دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

وزیر جهاد کشاورزی: نگرانی برای تامین میوه شب عید نداریم

وزیر جهاد کشاورزی درباره بازار میوه شب عید گفت: با وجود سرمازدگی‌های امسال اما نگرانی برای تامین بازار میوه شب عید نداریم.
کد خبر : 142409

به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی آنا، محمود حجتی شب گذشته در برنامه تیتر امشب شبکه خبر، با تاکید بر اینکه اکنون کشاورزان نگران محصول خود هستند تا متحمل ضرر و زیان نشوند، افزود: این نگرانی‌ها همیشه وجود دارد، ما نگران پرتقال شب عید نیستیم و پیش بینی های لازم را در این زمینه کرده ایم. در بخش کشاورزی دارای مزیت بالایی هستیم و حتی در برخی از محصولات مثل پسته، خرما، انار و چند محصول دیگر رتبه نخست جهان را دارا هستیم.


وی با بیان اینکه تولیدات ما بیش از سرانه مصرفی کشور است و قابلیت صادرات این محصولات را داریم ادامه داد: در تراز تولیدات محصولات دامی، کشورمان جزو صادرکنندگان این محصول به شمار می رود، اگر موانع رفع شود و بازار مناسب را پیدا کنیم می توانیم اکثر تولیدات خود را صادرات کنیم.


حجتی اظهار کرد: بسیاری از تولیدات کشاورزیمان از مرز خودکفایی گذشته، در برخی از محصولات پر کالری مثل گندم که تا دیروز وارد کننده بودیم و امروز به خودکفایی کامل رسیده ایم که این امر نشان می دهد حمایت تمامی دستگاه ها در این زمینه بوده است که موفق شدیم تراز تولید گندم در کشورمان را مثبت کنیم، این میزان نیاز داخل را به خوبی جواب می دهد.


وزیر جهاد کشاورزی گفت:پیرو بحث بهره وری ، امسال 400 هزار هکتار از سطح کشت را کاهش دادیم اما میزان تولیدات ما به 14 و نیم میلیون تن رسیده که 1 و نیم میلیون تن اضافه بر نیاز کشور تولید داشته ایم، ما باید در برنج نیز به خودکفایی برسیم، معتقدیم که به مصلحت کشور است که گیلان و مازندران به کشت برنج بپردازد و به صلاح نیست که این محصول در سایر استان ها کشت و کار شود.


او افزود : در شکر نیز می توانیم به خودکفایی برسیم، در مدت دو سال بیش از 40 درصد به تولیدات خود افزوده ایم که اگر در خوزستان بتوانیم کارخانه قند احداث کنیم می توانیم در این محصول نیز به خودکفایی برسیم.


8 درصد نیاز روغنی کشور تولید داخلی است


وزیر کشاورزی ادامه داد: در روغن به شدت وابسته هستیم ولی در تناوب کشتی که طراحی کرده ایم می‌توانیم در مدت 10 سال تا 70 درصد از احتیاج کشور را در داخل کشور تامین کنیم، در حال حاضر 8 درصد از تولید کشور را تامین می کنیم و در سالهای آینده سطوح کشت کلزا را افزایش می دهیم، می خواهیم سطح زیر کشت گندم را کم و به صورت تناب به کشت کلزا بپردازیم تا مشکلات علف هرز و غنی کردن خاک را رفع کنیم.


حجتی گفت: با توجه به تولید جهانی ذرت ما می توانیم کشت فراسرزمین را دنبال کنیم که این امر در دستور کار است و ما چندین قرارداد 49 و 25 ساله با سایر کشورها معقد کرده ایم که موجب اشتغال زایی و تامین محصولات مورد نیاز کشور است. از محل تولید فراسرزمینی ذرت ما 60 هزار هکتار از ذرتهای زیرکشت برزیل را توسط یک ایرانی در دستور کار داریم تا نیاز کشور را بدون دغدغه بازار تامین کنیم.


او افزود: اساس کار ما افزایش بهره وری، اقتصادی کردن و مکانیزه کردن تولید است و مهمتر از همه بهینه کردن استفاده از آب است، ما می خواهیم از سیستمهای نوین آبیاری برای کشاورزی بیش از پیش بهره ببریم زیرا هرچه از این سیستمهای نوین بیشتر استفاده کنیم کشاورزی پایدارتری خواهیم داشت.


رشد بودجه آبیاری تحت فشار


حجتی به 2400 میلیارد تومان بودجه تعبیه شده در سال 96 برای آبیاری تحت فشار اشاره کرد و افزود: این بودجه در سال جاری تنها 230 میلیارد تومان بوده است.


حجتی با بیان اینکه 4 میلیون متر مکعب از اراضی سنتی ما می توانند از سیستمهای نوین آبیاری،بهره مند شوند، تصریح کرد: باید سالانه 400 هزار هکتار از اراضی کشاورزی را زیر آبیار نوین ببریم. توسعه کشتهای گلخانه ای برنامه دیگر ماست که اگر تولیدات محصولات کشاورزیمان را در داخل گلخانه ببریم میزان مصرف آب را تا 90 درصد کاهش داده ایم.


او تصریح کرد: در باغبانی، کشت و پرورش محصولات باغی را به صورت سنتی داشته ایم که به دلیل نور خوب آفتاب و تنوع اقلیمی در کشور است، ما حدود 1450 گیاه دارویی منحصر به فرد داریم که مشخصات دارویی خاص خودشان را دارند و مورد اقبال جهانی نیز هستند که برخی از این گیاهان خودرو هستند که اگر بتوانیم آنها را تکثیر کنیم می توانیم به اشتغال زایی در کشور کمک کنیم.


حجتی افزود: نزدیک به 10 میلیارد متر مکعب شاهد عدم تعادل در سفره های زیرزمین هستیم که سال به سال سطح ایستابی آن در حال کاهش است که پایداری کشاورزی را با مشکلات زیادی روبرو کرده که باید به تعادل برسانیم، با توجه به چهار محور مورد توجه دولت می توانیم این بخش را سروسامان دهیم، تلاش می کنیم تا بخش آبخیزداری را تقویت کنیم تا بتوانیم آب را از مرحله بارش به تقویت سفره های آب های زیرزمینی برسانیم.


وزیر جهاد کشاورزی خاطر نشان کرد : 10 درصد از منابع صندوق توسعه برای اعطای تسهیلات به کشاورزان در اختیار بانک کشاورزی است، ظرفیت مغفول در بخش کشاورزی شامل گیاهان دارویی و تولید کشت ماهی در قفس است که کمتر به آنها توجه شده، در حال حاضر میزان تولید در کشت در قفس آبزیان را بالا برده ایم و می خواهیم اعتبارات در این بخش را بالا ببریم.


انتهای پیام/

ارسال نظر
هلدینگ شایسته