تشکیل کمیته مشترک نمایندگان حقوقدان مجلس و وکلا برای بررسی لایحه جامع وکالت
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا، محمود صادقی در گفت وگو با خانهملت درباره آخرین وضعیت لایحه جامع وکالت، با تاکید بر تقویت استقلال کانون وکلا و نهاد وکالت، گفت: در حقیقت استقلال نهاد وکالت مکمل استقلال قوه قضاییه است بر این اساس قاضی مستقل نیازمند وکیل مستقل است، همانگونه که وکیل مستقل تقویت کننده قاضی مستقل است بنابراین نباید با تاکید بر استقلال قاضی، استقلال وکلا را مخدوش سازیم.
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسامی با بیان اینکه وکیل در دادرسی نقش تعیین کنندهای دارد، تصریح کرد: اگر وکیل مستقل باشد در کشف اَدِله و کمک به قاضی در رسیدگی به کشف حق کمک میکند، اما اگر استقلال وکلا خدشهدار شود عملا نمیتواند نقش اصلی خود را ایفا کند.
وی افزود: از دید قانون اساسی نیز اصل مربوط به حق دسترسی به وکیل برای همه در فصل سوم این قانون به عنوان حقوق بنیادین و اساسی ملت درنظر گرفته شده است، در واقع در فصل مربوط به قوه قضاییه در قانون اساسی به حق دسترسی به وکیل پرداخته نشده است لذا وکالت را تابع قضاوت قرار نداده است، در اصل یک صد و پنجاه و ششم به نهاد قوه قضاییه که ضامن حقوق فردی و اجتماعی مردم است اشاره کرده اما در فصل حقوق ملت به حق دسترسی آنها به وکیل پرداخته است.
صادقی با یادآوری اینکه نگاه قانون اساسی به وکیل، نگاه مستقل است، درباره آخرین وضعیت طرح جامع وکالت یادآور شد: تمام مادههای طرح جامع وکالت بررسی شده، در این زمینه طرحی که نمایندگان درمجلس هشتم ارائه کردند، مناسب بوده بنابراین میتوان به آن استناد کرد، با این حال میتوان بین طرح های مختلف ارائه شده، لایحه جامع وکالت دولت و لایحه قوه قضاییه به یک جمعبندی جامع و کاملی دست یافت.
وی با بیان اینکه نظر قوه قضاییه در خصوص لایحه جامع وکالت محترم است، تصریح کرد: با همفکری و همافزایی موضوع مذکور را بررسی تا سرانجام معدل بین نظرات مختلف به عنوان تصمیم نهایی و واحد مطرح شود.
صادقی با یادآوری همایش اسکودا (اتحادیه سراسری کانونهای وکلای دادگستری ایران) در روز 10 آبان ماه درباره بررسی لایحه جامع وکالت برگزار، گفت: تعامل و ارتباط بین کانون وکلا و اتحادیه اسکودا که ذینفع لایحه جامع وکالت هستند با نمایندگان حقوقدان مجلس شورای اسلامی شکل گرفت.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در نظر داریم کمیته مشترکی از نمایندگان حقوقدان مجلس و وکلا ایجاد کنیم که تعاملات تا اتمام بررسی لایحه جامع وکالت ادامه یابد، تصریح کرد: بر اساس اظهارات مطرح در این همایش به نظر میرسید مسئولان قوه قضاییه نیز با سایرین همسو بودند و دیدگاههای مناسبی را ارائه کردند.
انتهای پیام/