما به میزان بالایی در داخل کشور مصرف می کنیم امکان صادرات با خط لوله به همسایگان را داریم لذا قطر 600 میلیون مترمکعب حداکثر ظرفیت تولید در صورت صادرات ال ان جی را دارد در حالی که ما سال آینده معادل ظرفیت قطر به تولید خواهیم رسید.


وی درباره افت فشار تولید در فاز 12 C اظهار داشت: ظرفیت تولید از این فاز 1 میلیارد مترمکعب است که به دلیل افت فشار اکنون یک سوم تولید دارد.


مشکین فام ادامه داد: برای توسعه فاز 12 D نیز روی موقعیت مخزن تشکیک بود که آیا ظرفیت لازم برای سرمایه گذاری دارد یا خیر که با حفاری دو حلقه چاه و تاسیسات دریایی می توانیم تولید را به 12 C منتقل کرده و ظرفیت را تکمیل کنیم.


وی درباره توسعه میدان گلشن و فردوسی اظهار داشت: برای این پروژه ها به دنبال پیمانکار خوب هستیم که بتوانیم این میادین را توسعه دهیم.


وی با اشاره به اینکه پرونده پارس جنوبی تا پایان سال 96 به اتمام می رسد افزود: از این پس آنچه باقی می ماند فقط نگه داشت و افزایش تولید از این میدان است.


مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس درباره آزاد شدن کالاهای توقیف شده پس از برجام نیز گفت: ما هیچ کالای عمده ای که نیاز به واردات باشد و متوقف مانده باشد نداریم و بعضی کالاهای هایتک هستند که با سازندگان قرارداد می بندیم و مشکلی از این بابت نداریم.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب