معرفی برگزیدگان سومین سوگواره خمسه/ علی اصغر خسروی دبیر چهارمین سوگواره شد
به گزارش خبرنگار فرهنگی آنا، محمود صلاحی با معرفی علی اصغر خسروی به عنوان دبیر چهارمین سوگواره هنرهای نمایشی و آیینهای مذهبی خمسه، گفت: «سومین دوره سوگواره خمسه به نحو احسن کار خود را آغاز کرد و در کنار شهدای مدافع حرم با حضور بهترین هنرمندان کشور برگزار شد. هنرمندانی که در این سوگواره همکاری کردند هنرمندان متعهدی هستند که به تنها اطلاعیه ما توجه داشتند. این هنرمندان برای اجرای آثارشان در سوگواره روزها و هفتهها تمرین و کار کردند تا بتوانند نمایشهایشان را طی 22 روز در سالنها و مکانهای تعیینشده اجرا کنند. این حرکت هنرمندان نشاندهنده تعهد آنها به مبانی دینی و جوانمردیهای بهترین فرزندان این ملت است.»
استقبال هنرمندان برای اجرا و مخاطبان برای بازدید از نمایشها
وی اضافه کرد: «هنرمندان با هنرشان و نویسندگان با قلمشان ارادت خود را نسبت به شهدای مدافع حرم ابراز کردند و من نمیدانم با چه زبانی میتوان از شما تشکر کرد. ای کاش میشد که گوشهای از این نمایشها را صداوسیما به مردم میرساند.»
رئیس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تصریح کرد: «استقبال قابل توجه مردم از آثار نمایشی این سوگواره بیانگر این است که هم مردم اهل دیدن نمایشهای خوب هستند و هم هنرمندان ما اهل ارائه آثار باکیفیت هستند.»
وی سپس خطاب به علی مرادخانی بیان کرد: «این امر وظیفه ما را به عنوان مدیران فرهنگی و هنری سختتر میکند. من در مدت دو سالی که در سازمان فرهنگی هنری شهرداری مشغول به فعالیت هستم صحنههایی را دیدم که موجب رغبت من در ارتباط با ارائه هنرهای خوب از سوی هنرمنداننمان بود.»
سالنهای نمایشی نباید حتی برای یک شب هم تعطیل شوند
صلاحی با تاکید بر اینکه ما باید زمینه گسترش ارائه آثار با کیفیت را فراهم کنیم تصریح کرد: «پیش از این در دوماه محرم و صفر سالنهای نمایشی تعطیل میشد و در این ایام هم هنرمندان از اجرای نمایش محروم میشدند و هم مخاطبان نمیتوانستد نمایشها را به تماشا بنشینند، در حالی که ما توانستیم بری ادای دین به شهدا نمایشهای آیینی و دینی را به اجرا رسانیم. سالنهای نمایشی نباید حتی برای یک شب هم تعطیل شوند. ما باید تناسب با ایام آثار نمایشی را به مخاطبان ارائه کنیم.»
وی در ادامه سخنانش از بهرهبرداری دو پردیس بزرگ تئاتر تهران و صبا در ماه آینده اظهار امیدواری کرد و افزود: «امیدوارم این سالنها با نمایشهای ارزشمند و استقبال پرشور مردم همواره از اجراهای متعدد پر شود. انتظارم این است که کار با توسعه کمی و کیفی ادامه یابد اگرچه امسال نسبت به سال گذشته کارها از رونق بهتری برخوردار بودهاند.»
صلاحی همچنین تاکید کرد: «حضور هنرمندان بهخصوص جوانان که زیر نظر پیشکسوتان کار میکنند، برای ما مغتنم است. ما معتقد هستیم که مضامینی چون اخلاقیات اجتماعی، سبک زندگی و همچنین وفای به عهد باید از طریق هنر مطرح شوند چراکه این روش بسیارماندگارتر است.»
رئیس سازمان فرهنگی هنری شهرداری در پایان سخنانش همچنین در خصوص راهاندازی هرچه زودتر سالن نمایشی در باغ کتاب تهران در عباسآباد اظهار امیدوارری کرد.
در بخش دیگر آیین اختتامیه سومین سوگواره هنرهای نمایشی و آیینهای مذهبی خمسه علی اصغر خسروی دبیر سومین دوره سوگواره هنرهای نمایشی و آیینهای مذهبی خمسه گفت: «در این دوره 73 اجرا از بخشهای مختلف در 22 فضای نمایشی از جمله سالن نمایش، مساجد، فرهنگسراها و میادین اصلی را در طی 24 روز شاهد بودیم که قطعا این امکان بدون همکاری محمدباقر قالیباف شهردار تهران، رئیس سازمان فرهنگی هنری شهرداری و معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی میسر نمیشد.»
وی در ادامه سخنانش از مهدی شفیعی مدیر کل مرکز هنرهای نمایشی، محسن مومنی شریف رئیس حوزه هنری، مدیر سازمان اوج بخاطر همکاری در برگزاری این سوگواره تشکر کرد.
دبیر سومین دوره سوگواره هنرهای نمایشی و آیینهای مذهبی خمسه همچنین عنوان کرد: «اگر از اجراهای خوب و استقبال مخاطبان و مقایسه دورههای برگزاری پیشین و همچنین مقایسه کیفیت آثار در این دووره با دورههای پیشین بگذریم نمیتوان از این نکته گذشت که موضوع مدافعان حرم تا چه میزان در دل هنرمندان جا باز کرده و باعث خلق آثار جدید و حائز اهمیت شده است.»
وی افزود: «هنرمند متعهد تئاتر به حرمت سوگواره با لباس احرام کوشید و تا روایتگر عاشقی مدافعان حرم باشد.»
سوگواره خمسه توانست مبنای فعالیت هنری را در مسجد بنا کند
خسروی بیان کرد: «سوگواره هنرهای نمایشی و آیینهای مذهبی خمسه نقش و روح فراموش شده را مدنظر قرار داد تا مبنای فعالیت هنری را در مسجد بنا کند و هنر شریف را با معنوییت همراه کند و پالایش روح تعالی یابد.»
وی ادامه داد: «آیین افتتاح این دوره سوگواره خمسه با کسب رخصت به واسطه حضور برمزار شهدای مدافع حرم آغاز شد و امروز نیز پرونده سومین دوره را با یاد این عزیزان به پایان میرسانیم تا مورد عنایت خمسه آلعبا قرار گیریم.»
در ادامه این مراسم با پخش نماهنگی از سعید کشن فلاح از خانواده این هنرمند پیشکسوت به پاس سالها فعالیت در حوزه نمایش کشور تقدیر به عمل آمد.
در بخش بعدی این مراسم، برگزیدگان سومین دوره سوگواره خمسه بدین شرح معرفی شدند:
دبیر سوگواره هنرهای نمایشی وآیین های مذهبی خمسه اهدا لوح تقدیر و هدیه نقدی از مرتضی اسدی مرام از استان کرمانشاه، حسن بصیری از شهرستان دماوند، یاسر محمودی از استان مازندران، امیر عباسی فر از استان البرز، یوسف شاه حسینی از استان اراک، احمد صدقی از شهرستان بهارستان و بهمن صادق حسنی ازشهرستان لاهیجان به عنوان منتخبین گروه های(آیینی و تعزیه) تقدیر به عمل آورد.
در بخش تقدیر از کارگردان های بخش(مهمان) احمد مایل کارگردان نمایش «محال هم ممکن است»، سامان ناصریکارگردان نمایش «آتش خود بر افروخته وهب»، حسین ربیعی کارگردان نمایش «با من پرواز کن»، میثم مرادی کارگردان نمایش «برزیلیا»، سید امیر حسینی کارگردان نمایش «ما سه نفر بودیم»، سید محمد رضا حسینی کارگردان نمایش «مردی که از اصب افتاد» وسمانه حبیب پورکارگردان نمایش «دو وجب از بهشت» مورد تقدیر قرار گرفتند.
در بخش(ویژه)سومین سوگواره هنرهای نمایشی و آیین های مذهبی خمسه رضا صابری کارگردان نمایش «تهران چهار راه سیروس»، حسین عالم بخش کارگردان نمایش «خاتون»، سامان خلیلیان کارگردان نمایش «عاشورا بود عاشورا هست»، گروه نمایشی حر به سرپرستی رحمت امینی (تولید مشترک هنرمندان ایران وافغانستان)، سید علی موسویان کارگردان نمایش «عاشقانه ای برای عباس» ، مهرداد مهرابی کارگردان نمایش «عطش خورشید» و ابراهیم آبادی کارگردان نمایش «غصه ها قصه شدند» مورد تقدیر قرار گرفتند.
بخش مسابقه نمایشنامه نویسی
جایزه سوم به صورت مشترک به هادی حوری و مهدی معبودی برای نگارش نمایشنامه های «سیاه مثل خون» و «مردی که از اصب افتاد»، جایزه دوم به علی میرزا عمادی برای نگارش نمایشنامه «اندراحوالات کرامات یک مرد» و جایزه نخست هیأت داوران به پدید آورنده نمایشنامه «چند روایت معتبر در باره مرگ حورا» مرجان موسی نژاد اهدا شد.
در این مراسم اعلام شد که آثار برگزیده توسط سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران به چاپ خواهد رسید . همچنین جوایز این بخش توسط سازمان هنری رسانه ای اوج تقدیم هنرمندان شده است.
بخش تئاتر مسجد
سوگواره هنرهای نمایشی خمسه از رضا امینی کارگردان نمایش «مدافعان عشق»، مصطفی بیات کارگردان نمایش «ام الهلال»، محمد رحمانی کارگردان نمایش «شبیه پدر»، آرش عاشور پور کارگردان نمایش «پهلوان»، رضا قبادی کارگردان نمایش «شبی که دلم شکست»، روح الله شکروی کارگردان نمایش «دست های سرخ»، وحید احمد هوشمند کارگردان نمایش «خاک پای مسافر» به عنوان گروه های منتخب تئاتر مسجد تجلیل به عمل آورد.
بخش ویژه مدافعان حرم
هیأت داروان جایزه موسیقی را به علی سینا رضانیان آهنگ ساز نمایش «حانیه» تقدیم کرد.
هیأت داوران همچنین جایزه طراحی صحنه را نیز به وحیدنفر و شقایق فتحی طراحان صحنه نمایش «یکی ازآن همه» و «خوب، بد، زشت» اعطا کردند.
جایزه سوم بازیگری زن نیز به پری بارانی بازیگر نمایش «هناسه»، جایزه دوم به سپیده پهلوان زاده بازیگر نمایش «آسمان برای تو می بارد» و جایزه اول به نسسا اصلانی بازیگر نمایش «بهشت حکیم الله» اهدا کرد. .
در جایزه بازیگری مرد هیأت داوران ضمن تقدیر از بازی منوچهر علپور برای بازی در نمایش «آسمان برای تو می بارد»، جایزه سوم را به محمد علی حسینی بازیگر نمایش «آسمان برای تو می بارد»، جایزه دوم را به ابوالفضل حاج علی خانی بازیگر نمایش «خوب ، بد ، زشت» و جایزه اول را به حسین شفیعی بازیگر نمایش «یکی از آن همه» اهدا کرد.
در کارگردانی نیز ضمن تقدیر از شقایق فتحی برای نمایش «خوب بد زشت» جایزه برگزیده به خسرو امیری کارگردان نمایش «بهشت حکیم الله» اختصاص یافت.
جایزه نمایشنامه نویسی نیز به نویسنده «بهشت حکیم الله» خسرو امیری اختصاص یافت. همچنین جایزه برگزیده این بخش به وحید نفر نویسنده نمایش «یکی از آن همه» اعطا شد.
بخش مسابقه تئاترخیابانی
جایزه بخش موسیقی به احمد جعفری و محمد اسلامی آهنگسازان نمایش «نامهای که هرگز نوشته نشد» اهدا شد.
جایزه طراح صحنه نیز به علی نوریان طراح نمایش «داعش خوانی» وجایزه برگزیده این بخش به پژمان شاهوردی برای طراحی صحنه نمایش «منم باید برم» اهدا شد.
در بازیگری زن جایزه سوم به دلارام ترکی بازیگر نمایش «این خاک جای پوتین نیست»، جایزه دوم به مارال ایزد بخش بازیگر نمایش «نذرعمه زینب» و جایزه برگزیده به نرگس خاک کار کارگردان نمایش «رونوشتی از بهشت» اختصاص یافت.
در بازیگری مرد ضمن تقدیر ازمرتضی وکیلیان و محمد باقر صفا نور جایزه سوم به احمد صمیمی بازیگر نمایش «خاطره مشترک»، جایزه دوم به امین وحیدی پور بازیگر نمایش «خاطره مشترک» و جایزه نخست به مصطفی کولیوندی بازیگر نمایش »رونوشتی از بهشت» اعطا شد.
در بخش طرح و ایده جایزه سوم به مسعود براهیمی برای طرح و ایده نمایش «این خاک جای پوتین نیست»، جایزه دوم به حامد زارعان برای طرح و ایده نمایش «نامه ای که هرگز نوشته نشد» و جایزه نخست به هما پریسان برای طرح و ایده نمایش «خاطره مشترک» تقدیم شد.
در کارگردانی جایزه سوم به آقای علی نوریان کارگردان نمایش «داعش خوانی»، جایزه دوم به پژمان شاهوردی کارگردان نمایش «من باید برم» و جایزه نخست به مهدی حبیبی کارگردان نمایش «رونوشتی از بهشت» اهدا شد.
همچنین جایزه ویژه به ابوالفضل همراه کارگردان نمایش «فصل شیدایی» و فاطمه رادمنش کارگردان نمایش «پرندگان» اختصاص یافت.
بخش مسابقه صحنه ای
در بخش طراحی صحنه مسابقه صحنهای پوریا اخوان طراح صحنه نمایش «آبی گونه» مورد تقیر قرار گرفت. همچنین جایزه برتر به وحید لاری طراح صحنه نمایش «فراموشی» اهدا شد.
در نمایشنامه نویسی جایزه سوم به سید علی موسویان نویسنده نمایش «فراموشی»، جایزه دوم به رضا صابری نویسنده نمایش «کربلا بی شمر» و جایزه اول به اصغر گروسی نویسنده نمایش «شیدایی» تقدیم شد.
در کارگردانی جایزه سوم به سینا نصرالهی کارگردان نمایش «آبی گونه»، جایزه دوم به محمد زوار بیریا کارگردان نمایش «فراموشی» و جایزه نخست به اصغر گروسی کارگردان نمایش «شیدایی» اعطا شد.
در بازیگری مرد جایزه سوم محمد زوار بی ریا و اصغر گروسی به خاطر بازی در نمایشهای «فراموشی» و «شیدایی» و جایزه دوم به هادی قمیشی بازیگر نمایش «باران گرفت» وجایزه نخست به آرش عسگر زاده بازیگر نمایش «شیدایی» اهدا شد.
در بازیگری زن جایزه سوم به زارا مولایی و شادی امیری بازیگران نمایش «سبز سپید سرخ»، جایزه دوم به مهناز میرزایی بازیگر نمایش «سمنو» و جایزه نخست به فاطمه امینی بازیگر نمایش «سبز سپید سرخ» اهدا شد.
مهرداد رایانی مخصوص، شهرام کرمی، شهرام گیل آبادی، جعفر دهقان ، جلیل فرجاد، حسین مسافر آستانه، داوود فتحعلی بیگی، داریوش اسدزاده، کیوان نخعی، رضا صابری، امید زندگانی، اسماعیل سلطانیان، امیر دژاکام، فرهاد بشارتی، سعید اسماعیلی، مرتضی اسدی مرام، احمد نجفی، رضا بنفشهخواه، جهانبخش سلطانیو اردلان شجاع کاوه از جمله افرادی بودند که در این مراسم حضور داشتند.
انتهای پیام/