دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

جزئیات سومین سوگواره خمسه تشریح شد/ 14 شهید مدافع حرم به تصویر کشیده می‌شوند

نشست خبری سومین سوگواره خمسه صبح امروز 23 آبان ماه با حضور علی اصغر خسروی دبیر سوگواره و امیرحسین شفیعی دبیر اجرایی سوگواره برگزار شد.
کد خبر : 133998

به گزارش خبرنگار فرهنگی آنا، علی اصغر خسروی در نشست خبری سومین سوگواره خمسه گفت: «در سومین دوره برگزاری سوگواره، کنار بخش‌های خیابانی، صحنه‌ای، تعزیه خوانی و مدافعان حرم مسابقه نمایشنامه‌نویسی را نیز برگزار خواهیم کرد تا خلأهای موجود در حوزه متون دینی رفع شود. همچنین در این دوره علاوه بر نمایشنامه‌نویسی، تئاتر مسجد نیز به سوگواره خمسه اضافه شده است.»


وی در ادامه اظهار کرد: «طبق برنامه‌ریزی‌های انجام شده روند اجرای سوگواره و اجرا از 20 آبان ماه آغاز شده است اما مراسم افتتاحیه سومین سوگواره خمسه 27 آبان ماه در بهشت زهرای تهران برگزار می‌شود. این مراسم با حضور هنرمندان تئاتر و سینما، اصحاب رسانه و خانواده‌های 14 شهید مدافع حرم خواهد بود همچنین در کنار افتتاح این سوگواره بخشی از هنرمندان قرار است ورک شاپی برگزار کنند که تصاویر 14 شهید مدافع حرم را به تصویر می‌کشند.»


وی افزود: «در کنار این برنامه‌ها اجراهای تئاتر خیابان و تعزیه‌خوانی در 5 نقطه بهشت زهرا انجام خواهد شد و در ادامه با حضور بر سر مزار شهدای مدافع حرم به این شهدا ادای دین خواهیم کرد.»


وی اظهار کرد: «در سومین سوگواره خمسه 73 اثر به اجرا در می‌آید. در بخش صحنه‌ای 135 اثر به دبیرخانه ارسال شد که از این میان 47 نمایشنامه در مراحل بازخوانی پذیرفته شد و بعد از بازبینی 12 اثر به بخش مسابقه راه‌ یافت. در بخش خیابانی 81 اثر و ایده به دبیرخانه رسید و بعد از بازبینی 16 اثر برای بخش رقابت انتخاب شدند. در بخش مدافع حرم که در این دوره به صورت ویژه‌تر برگزار می‌شود 25 اثر به دبیرخانه پیشنهاد شد و در نهایت 8 اثر به مرحله نهایی رسید. هنرمندان حوزه هنر دینی- مذهبی هنرمندان ویژه‌ای هستند که با اعتقادات قلبی پایه به این عرصه گذاشتند اما در بخش مدافع حرم ما شاهد اتفاقاتی هستیم که جدا از تخصص و کار است در حقیقت اتفاقات ماورایی هنرمندان را ترغیب کرده تا در این بخش حضور داشتند باشند.»


خسروی در ادامه اعلام کرد: «در بخش آیینی 40 اثر به دبیرخانه رسیده که به صورت سراسری بوده که از این میان 8 اثر انتخاب شده و قرار است 3 گروه به انتخاب ستاد سوگواره مورد تقدیر قرار گیرند. 52 مجلس تعزیه تقاضای حضور داشتند که 9 مجلس در میدان امام حسین (ع) برگزار می‌شود. همچنین در بخش ویژه میزبان 7 اثر نمایشی از پیشکسوتان تئاتر از جمله رضا صابری، ابراهیم آبادی، رحمت امینی، سامان خلیلیان و سید علی موسویان هستیم. بخش نمایشنامه نویسی که سال گذشته مورد تاکید ما بود در این دوره برگزار خواهد شد چرا که پیش از این شاهد بودیم که 15 گروه نمایشی یک متن را برای اجرا انتخاب می‌کردند. این امر نشانگر فقر متون نمایشی است و ما سعی داریم در این سوگواره به نوبه خود این دغدغه را ایجاد کنیم.»


دبیر سومین سوگواره خمسه افزود: «در بخش نمایشنامه نویسی 75 نمایشنامه به ستاد سوگواره ارسال شد و قرار است 5 اثر منتخب از این بین به چاپ رسانیم. امیدوارم سال آینده شاهد استفاده از این متون در اجرای آثار باشیم. همچنین برای تشویق هر چه بیشتر نمایشنامه نویسان جایزه این بخش را برای نفر اول 5 سکه بهار آزادی، برای نفر دوم 3 سکه بهار آزادی و برای نفر سوم 2 سکه در نظر گرفتیم.»


وی با اعلام اینکه تئاتر خیابانی از 29 آبان تا 9 آذرماه اجرا می‌شود، بیان کرد: «مجموعه کارهای خیابانی در محوطه تئاتر شهر، میدان امام حسین (ع)، میدان آزادی، امام زاده صالح (ع) و بخشی از آن در قالب مراسم افتتاحیه در بهشت زهرا خواهد بود. بخش تئاتر بچه‌های مدرسه که به صورت هماهنگ با همکاری دوستان حوزه هنری انجام می‌شود از دیگر برنامه‌های این سوگواره است. بخشی از کارگردانان صاحب سبک یا با مراجعه و استفاده از گروه‌های مسجد برای سوگواره کار ارائه دادند و برخی از تئاتر مسجد کار ارائه کردند که برای هر دو بخش کارشناسان هنری فرستاده‌ایم که در کنار گروه‌ها باشند و با ارائه مشاوره آثار خوبی در حوزه تئاتر مسجد داشته باشیم. در جهت تبیین و هم‌افزایی در طول یکسال گذشته به حوزه‌هایی که متولی حمایت از گروه‌های نمایشی هستند سر زدم که از این بین انجمن تئاتر دفاع مقدس درخواست کرد که در کنار ما حضور داشته باشد و انتخاب برخی آثار را برعهده گیرد. برای بخش مدافع حرم و حمایت از اجرای عمومی با سازمان اوج صحبت کردم همچنین کوروش زارعی در برگزاری تئاتر مسجد در کنار ما بوده است انجمن هنرهای نمایشی استان تهران نیز در برگزاری و اختصاص سالن‌های اجرا با ما همکاری کرده است.»


وی در سخنانش به پرداخت 50 درصد از کمک هزینه آثار بخش صحنه‌ای اشاره کرد و گفت:‌ «به زودی کمک ‌هزینه آثار بخش‌های دیگر نیز پرداخت می‌شود انجمن هنرهای نمایشی اعلام کرده که از دو اثر از آثار تئاتر شهرستان حمایت خواهد کرد و انجمن دفاع مقدس 4 اثر را به لحاظ مالی مورد حمایت قرار داده گروه‌های تئاتر مسجد نیز بعد از شناسایی از سوی حوزه هنری حمایت می‌شوند.»


خسروی با اعلام اینکه 90 درصد از بودجه این سوگواره صرف حمایت از گروه‌هاین نمایشی می‌شود به تشریح جوایز برگزیدگان پرداخت و افزود: «در بخش مسابقه صحنه‌ای به نفر برتر 3 سکه تمام بهار، به نفر دوم 2 سکه و به سوم یک سکه تمام بهار آزادی اهدا خواهد شد. در بخش مدافع حرم کارگردانان و نویسندگان برتر 5 سکه تمام بهار آزادی و در تقدیر هم 3 سکه اهدا خواهد شد. در بخش بازیگری زن و مرد به نفر سوم 3 سکه، به نفر دوم 2 سکه و به نفر اول یک سکه اهدا می‌شود. در بخش تئاتر خیابانی به برگزیده 2 سکه و در تقدیر 1 سکه به هنرمندان اهدا خواهد شد. در بخش نمایشنامه نویسی نفر اول 5 سکه، نفر دوم 3 سکه و نفر سوم 2 سکه را کسب خواهد کرد.»


وی افزود: «اجراهای عمومی حداقل 5 اجرا و حداکثر 25 اجرا خواهد بود و در این بین 10 تا 15 شب اجرا را نیز خواهیم داشت.»


وی در ادامه ازاجرای نمایشی که برگرفته از کارگاه آموزشی رحمت امینی است خبرداد و افزود: «کارگاه‌های آموزشی برای هنرمندان افغانستانی از سوی رحمت امینی برگزار شد و نمایشنامه‌ای به نام حُر تمرین شد که به مرحله اجرا رسیده و قرار است پس از اجرا که از یک آذر ماه در تالار مولوی شروع می‌شود بعد از هر اجرا کارگاه آموزشی را شاهد باشیم.»


وی در پایان نشست خبری از همکاری 22 تماشاخانه برای اجرای آثار بخش صحنه‌ای سخن گفت و اظهار کرد: «فرهنگ‌سرای ارسباران، فرهنگ‌سرای خاوران، فرهنگ‌سرای بهمن، فرهنگ‌سرای بلال، فرهنگ‌سرای ابن‌سینا و فرهنگ‌سرای نیاوران و همچنین مجموعه تئاتر شهر، سالن استاد ناظرزاده کرمانی تماشاخانه ایرانشهر، سالن مهر و ماه و اندیشه حوزه هنری، دو سالن تالار محراب، خانه نمایش، تماشاخانه سرد، سالن استاد انتظامی و سه سالن خصوصی تئاتر باران، کنش معاصر و تماشاخانه استاد مشایخی میزبان جشنواره خواهند بود.»


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب