دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
وزیر تعاون عنوان کرد:

سیاست‌های دولت یازدهم برای افزایش قدرت زندگی مردم/ لزوم توجه به سیاست‌ فقرزدایی

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: اقدامات دولت از سال 92 به بعد برای کنترل شاخص‌های اجتماعی مانند نرخ تورم در کوتاه‌مدت و به صورت مستقیم بر افزایش قدرت زندگی مردم موثر بوده است. 
کد خبر : 128731

به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی آنا، علی ربیعی که امروز در همایش «رفاه اجتماعی، نگاهی به گذشته و چشم‌انداز آینده» در حضور سفرایی از کشورهای مکزیک، مالزی، مالی و .. سخن می‌گفت، با تاکید بر اینکه بحث جنگ و فقر بسیار مهم است، افزود: امروز این جنگ نیست که امنیت کشورهای توسعه‌یافته را برهم می‌زند، بلکه فقر می‌تواند ناامن‌کننده یک جامعه باشد.


وی تصریح کرد: کشورهایی که به علت احساس تنگنای ژئوپلتیک خود، جنگ‌ها را دامن می‌زدند، امروز درگیر آسیب‌های فقر و ناامنی اجتماعی هستند.


ربیعی ادامه داد: واقعه 11 سپتامبر قابل فراموشی نیست، اما این پدیده را بدون تحلیل جامعه‌شناسی بر طبل جنگ‌های دیگر کوبیده‌اند.


وزیر تعاون تاکید کرد: در حدود 13 سال پیش که کمیته مبارزه با تروریسم را در ایران نمایندگی می‌کردم، ملاقاتی با مشاور امنیت ملی صدراعظم فرانسه داشتیم که در آن روز بحث تروریسم مطرح شد و باید گفت ما امروز با پدیده تروریسم محض روبه‌رو نیستیم.


ربیعی ادامه داد: تروریسم ناشی از درک نابرابر در جامعه و سرکوب‌های نظری است.


وی اظهار کرد: برای کاهش فقر در کشور باید چندین موضوع دنبال شود که نخستین راه‌حل ایجاد تمهیدات ساختاری و نهادی برای شنیدن صدای فقرا است. در جامعه‌ای که صدای فقرا شنیده نشود، فقر روز به روز عمیق‌تر می‌شود.


ربیعی افزود: سنت‌های جوامع نشان می‌دهد که بعضا صدای فقرا از جامعه روشنفکران و نه جامعه فقیر به گوش می‌رسد.


به گفته وی، گام دوم سیاست‌گذاری معطوف به فقر است، چرا که امروز حتی حرف‌های جدید توسعه‌ای نیز کافی نیستند، بلکه برنامه‌ها و توسعه‌های ناشی از مفهوم ارتقای زندگی فقرا موردنیاز است.


وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با تاکید بر اینکه باید برنامه‌ریزی‌ها و سیاست‌گذاری‌های معطوف به فقرا در کشور مدنظر قرار گیرند، بیان کرد: ایجاد روحیه خیر جمعی در جامعه به عنوان گفتمان عمومی باید به عنوان استراتژی و برنامه‌ها باشد. چرا که مطالعات کلاسیک نشان می‌دهد بخشی از آسیب‌های اجتماعی ناشی از فقر و نابرابری است. البته یافته‌های نوین نیز نشان می‌دهد که آسیب‌های اجتماعی کنونی از تغییرات ارزش‌های اجتماعی و سطح زندگی نشأت می‌گیرند.


وی با بیان اینکه امروز انواع دیگری از فقر ایجاد شده که دیگر به فقر خطی معطوف نمی‌شود، گفت: گسترش خیر جمعی داروی بی‌بدیل مقابله با فقر است.


ربیعی ابراز کرد: همچنین اقدام دیگر ما تقویت جامعه مدنی است که باید در راستای مقابله با فقر قرار گیرد. از سوی دیگر، باید انجمن‌های مقابله با فقر تقویت شوند تا جامعه مدنی را برای گسترش مبارزه با فقر آماده کنیم.


وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه اقدام دیگر، شناسایی انواع فقر و هدف‌گذاری برای آنها است، عنوان کرد: ما مهم‌ترین فقر را فقر درمان می‌دانیم و بر همین اساس نیز بیمه‌ کردن همه ایرانیان در دستور کار دولت قرار گرفته است.


به گفته وی، اکنون هر خانواده دارای دو معلول بیشتر بدون مسکن نیست و خانوارهای هدف شناسایی شده‌اند. همچنین مسکن حمایتی جهت‌دار را نیز دنبال می‌کنیم.


ربیعی با تاکید بر اینکه امنیت از آینده را در نظام چند لایه و بیمه فراگیر دنبال خواهیم کرد، خاطرنشان کرد: مقابله با فقر خوراکی را با شناسایی کودکان هدف و تخصیص یک وعده غذای گرم به آنها دنبال می‌کنیم که در همین راستا باید 11هزار نفر را تحت پوشش قرار دهیم.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب