دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
18 آبان 1395 - 17:02
وزیر نیرو اعلام کرد:

حجم مبادلات ایران و تاجیکستان رو به رشد است

وزیر نیرو گفت: هر چند که حجم مبادلات دو کشور ایران و تاجیکستان حاکی از روند رو به رشد است، اما باید گفت سطح موجود و کنونی روابط اقتصادی و تجاری متناسب با سطح خوب روابط سیاسی دو کشور نیست.آنچه که پس از این اجلاس می‌بایست مورد اهتمام جدی مذاکره کنندگان قرار گیرد، عملیاتی کردن موضوع‌های مورد توافق و پیش‌بینی مکانیزم‌های اجرایی مانند تشکیل به موقع کمیته‌های مشترک فنی، کمیته پیگیری اجلاس و فراهم کردن منابع مالی و تسهیل فرآیندهای اداری در دو کشور است.
کد خبر : 132812

به گزارش گروه اقتصادی آنا به نقل از پاون،‌ حمید چیت چیان وزیر نیرو امروز (سه‌شنبه) در آیین پایانی یازدهمین اجلاس کمیسیون مشترک ایران و تاجیکستان یادداشت تفاهم همکاری در زمینه انرژی و آب با همتای تاجیک خود مهندس «عثمان علی عثمان زاده» امضا کرد.
در آیین پایانی این اجلاس وزیر نیرو با اشاره به جایگاه ویژه تاجیکستان برای ایران، اظهار داشت: کشور تاجیکستان با کشور ما دارای قرابت‌های فرهنگی، دینی و زبانی بسیاری است و بالطبع برگزاری چنین اجلاسی می تواند زمینه‌ساز گسترش روابط و همکاری بیشتر این دو کشور برادر با همدیگر باشد.
وی افزود: برگزاری این اجلاس و تبادل هیأت‌های مختلف حاکی از اراده رهبران عالی دو کشور برای تقویت و توسعه همکاری ها در تمامی سطوح با همدیگر است.
وی تصریح کرد: از دیدگاه ایران، توسعه روابط همه جانبه با کشورهای دوست و همسایه در اولویت قرار داشته و از این حیث کشور تاجیکستان از جایگاه ویژه و ارزنده ای برای ما برخوردار است.
چیت‌چیان گفت: ما پیشرفت و توسعه کشور تاجیکستان را پیشرفت و موفقیت ایران می‌دانیم و امیدواریم بتوانیم سهمی موثر در این امر داشته باشیم.
وی تأکید کرد: هر چند که حجم مبادلات دو کشور حاکی از روند رو به رشد است، اما باید گفت سطح موجود و فعلی روابط اقتصادی و تجاری متناسب با سطح خوب روابط سیاسی دو کشور دوست و خویشاوند نیست.
وی ادامه داد: امید است اجلاس یازدهم زمینه‌ساز گسترش و توسعه روابط بخش های خصوصی دو کشور با هم و افزایش حجم مبادلات و سرمایه‌گذاری‌های مشترک آن ها با هم باشد.
وزیر نیرو افزود: آنچه که پس از این اجلاس می‌بایست مورد اهتمام جدی مذاکره کنندگان قرار گیرد، عملیاتی کردن موضوع‌های مورد توافق و پیش‌بینی مکانیزم‌های اجرایی مانند تشکیل به موقع کمیته‌های مشترک فنی، کمیته پیگیری اجلاس و فراهم کردن منابع مالی و تسهیل فرآیندهای اداری در دو کشور است.
گفتنی است، در بخش هایی از این توافق‌نامه به نحوه پرداخت مطالبات شرکت ایرانی برای ساخت سد و نیروگاه سنگ توده 2 و تهیه برآوردهای فنی و اقتصادی طرح ساخت خط انتقال برق 500 کیلووات تاجیکستان- ایران اشاره شده است.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب