توجه به تولید، رکود را از اقتصاد دور میکند
به گزارش گروه اقتصادی آنا به نقل از اتاق بازرگانی ایران، غلامحسین شافعی، رئیس پارلمان بخش خصوصی کشور در هجدهمین نشست دوره هشتم هیات نمایندگان اتاق ایران، که صبح امروز در ساختمان اتاق ایران برگزار شد،ناکارامد بودن نظام پولی و مالی و عدم هماهنگی آن با منافع کشور و کمبود سرمایهگذاری مولد را بخشی از هزارتوی اقتصاد ایران دانست و راهکار اصلی نجات کشور را در تولیدمحوری، همدلی و اقتصاد مقاومتی خلاصه کرد.
شافعی با نگاهی به آمارهای بانک مرکزی، تأکید کرد: نقطه شروع رکود، بخش تولید است و با تداوم آن، کود در سایر بخشها نیز نفوذ کرده است. پس آنچه اهمیت دارد این است که برای حل رکود باید سراغ منشأ شکلگیری آن یعنی تولید برویم. برای اقتصاد ایران یگانه راه توسعه، توجه به بخشهای تولید است.
رئیس اتاق ایران ادامه داد: تعادل، توازن و همگامی دولت و بخش خصوصی میتواند عرصه را برای حرکت هدفمند میسر سازد. رویکرد دیگر، شناسایی زمینههای نابهسامانی و تعیین ابزارهای لازم برای مقابله با آنهاست.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع فساد و رانت اشاره و هزینههای ناشی از آن بر اقتصاد را کمرشکن توصیف کرد. شافعی گفت بر این باور است که در محیط فسادآمیز، فعالیت غیرمولد بر فعالیت سالم ترجیح داده میشود چرا که برخورداری از کانالهای فسادآلود آسان تر است.
رئیس پارلمان بخش خصوصی کشور فساد را دشمن بهرهوری خواند و ادامه داد: با رانت خواهی هزینههای مبادله افزایش یافته و انگیزه سرمایهگذاری کاهش پیدا میکند.
شافعی ضعف قانون، اجرای نادرست آنها، نبود قوانین جامع و شفاف را عامل پیدایش فساد در اقتصاد دانست و تشریح کرد: زمانی که فساد به وجود میآید انعکاسدهنده انحصار و نبود رقابت است.
وی در پایان به راهکارهای مقابله با این پدیده شوم اقتصادی اشاره کرد و گفت: راهحلهای پیشگیرانه در کنار شناسایی کانونهای فسادآمیز، تدوین و تصویب قوانین و آییننامههای دقیق و کامل میتواند در راه مبارزه با فساد مؤثر باشند.
انتهای پیام/