دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
مدیر خطوط اصلی شرکت فاضلاب تهران:

پیشرفت ساخت تونل فاضلاب‌رو غرب تهران به 25 درصد رسید

مدیر امور نظارت خطوط اصلی شرکت فاضلاب تهران با اشاره به پیشرفت ساخت بخش‌های مختلف پروژه تونل فاضلاب‌رو غرب تهران گفت: سرعت کار‌ در ساخت کارخانه سگمنت‌سازی و حفاری مکانیزه تونل رضایتبخش بوده و در مجموع به پیشرفت 25 درصدی رسیده است.
کد خبر : 136749

به گزارش گروه اقتصادی آنا به نقل از شرکت فاضلاب تهران، «مسعودرضا ثامنی» افزود: طول کل مسیر پروژه 12کیلومتر است که در 9.6 کیلومتر آن ( با مقطع تونل) حفاری و لاینینگ با استفاده از دستگاه TBM انجام و 1200 متر از کل مسیر نیز به صورت کانال ورودی تا تصفیه خانه غربی اجرا می شود.


این مقام مسئول با اشاره به استقرار دستگاه مکانیزه حفاری TBM گفت: تاکنون 200متر از مسیر در بخش مکانیزه، حفاری و سگمنت گذاری شده و همچنین 60 درصد از کانال وروردی نیز به صورت غیرمکانیزه حفاری و اجرا شده است.


دستگاه حفاری تونل (Tunnel Boring Machine) یا تی‌بی‌ام (TBM) که با نام مول ( Mole) نیز شناخته می‌شود، دستگاهی است که برای حفاری تونل‌ها از آن استفاده می‌گردد. این دستگاه با استفاده از یک سطح مقطع مدور، قادر است در قشرهای خاکی و سنگی زمین حفاری کند. این نوع از ماشین‌آلات توانایی ایجاد حفره در هر نوع زمینی را از سنگ سخت گرفته تا ماسه دارد.


ثامنی گفت: همزمان با پیشرفت تونل مکانیزه، سگمنت‌های مورد نیاز در حال تولید است و هم اکنون نیز به مقدار کافی سگمنت تولید و دپو شده است.
مدیر امور نظارت خطوط اصلی شرکت فاضلاب تهران افزود: با تلاش شبانه روزی در این پروژه حجم خاکبرداری 130 مترمکعب در شبانه روز است که معادل جاگذاری 10 رینگ کامل سگمنت است.


وی ادامه داد: خط فاضلاب‌روی غرب با 10.8کیلومتر طول از تقاطع بزرگراه آیت الله سعیدی با خیابان جی تا ضلع جنوبی بزرگراه آزادگان و حاشیه آزادراه تهران- ساوه در حال ساخت است.


به گفته ثامنی، این خط، فاضلاب بخش عمده مناطق مرکزی و غرب تهران را به تصفیه خانه جنوب غرب انتقال می دهد و مساحتی افزون بر 20 هزار هکتار و جمعیتی معادل سه میلیون و 500 هزار نفر را تحت پوشش قرار خواهد داد.


طرح فاضلاب تهران با اهداف حفاظت از محیط زیست، ارتقای سطح بهداشت عمومی، جلوگیری از آلودگی منابع آب زیرزمینی، تبدیل هزینه های سنگین درمان به هزینه های اندک پیشگیری، از سال 1374 در گستره ای به مساحت ٧٠ هزار هکتار در مناطق ٢٢ گانه تهران و برای پوشش ١١ میلیون نفر از جمعیت این شهر به مورد اجرا درآمد.


این طرح با پیش بینی اعتباری افزون بر 200 هزار میلیارد ریال(٢٠ هزار میلیارد تومان) به قیمت سال 1392 در دست اجراست و با پایان آن بیش از ٩٠٠ هزار انشعاب فاضلاب و ٢٢ واحد تصفیه خانه اجرا می شود.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب