دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

شب اول «آخر بازی»/ مسعود دلخواه: نه به دنبال دشمن تراشی هستیم و نه باندبازی

نمایش «آخر بازی» شب گذشته 14 آذرماه نوشته ساموئل بکت به کارگردانی محمد مهدی شاهی در میان استقبال خوب مخاطبان اجراهایش را آغاز کرد.
کد خبر : 139822

به گزارش گروه فرهنگی آنا و به نقل از روابط عمومی مرکز تئاتر مولوی، در مراسم افتتاح این نمایش که در حضور هنرمندان، اصحاب رسانه و مخاطبان برگزار شد، امیرحسین حریری رئیس مرکز تئاتر مولوی ضمن خوش آمد به مخاطبان و گروه اجرایی نمایش «آخر بازی» گفت: متون نمایشی نویسنده برجسته معاصر ساموئل بکت همواره مورد اقبال جامعه دانشگاهی بوده است.


وی با برشمردن ویژگی های ساختاری و محتوایی آثار نویسندگان ابزورد افزود: نوع جهان بینی و بدعت های فرمی در آثار بکت انتخاب خوبی برای اجراهای تامل برانگیز در حوزه تئاتر دانشگاهی است.


حریری با اشاره به تلاش چندماهه گروه نمایشی این اجرا عنوان کرد: طرح دغدغه های مهم اجتماعی و اخلاقی با رسالت و ماهیت جریان تئاتر دانشگاهی در گروه های منتخبِ شورای هنری تئاتر مولوی مورد تاکید بوده است و ارزیابی های موشکافانه و چندباره ی این شورا در میان انبوه بسیار زیادِ درخواست های اجرایی، جای قدردانی دارد.


در ادامه مسعود دلخواه مدرس دانشگاه، بازیگر و کارگردان تئاتر که به عنوان میهمان ویژه جهت افتتاح نمایش آخر بازی در این مراسم حضور یافته بود گفت: صحبت های من امشب به دو حوزه مرتبط است.


این استاد دانشگاه ضمن اشاره به حضور خود در شورای هنری مرکز تئاتر مولوی گفت: قضاوت کردن کار سهل و ممتنعی است اما وجدان عامل مهمی در قضاوت است.


کارگردان نمایش «بیگانه» افزود: ما در شورای هنری این مجموعه ی دانشگاهی و تئاتری در انتخاب آثار نه بدنبال دشمن تراشی هستیم و نه باندبازی.


دلخواه با اشاره با شناخت قبلی بسیاری از عوامل اجرایی نمایش های منتخب و رد شده در فرایند بازبینی های این شورا چه در محیط دانشگاهی و چه کاری عنوان کرد: طبعا هیچ نمایشی برای همگان مورد تائید و تحسین نیست و بنابراین اگر به برخی انتخاب های ما خرده وارد است، طبیعی است اما نکته ی حائز اهمیت در خصوص کسانی که آثارشان در الویت انتخابهای ما طی سال گذشته نبوده است این است که شاید به دلایل فنی و کیفی ما به نمایش دیگری امتیاز بهتری داده ایم و این هم به هیچ عنوان به مثابه ی بی کیفیت بودن تمام نمایش های مردود شده نیست.


این بازیگر تئاتر به استانداردهای کیفی مجموعه تئاتر مولوی اشاره کرد و گفت: اجرا در تئاتر مولوی برای همگان خوشایند است و طبیعی است که با توجه به جایگاه دانشگاهی آن درخواست های متعددی از نسل های مختلف تئاتری به این سالن سرازیر شود، حالا باید از میان سیل متقاضیان دست به انتخاب زد. قضاوت عادلانه و منصفانه اینجا به کار می آید که وضعیت کلی تئاتر دانشگاهی را دریابیم نه صرفا یک اثر شخصی را، حتی اگر اثر ما به نظر خودمان بالاترین کیفیت ها را داشته باشد.


دلخواه به سه نمایش در حال اجرای این مجموعه پرداخت و گفت: نمایش "فاستوس" کار فرشاد منظوفی نیا که از اساتید دانشگاهی است در حوزه ی متن، قائم به خلق است و نگاهی نو به اساطیر دارد که توسط یک نویسنده داخلی به نگارش درآمده است، نمایش سه خواهر کار مرتضی اسماعیل کاشی اثری است که با نگاهی شخصی و برداشتی آزاد به یک نمایشنامه ی مطرح روسی روی صحنه می رود و نمایش آخر بازی نمایشی کاملا وفادار به متن اصلی نوشته ساموئل بکت است و چیدمان این گوناگونی هنری مسائلی است که ما در شورای هنری به آن می پردازیم تا آثار در کنار یکدیگر، حق انتخاب برای مخاطب قائل شوند.



در پایان این مراسم، محمدمهدی شاهی ضمن تقدیر و تشکر از هنرمندان و گروه اجرایی اثرش با اهداء لوح یادبود از دکتر مسعود دلخواه قدردانی کرد، همچنین شال نمادین مرکز تئاتر مولوی توسط دکتر مسعود دلخواه به وی اهداء شد.


لوریس چکناواریان، هوشنگ قوانلو، سیاوش چراغی پور، رضا ثروتی، یارتا یاران، مرتضی اسماعیل کاشی و... از هنرمندان حاضر در این مراسم بودند.


«آخر بازی»، هر شب ساعت 19:30 با مدت زمان 90 دقیقه در سالن کوچک تئاتر مولوی به صحنه می‌رود.


انتهای پیام/

برچسب ها: مسعود دلخواه
ارسال نظر
هلدینگ شایسته