دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
23 آبان 1395 - 13:36
کارشناس تجویز و مصرف منطقی دارو مطرح کرد؛

علل و درمان افت قند خون در بیماران دیابتی

کارشناس تجویز و مصرف منطقی داروی دانشگاه علوم پزشکی همدان تاری دید، گرسنگی شدید، سردرد، لرزش، تغییرات ناگهانی خلق و خو، بی‎قراری و خستگی را از علائم افت قند خون برشمرد و عنوان کرد: اگر علائم بیماری مشکوک به افت قند خون باشد، برای درمان ابتدا باید مقدار قندخون اندازه‌‏گیری شود.
کد خبر : 133977

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، دکتر مجید حنیفه گفت: اگر قند خون با دستگاه اندازه‎گیری کمتر از 70 گزارش شود، افت قند خون به‌شمار می‎رود. مصرف بیش از حد داروهای ضد دیابت (به هر دلیلی)، فراموش کردن مصرف یک وعده غذایی و یا دیر شدن مصرف آن به‌ویژه پس از تزریق انسولین‎های نوروپید، نوومیکس و رگولار، فعالیت فیزیکی بیش از حد و یا مصرف نوشیدنی‏‌های الکلی می‌تواند باعث افت قند خون شود.


وی ضعف، گیجی، تاری دید، گرسنگی شدید، سردرد، لرزش، تغییرات ناگهانی خلق و خو، بی‎قراری و خستگی را از علائم افت قند خون برشمرد و افزود: نکته مهم این است که لزوما این علائم در همه افراد ظاهر نمی‌شود و ممکن است بیمار یکباره با افت شدید قند خون و با حالت کاهش سطح هوشیاری به مرکز درمانی مراجعه کند.


حنیفه اظهار کرد: اگر علائم بیماری مشکوک به افت قند خون باشد، برای درمان ابتدا باید مقدار قندخون اندازه‌‏گیری شود و در صورتی که پایین‏‌تر از 70 بود، مصرف 3 یا 4 حبه قند یا نصف فنجان آب میوه (آب پرتقال یا آب سیب) یا یک فنجان شیر کم‏‌چرب یا 5 تا 6 قطعه شیرینی خشک یا یک قاشق غذاخوری شکر یا عسل توصیه می‎شود.


این کارشناس تجویز و مصرف منطقی داروی دانشگاه علوم پزشکی همدان افزود: در صورتی که قند خون بالای 70 باشد، دیگر افت قند خون محسوب نمی‎شود؛ اما اگر قند خون باز هم زیر 70 گزارش شد، دوباره یکی از مواد یاد شده مصرف و این مراحل هر 15 دقیقه تکرار می‎شود تا قند خون به بالای 70 برسد. حتی در این صورت هم نمی‌توانیم مطمئن باشیم فرد دوباره دچار افت قندخون نشود؛ به همین علت اگر تا زمان مصرف وعده بعدی بیش از یک ساعت فاصله باشد، توصیه می‌‎شود که بیمار با توجه به رژیم غذایییخود یک میان‎وعده مصرف کند.


حنیفه مصرف وعده‎های غذایی منظم و سر ساعت، رعایت رابطه زمانی میان مصرف دارو تا صرف غذا (مثلاً 5 دقیقه پس از تزریق نوروپید حتماً غذا مصرف شود)، استفاده از دو یا سه میان‎وعده به جز مصرف سه وعده اصلی غذا، مصرف داروها سر ساعت و با فاصله صحیح از غذا و استفاده به میزان مناسب از کربوهیدرات‎ها (مواد قندی، نان، برنج، غلات و...) در هر وعده غذایی را برای پیشگیری از افت قند خون توصیه کرد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب