دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
02 ارديبهشت 1394 - 08:03
معاون فرهنگی و اجتماعی واحد اراک:

سعدی قصیده را در خدمت مدح ریاکارانه صرف قرار نداد/ سعدی پرچمدار فضائل انسانی است

استادیار گروه زبان و ادبیات فارسی واحد اراک اظهار کرد: سعدی در قصاید بر خلاف پیشینیان قصیده را در خدمت مدح ریاکارانه صرف قرار نداد و همه جا پادشاهان و ممدوحان خود را به زودگذر بودن و بی ثباتی دنیا گوشزد و خواهان ترحم پادشاهان بر خلق است.
کد خبر : 14118

به گزارش خبرنگار آنا، دکتر شاهرخ حکمت در مراسم "بزرگداشت سعدی" که به همت کانون دانشجویی ادبی بخارا و با حضور دانشجویان، استادان و کارکنان دانشگاه در تالار امیرکبیر دانشکده علوم انسانی واحد اراک برگزار شد، درخصوص فضائل سعدی و معرفی این شاعر بزرگ پارسی اظهار کرد: سعدی یکی از ارکان اصلی شعر و ادب فارسی است و دلاویزترین نثر فارسی از آن سعدی اوست.


معاون فرهنگی و اجتماعی واحد اراک با بیان اینکه سعدی بدون هیچ شک و شبهه ای استاد غزل عاشقانه فارسی است،افزود: سعدی توانست عناصر پراکنده غزل از قبیل عشق، عاشقی، زیبایی و لطافت صوری و معنوی را به طرز شایسته و شگفت انگیزی در یک جا جمع کند و این نکته موجب نوآوری سعدی در غزل فارسی است.


وی گفت: سعدی در نگاهی دیگر پرچمدار فضائل انسانی است و عاشق آزادی و نگارگر آزادی است و در کل می توان گفت که سعدی نثر فارسی را از چنگ تکلف، تصنع و آرایش های زننده و ترکیبات دور از ذهن و فضل فروشی نجات داد و هیچ یک از نثرنویسان هم دوره او به پایه و مایه سعدی نمی رسند.


حکمت افزود: کشورهای غربی از جمله فرانسه، آلمان و انگلیس آثار سعدی را ترجمه کرده اند و پی به شخصیت ممتاز و والای این شاعر بزرگ برده اند.


در ادامه این مراسم دبیر کانون بخارا از همه مسئولان دانشگاه که در برگزاری این مراسم با کانون همکاری کردند تقدیر و تشکر کردند و به معرفی بیشتر کانون پرداخت و با بیان اینکه مطالعه کتاب در میان جوانان کمرنگ شده است، افزود: این کانون برای زنده کردن ادبیات و فرهنگ مطالعه با همکاری استادان و دانشجویان، تمام تلاش خود را خواهد کرد.


محمد سنجری برخی از فعالیت های کانون در ترم جاری را یادآور شد و گفت: برگزاری شب شعر، راه اندازی نشریه ادبی، برگزاری کلاس های آموزشی در زمینه داستان نویسی، شعر خوانی، ادبیات معاصر و ادبیات مقاومت از جمله فعالیت های این کانون خواهد بود.


دکتر عباس احمدی عضو هیات علمی واحد اراک نیز در پایان شعر طنزی از کتاب "دانشگاه نامه" که از سروده های خود وی است، قرائت کرد و مراسم شعرخوانی و سعدی خوانی از سوی سعیدپور و سنجری به انجام رسید.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب