دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

آغاز ترانزیت دریایی میان ایران و افغانستان / توسعه روابط ایران و افغانستان با ایجاد بندر خشک در میلک

استاندار سیستان و بلوچستان در دیدار با رئیس اجرایی دولت وحدت ملی افغانستان گفت: ظرفیت بندر چابهار و دسترسی به آبهای آزاد مهمترین اولویت در گسترش روابط تجاری دو کشور ایران و افغانستان است.
کد خبر : 134638

به گزارش گروه اقتصادی آنا به نقل از روابط عمومی استانداری سیستان و بلوچستان، علی اوسط هاشمی در سفر به افغانستان در دیدار با عبدالله عبدالله رئیس اجرایی دولت وحدت ملی افغانستان با اشاره به ظرفیت ها و توانمندی های سیستان و بلوچستان در زمینه مراوده های تجاری و اقتصادی با افغانستان افزود: همزمان با فرارسیدن سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی امسال مردم دو کشور شاهد سرآغاز عصری جدید در ترانزیت دریایی در چابهار خواهند بود.


وی به اشتراکات گردشگری بین دو کشور اشاره کرد و افزود: بهره گیری از ظرفیت‌های گردشگری و ایجاد تورهای مشترک گردشگری در تحکیم روابط دو کشور نقش اثرگذاری دارد.


وی ایجاد بندر مشترک خشک بین دو کشور را خواستار شد و اظهار کرد: استفاده از فرصت دریای آزاد عمان موجب رونق بخشیدن به بندر خشک می‌شود که مرز میلک سیستان و بلوچستان نقطه مناسبی برای ایجاد این بندر است.


استاندار سیستان و بلوچستان ادامه داد: با تحقق بندر خشک می‌توانیم ولایت نیمروز را به بارانداز توسعه مبادلات تجاری افغانستان و ایران تبدیل کنیم.


وی با اشاره به ارتباط خوب والیان ولایت‌های نیمروز، هرات، قندهار و فراه با مسئولان سیستان و بلوچستان خاطرنشان کرد: با تسریع در مراودات و اجرای نشست های مشترک می‌توان فصل نوینی در روابط دو کشور رقم زد.


هاشمی تاکید کرد: احیای تالاب هامون که با زندگی یک پنجم جمعیت استان گره خورده یکی از خواسته های مهم این سفر است زیرا احیای این تالاب جان تازه ای به مردمان دو سوی مرز می بخشد.


رئیس هیات اعزامی به افغانستان تسریع در احداث پل دوم مرز میلک را خواستار شد و افزود: با توجه به اهمیت مراودات تجاری و حضور موثر در توسعه تجارت از طریق بندر چابهار، احداث این پل ضرورتی انکارناپذیر است.


رئیس اجرایی دولت وحدت ملی افغانستان نیز ضمن ابراز خرسندی از دیدار مجدد طرف ایرانی، اظهار داشت: از سفر به چابهار، خاطرات خوشی برایم ماند که همواره مهمان نوازی مردم سیستان و بلوچستان را به خاطر دارم.


عبدالله عبدالله تسریع در تحقق نگاه مشترک در جهت دستیابی به اهداف پیش بینی شده را مورد تاکید قرار داد و گفت: نشست مشترک والیان مرزی دو کشور و فرماندهان مرزبانی باعث برون رفت از مشکلات مرزی خواهد شد و به رونق بخشی معیشت مرزنشینان کمک می کند.


رئیس اجرایی دولت وحدت ملی افغانستان تصریح کرد: به مدت ١٥سال از نزدیک شاهد تلاش و همراهی ایران با افغانستان بوده ام و از زحمات مسئولان ایرانی سپاسگزاریم.


استاندار سیستان و بلوچستان در ادامه سفر به افغانستان با وزیر کشور افغانستان نیز دیدار کرد و ضمن تاکید بر اهمیت افزایش مراودات مرزی گفت: بالا بردن حجم مراودات مرزی بین دو کشور موجب تغییر در روند زندگی مرزنشینان خواهد شد.


علی اوسط هاشمی حذف ویزا برای مسافران دو کشور را آرزوی دیرینه مردم دانست و افزود: تسهیل در عبور و مرور مردم و تجار دو کشور تاثیر بسزایی در روند رشد و توسعه منطقه خواهد داشت.


وزیر کشور افغانستان نیز در این دیدار از روابط حسنه و مراودات موثر در وضعیت زندگی مردم دو کشور اعلام پشتیبانی کرد و گفت: همواره مراتب تقدیر و تشکر خود را از مقامات جمهوری اسلامی ایران اعلام می داریم.


تاج محمد جاهد اظهار کرد: نقش بی بدیل سفارت ایران در افغانستان را نباید نادیده گرفت و دو کشور در مسیر توسعه اهداف مشترکی دارند.


وی ادامه داد: تعلیم، خدمات رفاهی، سلامت و آموزش از مهم ترین کمکهای ایران به مردم افغانستان در طول سالیان متمادی بوده است که سبب شده مردم افغانستان با ایران بیگانگی نداشته باشند و آنرا خانه دوم خود می پندارند.


وزیر کشور افغانستان تامین معیشت مرزنشینان را از اهداف مشترک دو دولت برشمرد و تصریح کرد: باید به این مساله مهم توجه ویژه ای داشت و افغانستان در این زمینه آمادگی هرگونه همکاری را دارد و از آن حمایت می کند.


جاهد ادامه داد: با افزایش ظرفیت بندر چابهار فرصت مناسبی برای تجار دو کشور فراهم می شود که باید به نحو احسن از آن استفاده کنیم.


وی بیان کرد: دولت افغانستان آمادگی دارد مرز میلک را به عنوان بارانداز بندر خشک مورد توجه قرار دهد و مسیر چابهار به میلک را برای تجار تسهیل کند.


علی اوسط هاشمی استاندار سیستان و بلوچستان در راس هیاتی روز دوشنبه به افغانستان سفر کرده و قرار است در کابل و قندهار با مسئولان این کشور دیدار و گفت وگو کند.


استان سیستان و بلوچستان ایران حدود ۳۰۰ کیلومتر با ولایات نیمروز و فراه افغانستان هم مرز است.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب