معاون بانک مرکزی: محدودیتهای نظام مالی باید اصلاح شود
به گزارش گروه اقتصادی آنا به نقل از سنا، پیمان قربانی با بیان مطلب فوق عنوان کرد: برای دستیابی به رشدهای بالا و مستمر اقتصادی، محدودیت های نظام مالی باید اصلاح شود و باید سیستم های قوی و کارآمد داشته باشیم.
معاون بانک مرکزی سامان بخشی به نظام بانکی، گسترش بازار اولیه سرمایه و سامان بخشی به بدهی های دولت را از مهمترین برنامه اصلاحی نظام مالی ابلاغی ریاست جمهوری عنوان کرد و گفت: امسال 79.1 درصد تامین مالی کشور توسط بازار پول، 19.5 درصد توسط بازار سرمایه و 1.4 درصد آن از تامین مالی خارجی بوده است.
به گفته وی، مشکل اصلی در سیاستگذاری های کلان در حوزه پولی و مالی، این است که هر زمان درآمدهای نفتی خوب بوده دولت ها مخارج خود را بالا برده و در مقابل با شوک های منفی قیمتی نفت، خود را منقبض کرده اند و بر این اساس، سیاستگذاری های مالی به سیاستگذاری تشدید کننده چرخه های مالی در کشور تبدیل شده است.
وی ادامه داد: راه خروج از این وضعیت، ضد سیکلی کردن سیاست های مالی است که با ایجاد بازار بدهی میسر می شود و زمانی که دولت با کسری مواجه شد، می تواند از ظرفیت این بازار استفاده کند و در زمان افزایش درآمدها، بدهی های خود را پرداخت کند.
قربانی با بیان اینکه اکنون شعب خارجی بانک های ایرانی در خارج و دفاتر بانک های خارجی در ایران در حال فعال شدن است، ادامه داد: امکان دریافت درآمد حاصل از صادرات نفت در حساب ایران در کشورهای اروپایی فراهم شده و اقدام های خوبی در بانک مرکزی برای مبارزه با پولشویی و راه های جلوگیری از تامین مالی تروریسم انجام شده است.
وی در پایان به برنامه یکسان سازی نرخ ارز توسط بانک مرکزی اشاره کرد و گفت: هم اینک شکاف نرخ ارز به 14.1 درصد کاهش یافته و از بازار ارز به نسبت باثباتی برخورداریم.
انتهای پیام/