برداشت گاز از سکوی فاز ۲۱ پارس جنوبی آغاز شد
به گزارش گروه اقتصادی آنا به نقل از شانا، علیرضا عبادی، در باره اشاره به آغاز برداشت روزانه 28 میلیون مترمکعب گاز سکوی فاز 21 پارس جنوبی، گفت: هم اکنون ظرفیت برداشت گاز از میدان گازی پارس جنوبی افزایش یافته و به ۵۱۵ میلیون مترمکعب در روز رسیده است.
به گفته وی، گاز ترش سکوی 21 به میزان 28 میلیون مترمکعب در روز به پالایشگاه فازهای 20 و 21 ارسال شده و در ردیفهای اول و دوم پالایشگاه (هر یک 14 میلیون مترمکعب) پس از فرآوری، شیرین سازی شده و به شبکه سراسری تزریق می شود.
سکوی فاز ۲۱، بیست و یکمین عرشه میدان مشترک پارس جنوبی است که در شرایط کاملا ایمن راه اندازی و به بهره برداری رسیده است. این سکو با وزن دو هزار و ۷۰۰ تن، هشتم مردادماه در موقعیت مخزن فاز ۲۱ نصب شده بود.
تا بهمن ماه امسال ردیفهای سوم و چهارم شیرین سازی این فاز نیز پس از تکمیل عملیات راه اندازی و بهره برداری از سکوی ٢٠، آماده تولید گاز میشوند. سکوی فاز 20 هم مانند سکوی فاز 21 ظرفیت برداشت 28 میلیون مترمکعب گاز (معادل یک میلیارد فوت مکعب) را در روز دارد که 22 آبان ماه امسال در موقعیت خود نصب شد. در حال حاضر عملیات راه اندازی این سکو نیز در جریان است.
فازهای 20 و 21 پارس جنوبی ظرفیت برداشت روزانه 56 میلیون مترمکعب گاز ترش را دارند که با بهرهبرداری از آن ها، پس از انجام عملیات فرآورش و شیرین سازی روزانه 50 میلیون مترمکعب گاز شیرین به شبکه سراسری تزریق خواهد شد. از دیگر اهداف تولیدی اجرای این مگاپروژه میتوان به تولید و صادرات روزانه 77 هزار بشکه میعانات گازی، سالانه یک میلیون تن گاز مایع و 400 تن گوگرد و تولید سالانه یک میلیون تن اتان به منظور تامین خوراک واحدهای پتروشیمی اشاره کرد.
تا بهمن ماه امسال ردیفهای سوم و چهارم شیرین سازی این فاز نیز پس از تکمیل عملیات راه اندازی و بهره برداری از سکوی ٢٠، آماده تولید گاز می شوند.
فازهای 20 و 21 پارس جنوبی آخرین طرح توسعهای است که در منطقه پارس یک درحال اجرا بوده و با تکمیل آن پرونده توسعه فازهای این منطقه بسته میشود.
هم اکنون ظرفیت برداشت از از میدان گازی پارس جنوبی به بیش از ۵۱۵ میلیون مترمکعب در روز رسیده است.
میدان گازی پارس جنوبی یکی از بزرگترین منابع گازی مستقل دنیاست که در محدوده مرزی آبی مشترک ایران و قطر در خلیج فارس قرار دارد. مساحت این میدان 9 هزار و 700 کیلومتر مربع و سهم ایران سه هزار و 700 کیلومتر است. براساس برآوردهای صورت گرفته ذخیره گاز این بخش از میدان 14 تریلیون مترمکعب گاز به همراه 18 میلیارد بشکه میعانات گازی است که بیش از هشت درصد کل گاز دنیا و نزدیک به نیمی از ذخایر گاز کشور را شامل می شود.
کشور قطر برداشت گاز از میدان پارس جنوبی را از سال 1368 و ایران هم عملا از سال 1380 شروع کرد؛ با روی کار آمدن دولت یازدهم توسعه فازهای پارس جنوبی و کاهش فاصله با قطر در اولویت سیاستهای وزارت نفت قرار گرفت و از سال 1393 تاکنون فازهای 12، 15، 16، بخشی از فازهای 17 و 18 پارس جنوبی به بهره برداری رسیده است.
انتهای پیام/