دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

دردسرهای غیرمترقبه حجت‌الله ایوبی

مشکلات یکی‌یکی از راه می‌رسد تا رئیس سازمان سینمایی روزهای سختی را پشت ‌سر بگذارد. مشکلات یکی، دو تا هم نیست. با نزدیک شدن به روزهای برگزاری جشنواره فیلم فجر در ‌سال ٩٥ اتفاقات ریز و درشت از راه می‌رسد و کاری می‌کند دو ماه باقیمانده تا برگزاری مهم‌ترین جشنواره سینمایی ایران به کُندی سپری شود.
کد خبر : 140260

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا به نقل از شهروند، در بحبوحه برگزاری جشنواره سینما‌حقیقت که حالا بعد از ١٠‌سال جای خودش را در میان مستندسازان و علاقه‌مندان به این ژانر از سینما باز کرده، تأیید خبر دستگیری نماینده جشنواره سینمایی برلین در فرودگاه امام‌خمینی(ره)، معاونت سینمایی وزارت ارشاد را نگران کرد.



دو هفته قبل بود که خبر رسید نماینده جشنواره برلین در ایران دستگیر شده است. بعد از انتشار خبر بازداشت لوییکه، برخی رسانه‌ها گفتند به دلیل مشکلاتی که برای نوش‌آفرین دستوری، مترجم او به وجود آمده بود، لوییکه از سوار شدن به هواپیما ممانعت کرد. اما به‌تازگی عباس جعفری دولت‌آبادی، دادستان تهران درباره این مسأله اظهارنظر کرده است.
دادستان تهران در نشست خبری خود، اطلاعات جدیدتری در مورد بازداشت نماینده جشنواره برلین در فرودگاه امام‌خمینی(ره) ارایه کرد و گفت: «اخیرا خانمی به نام آن‌که لوییکه وارد کشور شده و پس از ارتباط‌گیری با برخی محکومان فتنه، با به همراه داشتن بیش از ٦٠ فیلم زیرزمینی و غیرمجاز قصد خروج از کشور را داشت که هنگام خروج دستگیر شد.»
در همین رابطه، حجت‌الله ایوبی، رئیس سازمان سینمایی درباره حرف‌های دادستان تهران به خبرگزاری فارس گفت: «خانم لوییکه بیش از ۱۲‌سال است که به ایران رفت‌و‌آمد می‌کند و امسال نخستین سالی نیست که او به ایران آمده و فیلم‌هایی را برای جشنواره برلین دیده و انتخاب کرده است. برخی از رسانه‌ها به‌گونه‌ای برخورد می‌کنند که گویا نخستین‌بار است که به ایران سفر کرده است.»
او در مورد غیرمجاز بودن فیلم‌ها هم گفته: «ما هم در انتظار لیست فیلم‌های توقیف شده در چمدان خانم لوییکه هستیم؛ به محض اعلام فیلم‌ها تعداد مجاز و غیرمجاز بودن آنها مشخص خواهد شد. نکته حایز اهمیت این‌که هر فیلمی که مجوز نمایش از وزارت ارشاد نداشته باشد در هر کشوری نمایش داده شود غیرقانونی است و طبعا با آن برخورد خواهد شد.»
مشکلات و چالش‌های سازمان سینمایی به همین یک مورد که تاثیرات منفی بر ارتباط سینماگران ایرانی با عرصه بین‌المللی دارد، ختم نمی‌شود. بخش دیگری از این چالش‌ها به وجود تفاوت فاحش میان انتظارات سازمان سینمایی و سهمی که دولت در لایحه بودجه‌ سال ٩٦ برای این سازمان مشخص کرده، بازمی‌گردد.
کمبود بودجه سازمان سینمایی در چند‌سال اخیر به یکی از مسائلی تبدیل شده که گلایه‌های هر دو طیف مدیران سینمایی را به همراه داشته است.
با تقدیم لایحه بودجه ٩٦ و انتشار متن آن، مشخص شد که برخلاف سازمان صداوسیما که‌ سال آینده با افزایش بودجه ٢٦٣‌میلیارد تومانی روبه‌رو خواهد شد و رقم کلی بودجه آن به ١٥٩٨‌میلیارد و ٦٥٠‌میلیون تومان می‌رسد، دولت برای سازمان سینمایی تنها ٥٠‌میلیارد تومان به‌عنوان افزایش بودجه در نظر گرفته است. آن هم درحالی‌که ‌سال جدید سینمای ایران با افزایش چشمگیر مخاطبان روبه‌رو بوده و بیش از هر زمان دیگری نیازمند اختصاص بودجه مناسب برای تقویت زیرساخت‌ها و حفظ این افزایش مخاطبان است.
حجت‌الله ایوبی با حضور در پردیس چارسو، محل برگزاری جشنواره «سینماحقیقت» نسبت به بودجه اختصاص‌یافته به سازمان سینمایی برای‌ سال آینده واکنش نسبتا محتاطانه‌ای نشان داده و گفته:...«پیشنهاد ما برای بودجه ‌سال آینده سینما فکر می‌کنم حدود ۳۵۰‌میلیارد تومان بود. با این حال برای همین میزان هم تشکر می‌کنم چون وضع دولت را کاملا درک می‌کنیم.» بودجه کل سازمان سینمایی برای ‌سال ٩٦ درحالی به رقم ٢٠٠‌میلیارد تومانی رسیده که رقم افزایشی بودجه سازمان صداوسیما برای ‌سال آینده ٢٦٣‌میلیارد تومان است.
او در گفت‌وگویی هم که با ایسنا داشته در پاسخ به این‌که آیا با این بودجه می‌توان انتظار داشت که مسأله ساختمان جدید فیلمخانه ملی ایران و انتقال به محل جدید که برای غنی‌سازی آرشیو آن سه‌میلیارد تومان در لایحه بودجه پیش‌بینی شده است، حل شود، گفت: فیلمخانه ملی سالیان ‌سال است که در این وضع فعلی باقی مانده و آیینه دق ما شده است. البته بودجه آن در اختیار سازمان سینمایی نیست، بلکه بخش بازسازی پروژه‌های نیمه‌تمام در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مسئولیت آن را برعهده دارد، اما بودجه‌هایشان آن‌قدر ناچیز است که عملا اتفاقی نمی‌افتد و در دو، سه ‌سال گذشته هم هر‌سال قرار بوده بودجه قابل توجهی تزریق شود، ولی هنوز ساختمان به‌طور کامل آماده نشده و از تجهیزات هم دور هستیم، به همین دلیل نمی‌دانم ‌سال آینده چه می‌شود و با این بودجه بعید می‌دانم کار به جایی برسد.
به نظر می‌رسد میزان بودجه سازمان سینمایی با استقبالی که مردم در‌ سال گذشته از سینما داشته‌اند، همخوانی ندارد. آن‌طور که ایوبی در بسیاری از اظهار نظرهایش گفته، اولویت او و همکارانش انجام کارهای زیربنایی است و احتمالا اهل فن می‌دانند که به سرانجام رساندن چنین کارهایی با بودجه‌های به نسبت اندک، ممکن نیست. این اتفاق ازجمله مواردی است که کار ایوبی و همکارانش را با دشواری‌های بسیاری مواجه کرده است.



انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب