دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
02 آبان 1395 - 11:10

داستان مکرر واگذاری پتروشیمی دماوند

دماوند بازهم به روی میز واگذاری می‌رود تا شاید اینبار گره لاینحل خصوصی‌شدن آن باز شود.
کد خبر : 128003

به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی آنا، تازه‌ترین مصوبه هیات واگذاری در حالی، حکایت از عرضه مجدد 80 درصد از سهام پتروشیمی دماوند است که تا پیش از این چندین بار این طرح برای فروش عرضه شده بود اما خریداری نداشت.


طرح نیمه کاره دماوند که قرار است یوتولیتی مورد نیاز فاز دو پتروشیمی های عسلویه را تامین کند بسیار عقب تر از برنامه قرار دارد و در حالی که چند پتروشیمی فاز 2 به مرحله تولید رسیده‌اند اما همچنان تامین یوتولیتی آنها از پتروشیمی مبین انجام می‌شود.


پیش از این اما مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری ساتا از ارسال نامه‌ای به سازمان خصوصی‌سازی خبر داد که طی آن شرکت‌های سرمایه‌گذاری ساتا، هلدینگ خلیج فارس و نیز نفت و گاز پارسیان آمادگی برای حضوردراین طرح را اعلام کرده‌اند.


به گفته وی، امید است سازمان خصوصی‌سازی برای پتروشیمی دماوند تدبیر لازم را معمول کند تا بیش از این در ساخت آن شاهد تاخیر نباشیم.


جعفر ربیعی، مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری ساتا اظهارکرد: طرح پتروشیمی دماوند به دلیل اهمیت بسیار بالای خود در تامین یوتیلیتی طرح‌های پتروشیمی فاز دوم عسلویه باید زودترتولیدی شود و در این مسیر شرکت سرمایه‌گذاری ساتا آمادگی خود را برای سرمایه‌گذاری در این طرح را به اطلاع سازمان خصوصی‌سازی به طور رسمی رسانده است.


باید منتظر بود و دید که آیا اینبار هلدینگ‌های پتروشیمی به داد پتروشیمی دماوند می‌رسند تا سرمایه‌گذاری لازم برای اتمام این طرح تامین شود و یا مانند دفعات گذشته پتروشیمی بدون مشتری باقی خواهد ماند.


لازم به ذکر است که 80 درصد سهام پتروشیمی دماوند به ارزش کل پایه ۱۳ هزار میلیارد ریال آخرین بار درچهاردهم شهریور ماه امسال در فرابورس به مزایده گذاشته شد که همانند مزایده های پیشین خریدار نداشت.


گفتنی است که شرکت پتروشیمی دماوند، تامین کننده یوتیلیتی و آفسایت فاز دوم پتروشیمی منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس است و در راستای تامین برق، آب، بخار، هوای فشرده، اکسیژن، ازت، گاز سوخت و خوراک و شبکه خطوط ارتباطی مجتمع‌های تولیدی فاز دوم طرح‌های پتروشیمی فعالیت می‌کند.


خوراک طرح تامین یوتیلیتی و شبکه آفسایت فاز 2 پتروشیمی، در منطقه فاز 2 عسلویه (غرب فاز 1)، گاز سوخت، هوا و آب دریا است و در زمینی به مساحت تقریبی 90 هکتار واقع شده است.


واحدهای تصفیه پساب های صنعتی و زباله سوز، ایستگاه های اصلی و فرعی تقلیل فشار گاز، طراحی خطوط فلر، ایستگاههای آب آتش نشانی، ایستگاههای پست برق 20/230 کیلو ولت، پست برق 400/230 کیلو ولت و پست تطبیقی 132/230 کیلوولت از پروژه هایی هستند که علاوه بر شبکه انتقال خوراک، محصولات و یوتیلیتی، در واحد آفسایت پیش بینی شده اند.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب