دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

حمایت اصلاح‌طلبان از تغییرات کابینه اعتدال

استقبال اصلاح‌طلبان از تغییرات صورت گرفته در دولت و همراهی آنان با تصمیم وزرای مستعفی نشان داد آنها اگرچه نقدهایی به دولت دارند اما در فاصله کمتر از هفت ماه مانده به انتخابات ریاست‌جمهوری همچنان تنها حامیان رییس‌جمهوری در عرصه سیاسی کشور هستند.
کد خبر : 129302

به گزارش گروه رسانه های دیگر خبرگزاری آنا به نقل از اعتماد، در حالی که تصور می‌شد برخی تغییرات در دولت و به ویژه استعفای علی جنتی، از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی محصول فشارهای بیرونی به دولت باشد اصلاح‌طلبان تصمیم تحت فشار را نیز امری مذموم نمی‌دانند و معتقدند اساس سیاست‌ورزی بر اتخاذ تصمیم درست حتی در شرایط فشار سیاسی است. اصلاح‌طلبان ترجیح می‌دهند با اعتماد به رییس‌جمهور او را در تغییرات کابینه همراهی کنند تا دولت تدبیر و امید با سرعت بیشتر مشکلات را حل کند. غلامحسین کرباسچی، دبیرکل حزب کارگزاران در این خصوص با رد فرضیه انتخاباتی بودن تغییرات دولت گفت: آقای روحانی به عنوان رییس‌جمهور شخصی است که باید دولت را اداره کند و مسوولیت اداره و مدیریت کشور با او است. فردی با این مسوولیت اگر تشخیص دهد که با توجه به مخالفت‌های درست یا نادرست و مصالح کشور باید تغییری ایجاد شود، مبارک است. اگر کسی در جایگاه اداره کلان کشور به این نتیجه برسد که وزیری را تغییر دهد باید آن را پذیرفت. کرباسچی حتی به گمانه‌زنی‌ها درباره عقب‌نشینی رییس‌جمهور هم پاسخ داد: اینکه وزیری به هیچ‌وجه تغییر نکند خیلی برای افکار عمومی تعیین‌کننده نیست. بعضی از مسائل را نیز رسانه‌ها باید برای مردم تشریح کنند. هرچقدر هم که وزیری موفق باشد و مردم از عملکرد آن وزارتخانه راضی باشند اگر با موانعی مواجه شود که ادامه راه برایش ناممکن باشد نباید حتما روی ادامه کار همان وزیر بایستیم. مساله اداره کشور این‌طور نیست که مثل برخی از مسائل شخصی بتوان آن را حل کرد و در هر زمان با مقاومت کردن مساله را پیش برد.
دفاع از تصمیم تحت فشار
عباس عبدی، تحلیلگر اصلاح‌طلب نیز وقوع تغییرات در دولت حتی به دلیل فشارهای بیرونی را امر ناپسندی نمی‌داند. او طی روزهای گذشته تحلیل خود را منتشر کرد و نوشت: هر دولتی در هر لحظه تحت فشارهای گوناگونی قرار دارد و بر اثر این فشارها نیز سیاست‌های خود را اصلاح کرده یا تغییر می‌دهد و البته همیشه هم ادعا می‌شود که دولت تحت فشار تصمیم نگرفته است! این قاعده رفتاری نه‌تنها برای دولت‌ها بلکه برای هر نهاد دیگر نیز صادق است. پاسخ دادن به فشارها نیز نقطه ضعفی برای هیچ نهاد و مسوولی محسوب نمی‌شود. بلکه بر عکس نقطه‌قوت اوست، فقط نحوه پاسخگویی به فشار است که اهمیت دارد و اینکه منفعل یا مثبت برخورد کردن با فشار اهمیت درجه اول را دارد... به طور کلی باید انتظارات خود را از این تغییرات محدود کرد. همین که اندکی از تنش‌ها در هر حوزه کاسته شود خوب است، ولی اینها رابطه مستقیمی با وضع اقتصادی ندارند.
حمایت در بالاترین سطح
محمدرضا عارف، به عنوان رهبر فراکسیون امید و رییس شورای عالی سیاستگذاری انتخابات اصلاح‌طلبان نیز در نخستین واکنش به این تغییرات آن را مثبت ارزیابی و اظهار امیدواری کرد هر ترمیمی که در کابینه انجام شود، منجر به تحرک بیشتر در آن بخش باشد. این تغییرات به‌دنبال مطالبه‌های عمومی مردم انجام می‌شود و اگرچه یکی دو ماه با تاخیر اتفاق افتاد، از دولت تشکر می‌کنیم.
او با ابراز امیدواری نسبت به بازتاب مثبت این تغییرات در ایجاد فضای جدید در دولت، گفت: انتظار می‌رود نتیجه این تغییرات تلاش بیشتر دولت برای پاسخگویی به مطالبه‌های مردم به‌خصوص در زمینه اشتغال و مسائل اقتصادی باشد. نتیجه این تغییرات مثبت خواهد بود. انجام این تغییرات در راستای مطالبه‌های دولت و براساس نظر دولت انجام می‌شود و امیدواریم با تعاملی که دولت با مجلس خواهد داشت، به نتیجه مطلوب برسیم. البته زمان مناسبی برای انجام تغییرات باقی مانده اما قرار نیست وزرای جدید برای چندماه آینده برنامه‌ریزی کنند؛ بلکه هر وزیری که روی کار بیاید، باید برای پنج سال پیش رو فعالیت و برنامه‌ریزی کند تا برنامه‌ای جامع برای هر دو دوره داشته باشد.
دولت موفق بوده است
مرتضی حاجی، دیگر فعال سیاسی اصلاح‌طلب که در کارنامه‌اش تصدی وزارت آموزش و پرورش نیز دیده می‌شود در ارزیابی تغییرات کابینه با موفق ارزیابی کردن عملکرد سه ساله دولت معتقد است که اصولگرایان کاندیدایی قوی که بتواند با آقای روحانی رقابت کند را ندارند اما عملکرد وزرای جدید می‌تواند در موفقیت رییس دولت یازدهم در انتخابات سال آینده تاثیر مثبت داشته باشد. در مورد آقای جنتی بیشتر فشارهای بیرون از دولت موثر بود و تا جایی که من استنباط کردم مخاطبین وزارت و مدیریت ایشان به نسبت وزرای دولت‌های قبل رضایت نسبی قابل قبولی داشتند و به دلیل برخی از اتفاقات فرهنگی که با برداشت‌های متفاوت بعضی شخصیت‌های اثرگذار مواجه بود، فشار به خود وزیر وارد شد و وزیر احساس کرد که نمی‌تواند آن‌گونه که باید و شاید از عملکرد قانونی و صحیح خود دفاع کند. حاجی در پاسخ به این سوال که این تغییرات چقدر می‌تواند به موفقیت آقای روحانی در انتخابات آینده کمک کند؟ به جماران گفت: در دو مورد فکر می‌کنم اثر مثبت داشته باشد، نباید بگویم کدام دو مورد، ولی در یک مورد نگرانم که افکار عمومی را خیلی خوشحال نکند. ضمن اینکه قطعا به جانشینان اینها هم بستگی دارد. اینکه چه کسی تصدی هر کدام از این وزارتخانه‌ها را بر عهده بگیرد و در مدت کوتاه باقیمانده تا انتخابات چه حرکت مثبتی بتواند انجام دهد که به خصوص رضایتمندی مخاطبان و مردم را جلب کند خیلی مهم است.
خون تازه در رگ‌های دولت
سید محمود میرلوحی، عضو شورای مرکزی حزب اتحاد ملت ایران اسلامی نیز در اظهارنظری گفت: اکنون هم که این تغییرات آغاز شده می‌تواند خونی تازه به رگ‌های کابینه بدمد تا بتواند برای دوره دوم دولت نقشی مفید‌تر در تغییر وضعیت موجود و بهبود آن ایفا کند. امید است که با همکاری مجلس دهم در رای اعتماد به وزرا بتوانیم نتیجه مثبت این تغییرات را در کشور شاهد باشیم. محمد جواد حق شناس، عضو شورای مرکزی حزب اعتماد ملی نیز در یادداشتی که روزنامه دولت آن را منتشر کرد این‌گونه به استقبال تغییرات دولت رفت: سه وزیر دولت یازدهم با انگیزه‌های مختلف از مسوولیت خود استعفا داده و این فرصت را برای رییس‌جمهوری فراهم کردند تا او با ترمیم کابینه، به توقعات و انتظار میلیون‌ها رای‌دهنده‌ای که او را به پاستور فرستادند، پاسخ دهد و با این تغییر و تحول، موجبات کارآمدی بیشتر دولت تحت مسوولیتش را فراهم آورد... بعد از انتخابات مجلس دهم، بسیاری منتظر اعمال تغییرات در کابینه بودند.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب