۲۵ درصد کشور در انتظار آبرسانی
بهگزارش گروه اقتصادی آنا به نقل از ایسنا، در حال حاضر ۵۰۰۰ روستا در سطح کشور با بحران آب مواجه هستند که بر اساس وعده های وزارت نیرو قرار است ۵۵ هزار هکتار شبکه آبیاری و زهکشی به شبکههای قبلی اضافه و ۲۰۰۰ روستا تا انتهای امسال آبرسانی شوند.
مجلس قبل ۵۰۰ میلیارد دلار از صندوق توسعه ملی برای آبرسانی روستاها درنظر گرفته بود که در اسفندماه ۱۳۹۴ این مبلغ به دست وزارت نیرو رسید و بر همان اساس پروژههای زیادی به اجرا درآمد که ۲۳۳ طرح شبکه آب و سد سازی و ۱۲۰پروژه آبرسانی تبیین شد.
این درحالی است که بر اساس آخرین آمار وزارت نیرو میزان ورودی روانآبها و جریانهای سطحی به سدهای کشور، از ابتدای سال آبی جاری در مقایسه با مدت زمان مشابه در سال گذشته، ۳۶ درصد کاهش و به یک میلیارد و ۹۴۰ میلیون مترمکعب داشته است.
حجم روانآبهای ورودی به سدهای کشور در مدت مشابه در سال قبل، سه میلیارد و ۶۰ میلیون مترمکعب تخمین زده شده و بر اساس آخرین آمار درحال حاضر تنها ۴۶ درصد مخازن سدهای کشور در سال جاری پر است، ظرفیت کل مخازن سدهای کشور در سال جاری بالغ بر ۴۹ میلیاردو ۶۰۰ میلیون متر مکعب تخمین زده شده است.
حجم مخازن سدهای کشور نیز که در سال گذشته، ۱۸ میلیارد و ۷۰۰ میلیون مترمکعب بوده که با ۲۲ درصد افزایش، در سال جاری به ۲۲ میلیارد و ۷۸۰ میلیون مترمکعب رسیده است.
همچنین آمارها نشان میدهد که میزان برداشت از سدهای کشور نیز با ۲۷ درصد افزایش نسبت به مدت مشابه در سال گذشته، از سه میلیارد و ۱۶۰ میلیون متر مکعب سال گذشته، به ۳ میلیارد و ۹۹۰ میلیون متر مکعب رسید.
طبق اعلام مسوولان هنوز حدود ۶۰۰۰ روستای کشور با تانکر آبرسانی میشوند و گرچه مدیرعامل شرکت آبوفاضلاب کشور رسالت دولت یازدهم را تامین آب تمام کشور خوانده اما هزینههای بالای تامین آب منالجمله انتقال آب و ... مانع تسریع انجام اینکار شده است با این وجود بر اساس وعده های وزارت نیرو قرار شده ۵۵ هزار هکتار شبکه آبیاری و زهکشی به شبکههای قبلی اضافه و ۲۰۰۰ روستا تا انتهای امسال آبرسانی شوند که تا امروز یک هزار و ۴۸۶ روستا از آب مناسب برخوردار شده اند.
انتهای پیام/