رشد 37 درصدی صادرات از منطقه ویژه پارس
به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی آنا، مهدی یوسفی مدیرعامل منطقه ویژه انرژی پارس در نشست خبری با بیان این مطلب ادامه داد: صادرات منطقه در 7 ماهه امسال حدود 20 میلیون تن بوده که با ارزش 9 میلیارد دلاری صورت گرفته است. این در حالی است که کل صادرات در سال 93 21 میلیون تن و در سال 94، 24/5 میلیون تن بوده است.
وی ادامه داد: وقتی صادرات افزایش پیدا میکند، معنایش افزایش تولید میعانات و افتتاح فازهای جدید و همچنین افزایش تولید محصولات جدید پتروشیمی است.
به گفته یوسفی صادرات از این منطقه شامل میعانات گازی و محصولات پتروشیمی است که هر کدام از آنها به ترتیب افزایشی 65 درصدی و 18 درصدی را نشان میدهد.
یوسفی ادامه داد: با وجود آن که رشد میعانات گازی از پتروشیمیها بیشتر بوده اما سهم درآمدی صادرات محصولات پتروشیمی بیشتر است به شکلی که پتروشیمیها 5 میلیارد دلار در 7 ماه صادرات داشتهاند در حالی که سهم میعانات گازی 4 میلیارد دلار بود.
وی در خصوص عدم وجود مدیریتی واحد برای مقابله با بحران در منطقه انرژی پارس بعد از واگذاری شرکتها گفت: با تصمیم مشترک وزارت نفت و پدافند غیرعامل فرماندهی بحران به مدیرعامل منطقه ویژه داده شد تا دستورالعمل مدیریت را برای شرایط بحران تهیه کند.
یوسفی افزود: این مدیریت به معنای گرفتن حق مالکیت نیست بلکه فرماندهی مدیریت بحران با حفظ مالکیت شرکتها مسئولیت استفاده از تجهیزات را در شرایط خاص خواهد داشت.
وی با اشاره به سابقه 18 ساله این منطقه گفت: این منطقه برای تسهیل توسعه میدان مشترک پارس جنوبی احداث شد که شامل 2 بخش است.
یوسفی ادامه داد: بخش اول یا همان پارس 1 فازهای 1 تا 10، 15 و 16، 17 و 18 و 20 و 21 را در خود جای داده همچنین 31 مجتمع پتروشیمی نیز در این منطقه حاضر هستند که 15 مجتمع اکنون محصول تولید میکنند.
مدیرعامل منطقه ویژه انرژی پارس افزود: منطقه پارس 2 شامل فازهای 12، 13، 14، 19، 22،23 و 24 میشود که در کنار آن 8 مجتمع پالایشی سیراف نیز قرار دارد که قرار است توسط بخش خصوصی توسعه پیدا کند.
طرح جدید برای ساخت ساختمان منطقه ویژه در عسلویه
وی در خصوص ساختمان سابق منطقه ویژه که چند سال پیش دچار حریق شد نیز گفت: به دلیل آنکه در طراحی مجدد موارد مربوط به ایمنی باید رعایت میشد از همین رو بازسازی این ساختمان طولانی شد اما اکنون طرح جدید آماده شده و به تصویب هیات مدیره شرکت ملی نفت نیز رسیده است.
یوسفی گفت: فرودگاه خلیج فارس در عسلویه بعد از فرودگاه امام خمینی بهترین فرودگاه به لحاظ تجهیزات فنی است و امکان پذیرش یک میلیون مسافر در سال را دارد با این وجود در حال رایزنی برای جذب سرمایهگذار به منظور توسعه باند دوم و اجرای ترمینال اصلی در آن هستیم.
وی طرحهای بزرگ سرمایهگذاری در عسلویه را شامل طرحهای پالایشی سیراف، طرح بزرگ پتروپالایشی کنگان و ... دانست که در مجموع این دو طرح 4 میلیارد دلار سرمایه نیاز خواهند داشت.
یوسفی ادامه داد: در سه سال گذشته 6 پتروشیمی افتتاح شدهاند و در حوزه صنایع پایین دستی نیز که یکی از سرفصلهای اقتصاد مقاومتی است بیش از هزار هکتار زمین برای تولید محصولات نهایی اختصاص داده شده است.
وی همچنین به طرحهای غیر پتروشیمیایی مانند مجتمع آبشیرینکن و یا مجتمعهای تعمیرگاهی در عسلویه اشاره کرد که این طرحها نیز به سرمایهگذاری نیاز خواهند داشت.
کاهش 90 درصدی سوختن گاز در 10 فاز عسلویه
به گفته یوسفی در 10 فاز اول پارس جنوبی میزان سوختن گاز در فلرها طی 8 سال گذشته از 56 میلیون متر مکعب به 5 میلیون متر مکعب کاهش داشته است که نشان دهنده توجه منطقه به مسائل محیط زیستی است.
وی به هدفگذاری برای رسیدن به سهم 50 درصدی نیروهای بومی در عسلویه اشاره کرد و افزود: اکنون 61 هزار نفر نیروی شاغل در منطقه وجود دارد که از این تعداد 10 هزار نفر در مجتمعهای گازی، 20 هزار نفر در مجتمعهای پتروشیمی و 31 هزار نفر در سایر بخشها فعالیت میکنند و سهم نیروهای بومی 30 درصد است. برای افزایش این سهم با سازمان فنی و حرفهای تفاهمنامهای امضا شده تا با آموزشهای لازم این نیروها جذب بازار کار شوند.
یوسفی به موقعیت گردشگری این منطقه نیز اشاره کرد و افزود: پارک ملی نایبند، جنگلهای حرا، منطقه تاریخی سیراف، همزیستی شیعیان و سنیها در کنار هم و همچنین دهکده گردشگری در حال احداث از مهمترین ویژگیهای جذب سرمایهگذار در حوزه گردشگری است.
انتهای پیام/