دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
23 فروردين 1398 - 06:00

برجام‌بازی اصلاح‌طلبان با معیشت مردم

رسانه‌های اصلاحات در فروردین سال گذشته برای قهرمان‌سازی از نقش جهانگیری در دلار سنگ‌تمام گذاشته و وی را منجی اقتصاد ایران معرفی کردند.
کد خبر : 372791
75416.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه دولت گروه سیاسی خبرگزاری آنا، سال گذشته در 21 فروردین به‌دلیل افزایش ناگهانی قیمت دلار در بازار، هیئت دولت به‌همراهی بخشی از شورای عالی اقتصادی کشور جلسه‌ای تشکیل دادند تا روند بازار را بررسی کنند.


این جلسه که به ریاست حسن روحانی و با حضور اسحاق جهانگیری، مسعود نیلی و بخشی از کابینه اقتصادی دولت و بخش خصوصی تشکیل شده بود، بسیار جنجالی بود. به گفته‌ خود رئیس‌جمهور در این جلسه او با شنیدن نظرات اعضای مبنی بر دستوری کردن نرخ ارز تعجب کرد.


بر اساس این گزارش حسن روحانی، رئیس‌جمهور در جلسه 21 فروردین مخالف ارز دولتی بود و خودش درباره ارز گفته بود: بعد از عید زمانی که قیمت دلار نوسان پیدا کرد، همه اقتصاددانان در جلسه‌ای اعلام کردند که باید دلار تک‌نرخی شده و با چهار هزار و 200 تومان عرضه شود؛ البته شخصاً با این موضوع موافقت نداشتم اما از آنجا که همه اقتصاددانان در جلسه‌ای که حضور داشتند بر آن اجماع داشتند و اعلام کردم که با وجود اینکه قبول ندارم اما چون اجماع قبول دارد، آن را می‌پذیرم.



بعد از این جلسه اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس‌جمهور و رئیس ستاد اقتصاد مقاومتی به میان خبرنگاران حوزه دولت آمد و از تصویب ارز دولتی خبر داد. او به این موضوع اشاره کرده بود که در پنج سال اخیر میزان ارز ما خیلی بیش از نیاز بوده و در برخی از سال‌ها تا ۱۵ الی ۲۰ میلیارد، اضافه بر ارز مورد نیاز برای نیازهای ضروری اقتصاد، واردات کالا و واردات خدمات ارز داشته‌ایم.


گفتنی است، اسحاق جهانگیری در جمع خبرنگاران همه را غافلگیر کرده و اعلام کرد در جلسه اقتصادی به ریاست روحانی، تصمیم گرفتیم که نرخ دلار از فردا برای تمام فعالان اقتصادی و برای رفع همه نیازهای قانونی و اداری آنان، نیازهای خدماتی مسافران، دانشجویان، محققان و دانشمندانی که برای کارهای تحقیقاتی خود به ارز نیاز دارند، ۴۲۰۰ تومان باشد و با این عدد و رقم، به همه نیازهای ارزی کشور از طریق بانک مرکزی و صرافی‌ها و بانک‌های تحت کنترل بانک مرکزی پاسخ داده خواهد شد و تأکید کرد که دیگر هیچ نرخ ارزی با قیمت‌های دیگری را به رسمیت نمی‌شناسیم.


این موضوع سبب شد تا روزنامه‌های زنجیره‌ای اصلاح‌طلب و مایل به حزب کارگزاران سازندگی به‌شدت برای جهانگیری رپرتاژ  رفته و وی را در حد یک سوپرمن برای نجات اقتصاد ایران معرفی کنند. روزنامه اصلاح‌طلب قانون در نشر فردا صبح خود با آوردن کاریکاتوری قهرمانانه از جهانگیری وی را سوپرمن ثبات در بازار ارز و دلار معرفی کرد.



یکی دیگر از روزنامه‌هایی که با زرق و برق بسیار زیادی به این تصمیم دولت واکنش نشان داد، کارگزاران سازندگی بود. در شماره این روزنامه با تیتر درشت آمده بود «بازگشت جهانگیری». این روزنامه اصلاح‌طلب در عکس تصویری خود معاون اول رئیس‌جمهور را منجی اقتصاد ایران معرفی کرده بود و در گزارشی تحلیلی به این موضوع اشاره کرد که با قرار گرفتن جهانگیری در رأس تصمیمات برای مدیریت ارز و دلار دیگر دلار سرکوب می‌شود.


روزنامه شرق هم در سرمقاله خود به تصمیم جهانگیری اشاره کرد و این قول را به مخاطبان خود داد که با آمدن معاون اول رئیس‌جمهور دیگر ارز تک‌نرخی باید در بازار وجود داشته باشد، که بعد از این ایام هم دلار تک‌نرخی به تاریخ پیوست.



روزنامه اصلاح‌طلب اعتماد به مدیرمسئولی الیاس حضرتی، نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی تیتری برای تعریف و تمجید از جهانگیری تحت عنوان خودمانی «بازگشت اسحاق» زد و با آب و تابی عجیب کار دلار و بالا رفتن قیمت‌ها را تمام شده دانست.


در نهایت این بازی سیاسی اصلاح‌طلبان که یک بار در برجام رخ  داده بود هیچ نتیجه‌ای نداشت. مردم که سابقه دادن وعده‌های زیبا و فریبا را از دولت و اصلاح‌طلبان در سال 92 و 96 خورده بودند، هیچ اثری نیافته و روال زندگی و معیشتی مردم روزبه‌روز بدتر شد. چنان بازار ارز و قیمت‌ها در کشور بالا رفت که حتی همتی، رئیس بانک مرکزی بعد از روی کارآمدنش این نحوه قیمت‌گذاری را کاملاً رد شده دانست و خواستار اصلاح آن شد.



اما نگاه اصلاح‌طلبان از سال اول به دولت روحانی نوعی «رحم اجاره‌ای» بود که باید سبب شود تا آنها سر کار بیایند. این همان روایتی بود که سعید حجاریان تحت عنوان عبور از نرمالیزاسیون به دموکراتیزاسیون از آن یاد می‌کرد.


بعدها با اینکه به گفته‌ای کارشناسان میلیاردها دلار از ارز دولتی کشور از بین رفت، جهانگیری در نشستی اعلام کرده بود هیچ اختیاری در دولت ندارد و حتی نمی‌تواند منشی خود را هم عوض کند و این در صورتی است که نقش وی به‌‌عنوان معاون اول رئیس‌جمهور و رهبری بسیاری از نهادها و ستادهای اقتصادی پررنگ و مشخص است.


انتهای پیام/4122/4082/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب