موافقت وزارت نفت با فرصت سه ماهه قرارگاه خاتم در آزادگان
به گزارش گروه اقتصادی آنا به نقل از وزارت نفت، بیژن زنگنه، امروز در «همایش بررسی الزامات و چالشهای قراردادهای مشارکت و ابزارهای مالی سرمایهگذاری در صنعت نفت» هدف از توسعه میدانهای نفتی ایران را بالا بردن ضریب بازیافت مخازن عنوان کرد و افزود: با حفاری چاههای متعدد هم می توان تولید را افزایش داد؛ اما هدف ما افزایش ضریب بازیافت از مخازن است.
وزیر نفت درباره این که آیا متن قراردادهای جدید نفتی نهایی شده است، اظهارکرد: هنوز این متن نهایی نشده است و مراحل پایانی را می گذراند و هم اکنون در حال بررسی تایید صلاحیت شرکتهای خارجی هستیم.
وزیر نفت بر ضرورت سرمایه گذاری در صنعت نفت تاکید کرد و گفت: بخش بالادستی این صنعت در طول برنامه ششم به ١٣٠ میلیارد دلار سرمایه گذاری نیاز دارد.
زنگنه با اشاره به این که نفت بدون تردید موتور محرکه سرمایهگذاری و توسعه در کشور است، افزود: در برنامه ششم، صنعت نفت به ٢٠٠ میلیارد دلار سرمایهگذاری نیاز دارد که سهم بخش بالادستی ١٣٠ میلیارد دلار است.
وی افزود: هیچ بخشی در اقتصاد ملی نداریم که به این حجم سرمایهگذاری نیاز داشته باشد.
وزیر نفت بحث مهم در سرمایهگذاری را کسب درآمد عنوان کرد که براساس آن اصل و فرع سرمایهگذاری بازپرداخت شود، تصریح کرد: صنعت نفت این ظرفیت را دارد که سرمایهگذاری آن ظرف ٥ تا ٦ سال قابل بازگشت است و سبب افزایش درآمد کشور میشود.
زنگنه، صنعت را بهعنوان یکی از بخشهای مهم برای ایجاد اشتغال در کشور عنوان کرد و ادامه داد: فعالیت یک دکل حفاری ٣٠٠ تا ٤٠٠ شغل ایجاد می کند.
وی با تاکید بر این که باید سرمایه گذاری در بخش نفت را مهم تلقی کنیم، افزود: باید تلاش شود سرمایه گذاری در این صنعت با اقتصاد ملی پیوند بخورد.
وزیر نفت الگوی جدید قراردادهای نفتی را بهترین فرصت برای تقویت ظرفیت داخلی دانست و گفت: اگرچه در برنامه ششم ١٣٠ میلیارد دلار برای سرمایه گذاری در بخش بالادستی در نظر گرفته شده است اما برای صیانت از مخازن به سرمایه گذاری بیشتر نیاز داریم.
زنگنه در واکنش به برخی ادعاها درباره خام فروشی نفت خام هم اظهار کرد: تا نفتی تولید نشود نمی توان در بخشهای دیگر از جمله پالایشگاهها از آن بهره برد بنابراین ابتدا باید نفت تولید شود تا برای تولید فرآورده و بخشهای پایین دستی از آن استفاده کنیم.
وی با بیان این که در اقتصاد مقاومتی نیز به برداشت حداکثری از میدانهای نفتی با توجه به ذخایر کشور تاکید شده است، گفت: افزایش تولید نفت کشور افزون بر نقش تعیین کننده در اقتصاد از جنبه سیاسی نیز برای کشور مهم است.
به گفته وزیر نفت، زنجیره تولید نفت در کشور باید تکمیل شود که این موضوع درستی است و برنامههای ما نیز بر این هدف استوار است.
زنگنه با بیان این که ١٦٠ میلیارد بشکه ذخایر نفت خام و ٣٤ تریلیون ذخایر گاز طبیعی در کشور داریم، تصریح کرد: هر یک درصد ضریب بازیافت مخازن نفتی در کشور سبب میشود حدود هشت میلیارد بشکه نفت به تولید کشور افزوده شود که ٤٠٠ میلیارد دلار به درآمد کشور با قیمت کنونی نفت میافزاید.
وزیر نفت همچنین به طرح گازرسانی روستایی اشاره کرد و با بیان این که با اجرای این پروژهها حجم عظیمی از سوخت مایع آزاد شد، گفت: هم اکنون روزانه ٢٠ میلیون لیتر گازوئیل مازاد در کشور داریم.
وی با بیان این که پول راهکار همه مشکلات نیست، افزود: خردورزی و مدیریت منجر به موفقیت در کشور می شود.
تولیدکنندگان غیر عضو اوپک، اعضای اوپک را همراهی کنند
وزیر نفت گفت: با توجه به این که اوپک به چارچوب توافق رسیده است باید تلاش شود غیراوپکی ها نیز باهم به توافق برسند.
زنگنه درباره انتظارش از دیدار و گفتگوهای وزیران انرژی روسیه و عربستان درباره بازار نفت، اظهار کرد: امیدواریم دو طرف بتوانند به تفاهم برسند و کشورهای غیرعضو سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) و روسیه با اعضای این سازمان همراهی کنند.
وی با اشاره به چارچوب توافق اوپک در الجزایر ادامه داد: امیدواریم روسیه و کشورهای غیرعضو اوپک با تصمیم اعضای اوپک برای کاهش تولید نفت به تفاهم برسند.
وزیر نفت درباره این که آیا در نشست عادی ٣٠ نوامبر (١٠ آذرماه) اعضای اوپک در وین، روسیه شرکت می کند، گفت: نوامبر نشست عادی اوپک با حضور وزیران نفت و انرژی این کشور در محل دبیرخانه دائمی این سازمان برگزار می شود و روسیه در این نشست حضور نخواهد داشت.
زنگنه در واکنش به شیطنتهای رسانه ای درباره این که وزارت نفت تنها شرکتهای خارجی را تایید صلاحیت می کند، گفت: تایید صلاحیت شرکتهای داخلی پیش از این انجام شده و ١١ شرکت تایید صلاحیت شده اند و در این مرحله نوبت شرکتهای خارجی است.
به گفته وی، تا زمان ارزیابی صلاحیتها، متن مدل جدید قراردادهای نفتی هم نهایی می شود.
وزیر نفت درباره حضور هندیها در میدان فرزاد بی گفت: پیشنهاد مدل مالی آنها قابل قبول نیست و اگر این پیشنهاد تغییر نکند، هندیها این میدان را توسعه نخواهند داد.
زنگنه درباره این که برخیها معتقدند قیمت خوراک اتان گران است و آیا شما از این قیمت دفاع می کنید، ضمن دفاع از قیمت های کنونی، گفت: اگر قیمت گران است چرا برای یک تن اتان چهار تن تقاضا وجود دارد؟
به گفته وزیر نفت شرکت هایی که از خوراک اتان استفاده میکردند پارسال به ترتیب ٤٨ و ٥١ درصد سود خالص دریافت کردند.
انتهای پیام/