دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
27 آبان 1395 - 12:34

بازدید مسجدجامعی از بازارچه کتاب خیابان حاج نائب

وزیر اسبق ارشاد در مسیر کتابگردی خود به بازاچه کتاب خیابان حاج نائب رفت و از کتابفروشی‌های کامیابی، دهقان، اعتماد، کاظمی، مرتضوی، مکتب الصادق، غدیر، باقرالعلوم و رحمان محمد بازدید کرد.
کد خبر : 135288

به گزارش گروه فرهنگی آنا و به نقل از ستاد خبری هفته کتاب، احمد مسجدجامعی در گفت‌وگو با کتاب‌فروشان و ناشران مشکلات آنان را شنید و سپس به یکی از قدیمی‌ترین چاپخانه‌ها، با نام چاپخانه پیام رفت. این چاپخانه 102 سال قدمت دارد و در سال 1393 ساخته شده است.


وی در این بازدید گفت: برای اینکه این چاپخانه بسته نشود هر مشکلی هست به من اطلاع دهید و هر کاری لازم هست انجام می‌دهم.


مسجدجامعی در ادامه از کتابفروشی اسلامیه در خیابان 15 خرداد بازدید کرد. این کتابفروشی در سال 1208 توسط آقا سید محمد کتابچی تاسیس شد که در حال حاضر جلال کتابچی مدیر آن است و بیشتر کتاب‌های مرجع، حوزوی، مقتل، و حقوق مدنی را کار می‌کند.


وی گفت: این کتابفروشی از قدیمی‌ترین کتابفروشی‌هایی است که از دوران دبیرستان می‌شناسم و اولین کتابی که از اینجا خریدم و خاطره انگیز است، یک مفاتیح با جلد گل‌ومرغ و کاغذ رنگی بود که در زمان در نوع خود بی‌نظیر بود.


کتابگردی مسجد جامعی در شورای کتاب کودک


احمد مسجد جامعی، عضو شورای شهر تهران، در ادامه کتابگردی، به شورای کتاب کودک رفت. وی در ساختمان شورای کتاب کودک از بانو توران میرهادی یاد کرد و گفت: سیمای کودکانه ایشان یکی از دلایل مهم جذب شدن افراد به سمت ایشان بود، به طوری که بیشتر افراد به صورت افتخاری همکاری می‌کردند. سپس وی از بخش‌های مختلف شورای کتاب کودک بازدید کرد.


همچنین در این دیدار، نوش آفرین انصاری، دبیر شورای کتاب کودک، با اشاره به تاسیس این شورا در سال‌های پیش از انقلاب و گسترش آن پس از انقلاب در مورد کارگاه ادبیات کودک صحبت کرد و گفت: بیش از ۶۰ نفر در این کارگاه که در روزهای دوشنبه بعدازظهر برگزار می‌شود شرکت می‌کنند و این یکی از فعالیت‌های مهم شورا است.


وی همچنین درباره فرهنگنامه کودک و نوجوان صحبت کرد و افزود: این فرهنگنامه از سال ۱۳۵۸ توسط توران میرهادی شروع به کار کرد و در سال ۷۱ اولین شماره آن به ثمر رسید.


انصاری گفت: تا کنون ۱۶ جلد از فرهنگنامه منتشر شده و جلد ۱۷ و ۱۸ در دست چاپ است و بر روی جلد ۱۹ کار می‌کنیم و این یک منبع ارزشمند برای کودکان و نوجوانان و والدین و معلمان است.


در ادامه مسجد جامعی و همراهان وی به سمت ناصر خسرو برای بازدید از کتابفروشی‌های قدیمی حرکت کردند.


بازدید مسجدجامعی از قدیمی‌ترین دکه کتابفروشی تهران


قدیمی‌ترین دکه کتابفروشی تهران که در خیابان خیام، روبروی ساختمان روزنامه اطلاعات سابق قرار دارد، ایستگاه بعدی کتابگردی احمد مسجد جامعی بود.


احمد مسجد جامعی، عضو شورای شهر تهران در بازدید از قدیمی‌ترین دکه کتابفروشی تهران در خیابان خیام، گفت: این دکه‌ها خود یک ویترین است و اولویت ما باید سرمایه‌گذاری بر روی همین بخش باشد. به دلیل اینکه تولید کتاب خوب است و عرضه کتاب مشکل دارد سرمایه گذاری، بر روی این ویترین‌ها موثر خواهد بود.


وی افزود: ایجاد این دکه‌ها هزینه زیادی ندارد و همکاری شهرداری، اتحادیه ناشران و وزارت ارشاد را می‌خواهد تا این کتابفروشی‌ها در کنار خیابان‌ها دایر شوند.


قدیمی‌ترین دکه کتابفروشی تهران ۵۵ سال است که فعالیت می‌کند و کتابهای تاریخی و همچنین کتاب‌های دسته دوم را به فروش می‌رساند. پس از فوت آقای اباذری، موسس دکه کتابفروشی، حدود ۱۸ سال است که پسر وی، امیر اباذری، این دکه را اداره می کند..


عضو شورای شهر تهران، در ادامه کتابگردی خود به کتابفروشی انتشارات مروی در خیابان ناصرخسرو رفت که امروزه با نام انتشارات و کتابفروشی سعدی شناخته می‌شود.


قدمت این کتابفروشی ۴۰ سال است و موسس آن ابراهیم تقی‌پور بوده و مدیر فعلی آن سعید تقی‌پور، پسر وی است. این انتشارات بیشتر کتاب‌های مذهبی، هنری، خوشنویسی و ادبیات منتشر می‌کنند.


مسجدجامعی در ادامه مسیر در خیابان کریمخان با وزیر جدید ارشاد دیدار کرد. صالحی امیری نیز که در حال کتابگردی در خیابان کریمخان بود در دیدار با مسجدجامعی اظهار داشت: برای اینکه رسم پسندیده ای که شما پایه گذاری کردید را اجرایی کنیم، ما هم کتابگردی می کنیم و وی را از افراد خوب و فعال در حوزه کتاب و کتابخوانی معرفی کرد.


پنجشنبه ۲۷ آبان ۱۳۹۵، چهارمین روز از ایام هفته کتاب، به عنوان روز کتابگردی درنظر گرفته شده است.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب