دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

مدیرعامل سابق بانک صادرات: واحد پول ملی نباید تغییر کند/ 3 یا 4 صفر حذف شود

مدیرعامل سابق بانک صادرات درباره تصمیم دولت برای حذف یک صفر از واحد پول ملی و تغییر واحد پولی از ریال به تومان گفت: تومان یک عبارت مغولی است و ریال عبارتی نزدیک‌تر به ادبیات فاخر ایران برای واحد پول ملی است، ضمن اینکه نیازی به تغییر نام واحد پولی نیست، می‌توان سه تا چهار صفر را از واحد پولی حذف کرد.
کد خبر : 141058

احمد حاتمی یزدی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه اقتصادی آنا با بیان اینکه تومان یک لغت فارسی نیست و ریشه مغولی دارد، افزود: تومان به معنای 10 هزار است و در زبان مغول هم امیر تومان به معنای فرمانده لشکری با 10 هزار سرباز است بنابراین این واژه با ادبیات فاخر ایران همخوانی ندارد تا واحد پول ملی قرار گیرد.


وی تصریح کرد: اکنون معنای تومان در جامعه 10 ریال نیست و 10 هزار تومان هم یک تومان و یک میلیون تومان هم یک تومان نامیده می‌شود.


حاتمی یزدی اظهار کرد: واقعیت این است که کاهش صفرها از واحد پولی می‌تواند گزارش‌دهی و آمارهای بانکی و سود شرکت‌ها را آسان‌تر و روان‌تر کند چرا که اکنون این آمارها با اعداد و ارقام بسیار بزرگی ارایه می‌شوند اما در واقع نمی‌تواند مشکلات اقتصادی مربوط به اشتغال و تورم را حل کند.


وی بیان کرد: باید سه تا چهار صفر از واحد پولی حذف شود اما لزوما این به معنای تبدیل و تغییر واحد پولی نیست و واحد پولی کشور می‌تواند همان ریال باقی بماند، اقدامی که کشور همسایه ترکیه انجام داد و 6 صفر از پول خود را کم کرد اما در واحد پولی آن تغییری حاصل نشد.


مدیرعامل سابق بانک صادرات ادامه داد: برای تغییر واحد پولی و کاهش صفرها دولت باید هزینه بسیاری را برای جمع‌آوری اسکناس‌های موجود از بازار پولی و چاپ اسکناس‌های جدید و علاوه بر آن به‌روزرسانی تمامی نرم‌افزارهای بانکی از جمله ATMها متحمل شود بنابراین به صلاح نیست که حذف صفرها از واحد پولی طی دو مرحله و چند مرحله انجام شود و باید این اقدام یکباره صورت گیرد.


وی تاکید کرد: البته هنوز بر سر حذف سه یا چهار صفر از واحد پولی اختلاف‌نظر وجود دارد و باید کارشناسان در این باره به اجماع نظر برسند اما باید از ماه‌ها قبل برای چنین تغییر مهمی زمینه‌ها برای مردم مهیا شود و حتی به پرسش‌های ذهنی افراد نیز پاسخ داده شود که مردم چگونه می‌توانند دارایی‌های نقدی و موجودی و سپرده‌های بانکی خود را با پول جدید محاسبه کنند.


این کارشناس بازار بانکی با تاکید بر اینکه بر سر حذف صفر از واحد پولی بحثی وجود ندارد، ابراز کرد: اکنون لایحه‌ قانون بانک مرکزی در انتظار تصویب مجلس است که در ماده 2 آن بر ریال به عنوان واحد پول ملی تاکید کرده است و به عقیده من حالا که پس از گذشت نیم قرن از زمان تصویب قانون بانک مرکزی در سال 39 می‌خواهیم قدمی برای اصلاح این قانون برداریم بهتر است آن را با موضوع واحد پول ملی قاطی نکنیم و این موضوع موجب تعلل لایحه قانون بانک مرکزی نشود.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب