دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

رضا فیاضی: تئاتر خردسال الفبای تفکر را آموزش می‌هد

بازیگر تئاتر و سینما با تأکید بر اینکه تئاتر خردسال الفبای تفکر را آموزش می‌دهد، اظهار کرد: تئاتر خردسال باید تعقل مخاطب را برانگیزد.
کد خبر : 140361

به گزارش گروه فرهنگی آنا و به نقل از ستاد خبری بیست و سومین جشنواره بین‌المللی تئاتر کودک و نوجوان، رضا فیاضی با بیان اینکه چندین دوره از عمر جشنواره تئاتر کودک و نوجوان می گذرد و بیشتر این دوره‌ها در همدان برگزار شده است، اظهار کرد: یکی از دغدغه‌های مهم در تمام دوره ها این است که نمایش های حاضر در جشنواره نمی توانند در شهرستان ها اجرا داشته باشند. باید با در نظر گرفتن زحماتی که این گروه‌ها برای تولید یک اثر متحمل می‌شوند، اجرای شهرستانی برای آثار در نظر گرفته شود.


این کارگردان تئاتر کودک و نوجوان ضمن قدردانی و احترام به سیاست های دبیر جشنواره یادآور شد: تئاتر نوجوان از بخش‌های مغفول مانده این هنر است، افزود: از چندین سال گذشته آثار نمایشی در حوزه کودک و خردسال تولید شده؛ اما نوجوان تنها بخشی است که آن طور که باید به آن پرداخته نشده است.


فیاضی با بیان اینکه در تئاتر خردسال شکل موسیقایی، رنگ بندی و سرگرم کنندگی بسیار مهم است، خاطرنشان کرد: متاسفانه بخش خردسال بسیار ساده گرفته شده و موضوعات ریتمیک در آن بسیار استفاده می شود.


وی به غفلت از تولید آثار نمایشی ویژه نوجوانان اشاره کرد و افزود: نوجوانان در سنی هستند که تمایلی به دیدن نمایش کودکان و خردسالان ندارند؛ زیرا در تئاتر کودک و خردسال خیلی از موقعیت های اجتماعی را نمی توان بیان کرد در حالی که نوجوانان به مباحث اجتماعی نیاز دارند.


فیاضی در خصوص کیفیت تئاتر خیابانی و صحنه ای برای کودکان و نوجوانان خاطرنشان کرد: اجرای تئاتر در سالن تمرکز بیشتری دارد؛ اما نمایش خیابانی شکل سرگرمی دارد و افراد به صورت گذرا هم می توانند آن را تماشا کنند.


وی بر شناخت زبان مخاطب از سوی کارگردانان تأکید کرد و افزود: اگر کارگردانان زبان مخاطبان را بشناسند، قطعا هم کیفیت کار انها ارتقا خواهد یافت و هم بهتر می توانند مخاطبان خود را به سمت آثار نمایشی جذب کنند.


این پیشکسوت تئاتر در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اینکه تئاتر کودک و نوجوان با استانداردهای بین المللی همخوانی ندارد، گفت: تئاتر کودک و نوجوان امروز ما با تئاترهایی که برای همین قشر در سایر کشورها تولید می شود، متفاوت است و بسیار از اصول در تولیدات داخلی رعایت نمی شود.


وی توان کار و سرمایه را دو زیرساخت اصلی تولید نمایش عنوان کرد و افزود: مسائل مالی در تولید یک اثر فاخر نمایشی بسیار دخیل است و سرمایه ملی در این زمینه می تواند به یک اثر کیفیت بالایی ببخشد.


کارگردان گیلانی از روی صحنه بردن یکی از آیین‌های سنتی گیلان خبر داد


مریم مهدی پور کارگردان و بازیگر گیلانی گفت: علاوه بر جشنواره کودک در حال برنمامه ریزی برای اجرای یک نمایش خیابانی آیینی هستیم. سال آینده در جشنواره آئینی سنتی با نمایشی درباره یکی از سنت های گیلان به عنوان بازیگر به کارگردانی همسرم محمدرضا جعفری حضور خواهم داشت.


مهدی پور که با نمایش چرا بارون نمیاد به عنوان نویسنده و‌کارگردان در بخش خیابانی بیست و سومین جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان حضور دارد ، به ستاد خبری این جشنواره گفت: این نمایش سنتی گیلان درباره یک رسم دیرینه است. زمانی که‌ چوپان یک گله را به کوهستان می برد، همه اهالی او و‌گله اش و‌سگ‌ نگهبانش که برای مبارزه با گرگ ها نوع خاصی پرورش داده شده است را همراهی می کنند.


مهدی پور در ادامه با اشاره به نمایش چرا بارون نمیاد گفت: این‌نمایش درباره دختری به نام تی تی است که درختی را از مادر بزرگش به یادگار دارد و گمان می کند که فقط بی آبی باعث خشک شدن درخت می شود اما در نمایش نشان می دهیم که عوامل دیگری نیز همچون آتشسوزی میز باعث خشکی و آزار درخت می شود.


وی در پایان خاطر نشان کرد: در جشنواره های بسیاری شرکت کردم و به نظرم جشنواره تئاتر کودک و نوجوان جشنواره معتبر و مهمی است.


حمیدرضا رنجکش از تولید آثاری برای نوجوانان گفت


حمیدرضا رنجکش کارگردان تئاتر از تولید تئاترهایی برای نوجوانان خبر داد.


وی که با نمایش کابوس همراه در بیست و سومین جشنواره بین‌المللی تئاتر کودک و نوجوان همدان حضور دارد، در گفتگو ‌با ستاد خبری جشنواره تصریح کرد: نمایش سوپ شیر را در مرحله آماده سازی دارم که قرار است، در اصفهان روی صحنه برود.


هم چنین نمایشی با موضوع انتظارات متقابل نوجوانان و اولیا را در مدارس اجرا خواهیم کرد.


وی درباره نمایش کابوس همراه نیز گفت: این نمایش درباره تلفن‌همراه و‌آسیب های آن برای قشر نوجوان است.


رنجکش در پاسخ به این سوال که آیا اجرای این نمایش در جشنواره با اجرای عمومی آن تفاوت خواهد داشت، گفت: در اجرای عمومی سعی کردیم ، بار طنز نمایش زیاد باشد اما در جشنواره تلاش می کنیم تا نمایش فقط درباره نوجوانان نباشد بلکه برای این قشر هم باشد.


وی در پایان با اشاره به اینکه جشنواره کودک ، رویداد خوب و منظمی است ،خاطر نشان کرد: من فرهنگی هستم و در تمام مقاطع تحصیلی تدریس کرده ام. قشر نوجوان را خوب می شناسم و به همین دلیل این آثار را برای آنها تولید می کنم.



انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب