ساخت جعبههای سبز نانو ویژه نگهداری مواد غذایی توسط عضو هیات علمی واحد بندرعباس
به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، دکتر دلارام نخبه زارع با اشاره به اهمیت و تاثیر گذاری این اختراع در صنعت کشاورزی گفت: نانوذرات نقره به دلیل داشتن خواص آنتیباکتریال، کاربردهای متفاوتی از جمله در صنایع نساجی، تصفیه آب، کشاورزی، دامپروری، پزشکی و در کامپوزیتهای پلیمری به منظور کاربردهای صنعتی دارند.
وی افزود: یونهای نقره به صورت کلوئیدی در محلولی به صورت سوسپانسیون قرار دارند که خاصیت ضدباکتری، ضدقارچی و ضدویروسی دارد یا به عبارتی زمانی که یونهای نقره به ابعاد کوچکتر در حد نانو تبدیل میشوند، خاصیت میکروبکشی آنها به بیش از 99 درصد افزایش مییابد، یعنی با تاثیر بر متابولیسم تنف و تولید مثل میکرو ارگانیسم ها آنها را از بین میبرد.
این مدرس دانشگاه گفت: این فناوری قادر است بیش از 650 نوع باکتری شناختهشده را از بین ببرد و عمر محصولات کشاورزی را افزایش دهد. همچنین پسماندهای گیاهی مثل گندم، ذرت که در حال حاضر چندان مورد توجه نیست و در برخی مواد به عنوان مواد زائد تلقی و دورریز یا سوزانده میشوند، میتوانند برای فرآوردههای با ارزشی نظیر فورفورال، خوراک دام، سوخت زیستی، بیوگاز و همچنین در صنایع تولید کاغذ به کار روند.
وی افزود: روند رو به رشد جمعیت کشور منجر به نیاز فراوان به تامین انواع این فرآوردهها شده است که علاوه بر فشار به منابع طبیعی و محیط زیست برای تامین مواد اولیه تولید این محصولات سالانه هزینه هنگفتی برای وارادات انواع این فرآوردهها مصرف میشود و بر این اساس شناسایی پتانسیلهای موجود در پسماندهای گیاهی و مدیریت بهرهوری بهینه از آنها گامی موثر در تامین خودکفایی و توسعه پایدار بخش کشاورزی خواهد بود.
به گزارش آنا، این مدرس برجسته تاکنون فعالیت های زیادی در عرصه پژوهش داشته اند و اختراعات، مقالات و طرحهای پژوهشی قابل توجهای از جمله اختراع و تولید انبوه صابون گیاهی ژائیر در کشور را در کارنامه خود دارد.
انتهای پیام/