آسپارتام موجب آلزایمر میشود/ لزوم الصاق برچسب روی محصولات غذایی حاوی آسپارتام
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، دکتر صفورا محبی، معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی فسا در خصوص شیرین کنندهها، گفت: شیرین کنندهها به 2 دسته طبیعی و مصنوعی تقسیم میشوند. شیرین کنندههای طبیعی عموما جزو گروه کربوهیدراتها هستند و از کربن، هیدروژن و اکسیژن تشکیل شدهاند.
محبی افزود: شیرین کنندههای مصنوعی جزو شیرین کنندههای قوی محسوب می شوند. این شیرین کنندهها چندین برابر ساکاروز شیریناند و بنابراین در غلظتهای بسیار کم مورد استفاده قرار میگیرند. برخی از شیرین کنندههای قوی عبارتند از آسپارتام، ساخارین و نمکهای سدیم و کلسیم. این شیرین کنندهها در غذاهای کنسرو شده، شیرین کنندهها، آب سیب، نوشابههای سبک،ماست، دسر، مخلوط نوشیدنیها، قرصهای شیرین کننده و فرآوردههای کم کالری و بدون قند کاربرد دارد.
وی در مورد سرگذشت آسپارتام در داخل بدن، عنوان کرد: آسپارتام وقتی وارد بدن میشود دوباره به اسیدهای آمینه اولیه و تشکیل دهنده خود تجزیه میشود و آژیر خطر برای بیماران فنیل کتونری به صدا در میآید. به همین دلیل حتما باید روی محصولات غذایی حاوی آسپارتام برچسب هشدار دهنده برای این بیماران الصاق شود.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی فسا از آسپارتام به عنوان معضلی در رژیم غذایی امروز دنیا یاد کرد و گفت: آسپارتام به عنوان یک ماده شیمیایی خطرناک به راحتی از موانع موجود در رگهای خونی مغز عبور کرده و بر روی مکانیسم تفکر فرد تاثیر میگذارد.
محبی با اشاره به اینکه نشانههای تاثیر بیش از حد آسپارتام درست مانند تاثیر آلزایمر است، افزود: یعنی هم حافظه کوتاه مدت و هم حافظه بلند مدت شخص تحت تاثیر منفی این ماده قرار میگیرد. افرادی که بیش از اندازه از این ماده استفاده میکنند در کوتاه مدت چیزهایی ساده را فراموش خواهند کرد و قدرت تشخیص میان کارکرد حافظه ساده و عادات طولانی مدت را از دست خواهند داد.
انتهای پیام/