دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

برداشت نخستین محصول زعفران در سایت شماره ۲ واحد میانه

نخستین محصول زعفران در سایت شماره ۲ دانشگاه آزاد اسلامی واحد میانه برداشت شد.
کد خبر : 128755

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد میانه اظهار کرد: «بر اساس مطالعات علمی انجام شده از دو ماه گذشته طرح کاشت زعفران در سایت شماره ۲ این واحد دانشگاهی در مساحت ۵ هزار متر مربع آغاز شد.»


دکتر علی سلیمی شاملو، گفت: «به دلیل آنکه آبیاری زعفران در پاییز و زمستان انجام و عمده آب مورد نیاز از بارندگی‌ها تامین می‌شود، کشت زعفران بهترین گزینه برای مناطقی است که با مشکل کمبود آب روبه‌ رو هستند.»


رئیس واحد میانه، افزود: «این اراضی بایر در ضلع شمالی سایت شماره ۲ مجتمع آموزشی واحد میانه قرار دارد. پس از انجام مراحل مطالعاتی، آماده‌سازی زمین و خاک آن زیر نظر استادان مجرب خاک‌شناسی کشاورزی دانشگاه، شهریور امسال با خرید پیاز زعفران مرغوب از زنجان، زیر کشت رفت.»


سلیمی تصریح کرد: «با توجه به کیفیت پیاز نوع محصول زعفران انتخاب شده و با اجرای اصول علمی کاشت و مراقبت‌های لازم، ‌نخستین محصول زعفران تولید شده در اراضی زراعی این واحد دانشگاهی برداشت شد. پس از بررسی نتایج محصول برداشت شده با آزمایش‌ها و مطالعه‌های علمی، برای تولید انبوه اقدام خواهد شد.»


سلیمی خاطرنشان کرد: «با توجه به اینکه قسمت خوراکی زعفران کلاله قرمز رنگ سه برگچه‌ای شیپوری شکل که متصل به خامه سفید رنگ استف باید از گل جدا شود به طور متوسط از مقدار یک کیلوگرم گل زعفران مقدار ۸/۱۳ گرم کلاله زعفران خشک شده همراه با خامه که برابر با ۳ مثقال است، به دست می‌آید.»


وی با بیان اینکه گیاه زعفران از تیره‌ای بسیار مقاوم است و با توجه موقعیت آب و هوایی منطقه در طول یک سال به دو بار آبیاری نیاز دارد افزود: «برداشت زعفران از هر هکتار برای تعدادی اشتغال زایی ثابت و فصلی به همراه دارد و پیش‌بینی می‌شود به دلیل مرغوبیت بسیار زیاد آب، هوا و خاک منطقه، با میانگین برداشت مناسب، می‌توان محصول مرغوب و خوبی به بازار عرضه کرد.»


این مسئول، کشت زعفران را به عنوان یکی از محصولات کم توقع از نظر نیاز آبی و با ارزش افزوده بالا برای افزایش درآمد کشاورزان منطقه دانست و اذعان کرد: «عملیات کشت زعفران در اولویت برنامه‌های دانشگاه آزاد اسلامی واحد میانه برای اصلاح الگوی کاشت در سطح منطقه قرار گرفته است و برای هر هکتار کشت زعفران حدود ۵ تن پیاز زعفران لازم است که بهتر است از اقلیم‌های مشابه آب و هوایی تهیه شود تا بازدهی بالایی داشته باشد.»


سلیمی خاطرنشان کرد: «سطح زیرکشت و تولید زعفران هرساله از افزایش قابل توجهی برخوردار بوده و می‌تواند موجب رونق اقتصادی منطقه و افزایش درآمد بهره برداران شود.»


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب