دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

حدادعادل: مطبوعات از اقدامات فرهنگستان زبان و ادب فارسی حمایت کنند

غلامعلی حداد عادل رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی در مراسم اختتامیه بیست و دومین نمایشگاه مطبوعات بر اهمیت رعایت اصول و قواعد زبان فارسی در مطبوعات و رسانه‌ها تاکید کرد.
کد خبر : 133405

به گزارش خبرنگار فرهنگی آنا، حداد عادل در اختتامیه نمایشگاه مطبوعات ضمن بیان این مطلب که بحث زبان فارسی، بحثی فراتر از مباحث سیاسی است، گفت: زبان فارسی به عنوان یکی از دو رکن اصلی ملیت ما میراث بزرگ ما است؛ ظرفی که اندیشه نیاکان ما در آن جا گرفته و ابزاری است برای ارتباط با فارسی زبانان جهان و پیشینیان ما که احساس و اندیشه خود را در قالب آن به چا گذاشته‌اند.


وی با اشاره به قدمت هزار و دویست ساله زبان فارسی نو، اظهار داشت: این زبان نشانه بزرگی و اصالت ملت ایران است و پاسداری از آن وظیفه فرد فرد مردم، دولت و نظام به شمار می‌آید و در واقع امری حاکمیتی است.


حداد عادل گفت: فرهنگستان تنها وظیفه علمی در قبال زبان فارسی دارد و این رسانه‌ها هستند که باید با حساسیت بیشتر حفاظت از زبان فارسی را دنبال کنند اما اگر این اتفاق نیافتد از دست فرهنگستان کاری ساخته نیست چراکه فرهنگستان قدرت اجرایی ندارد و نمی‌تواند در احوال تمام افراد و رسانه‌ها دخل و تصرف داشته باشد.


وی ضمن بیان مطالبات خود از رسانه‌ها تاکید کرد: نویسندگان و اصحاب مطبوعات باید در استفاده از کلمات دقت کنند و کلمات خارجی را بی‌محابا وارد زبان فارسی نکنند. همچنین از رسانه‌ها و مطبوعات انتظار داریم تا از اقدامات فرهنگستان و به کارگیری از معادل‌های فارسی حمایت کنند.


رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی با اشاره به همکاری این نهاد و نمایشگاه مطبوعات طی چهار سال اخیر، گفت: دایره‌ی نظارت ما در این حوزه سال به سال گسترده‌تر خواهد شد. یکی از نگرانی‌های ما در این مسیر زبان مطبوعات ورزشی بود که خوشبختانه امسال گزارش شده است که با استقبال این بخش از مطبوعات توجه به زبان فارسی در روزنامه‌های ورزشی بیشتر شده است.


وی ادامه داد: این جایزه نشانه‌ی قدردانی فرهنگستان از مطبوعات و رسانه‌هایی است که به زبان فارسی توجه ویژه‌ای نشان می‌دهند.


حداد عادل در پایان سخنان خود و خطاب به وزیر ارشاد درباره فضای مجازی تذکر داد: اگر آشفتگی و بی‌مسئولیتی در فضای مجازی به همین شکل ادامه داشته باشد، هم مسئولیت رسانه‌ای لوس می‌شود و هم زبان و خط فارسی. بنابراین تقاضای من از وزیر ارشاد حاکم کردن انضباط در فضای مجازی است.


وی همچنین اظهار داشت: اگر رسانه‌ها مایل به برگزاری کلاس‌های ویراستاری برای همکاران خود هستند، فرهنگستان آمادگی همکاری در برگزاری این کلاس‌ها را دارد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب